Луцькі депутати хочуть невідкладного призначення виборів

Луцькі депутати хочуть невідкладного призначення виборів
Більшість депутатів Луцької міської ради підтримала звернення до Верховної ради щодо невідкладного розгляду питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови.

Такий проект рішення депутата Андрія Покровського підтримали під час сесії у середу, 29 березня.

Натомість пропозиція Юлії Вусенко долучити до звернення рішення Ради щодо припинення повноважень міського голови Миколи Романюка не знайшла підтримки.

«Моя ініціатива направлена на підтвердження консолідації депутатського корпусу. Лунають закиди деяких діячів, що це виключно популістський проект. Хочу відповіти всім, для мене є принципова робота на користь громади, суспільства, об’єднання депутатського корпусу на користь міста», – пояснив Покровський.

Юлія Вусенко закликала спрямувати звернення одразу у профільний комітет «місцевого самоврядування» Верховної Ради, щоб вибори призначили ще до початку літнього сезону.

Проте її розкритикував депутат Андрій Козюра, який стверджує, що звертатися треба до ВРУ як до органу. А депутат Павло Данильчук запропонував, якщо до наступної сесії від центральних органів влади не буде реакції, викликати на сесію голову Волинської ОДА Володимира Гунчика і запитати його, чому не призначаються вибори.

Публікуємо текст звернення:

ЗВЕРНЕННЯ
Луцької міської ради до Верховної Ради України
щодо невідкладного розгляду питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови та визначення строку їх проведення

На сьогоднішній день, у місті Луцьку склалась ситуація, яка змушує вжити заходів, направлених на захист інтересів лучан і звернутись до Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови. У зв’язку зі смертю Луцького міського голови, відповідно до ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» його повноваження повинні бути припинені достроково з дня прийняття Луцькою міською радою рішення, яким береться до відома факт смерті та повинні бути призначені відповідні позачергові місцеві вибори.

Повноваження Луцького міського голови у разі їх дострокового припинення, відповідно до статей 42 та 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повинен виконувати секретар Луцької міської ради.

Лише один варіант вирішить дану проблему – якомога швидке проведення позачергових виборів Луцького міського голови. Це дозволить стабілізувати та нормалізувати роботу Луцької міської ради під керівництвом нового, законно обраного очільника міста. Враховуючи вищеописану ситуацію, в інтересах територіальної громади, з метою забезпечення стабільності, безперервного функціонування життєдіяльності міста Луцьк та з метою недопущення штучного відтягування проведення виборів, Луцька міська рада звертається до Верховної Ради України з пропозицією розглянути питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови у місті Луцьк та визначити строк їх проведення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Після такої поведінки луцьких депутатів замудонців,потрібні перевибори міської ради.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати хочуть невідкладного призначення виборів
29 березень, 2017, 11:05