У Луцьку в продавців старих книг найчастіше купують Чехова, Гоголя і Достоєвського

У Луцьку в продавців старих книг найчастіше купують Чехова, Гоголя і Достоєвського
У луцьких вуличних продавців книг часто шукають старі спеціалізовані видання про риболовлю, садоводство, електроніку, автомеханіку, столярну справу, різьбу, лозоплетіння тощо.

Про це розповіла 4 січня лучанка Валентина, яка вже 12 років торгує старими книгами в центрі Луцька.

За її словами, на вуличних книжкових прилавках Луцька можна придбати не тільки художню, а й наукову, технічну, довідкову, наукову-популярну літературу.

З художньої літератури нині найактивніше купують класику – як світову, так і українську й російську, розповідає Валентина Віталіївна.

«В радянські часи найпопулярнішими авторами були Толстой, Лермонтов і Гончаров. Зараз же найчастіше запитують Достоєвського, Чехова і Гоголя», – розповіла продавчиня.

Так, роман «Пригоди бравого вояка Швейка» Ярослава Гашека, надрукований 1987 року, можна купити за 30 гривень, а то й дешевше, якщо вправно поторгуватися. Дванадцятитомник Антона Чехова, виданий 1985 року, можна купити за 300 гривень. За шеститомник Майн Ріда 1992 року Валентина Віталіївна проситиме від 90 до 200 гривень. Цікаво, що багатотомні видання по одній книзі не продає, а тільки повністю.

Читати більше про вуличних продавців книг у Луцьку
.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Лис, що, невострєбований? В Луцьку стільки пісатєлєй, що куди не плюнеш, то обовязково в пісатєля, а читають картьожника Достоєвського і "рассказ о пепельнице" Чехова. Якось дивно.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку в продавців старих книг найчастіше купують Чехова, Гоголя і Достоєвського
05 січень, 2012, 15:37