З Нового року подорожчають будматеріали і фарби

З Нового року подорожчають будматеріали і фарби
Верховна Рада підвищила ставки ввізного мита на більш ніж 130 товарних позицій до максимально можливого рівня, визначеного Україною зі Світовою організацією торгівлі (СОТ).

Про це повідомляє РБК-Україна.

Нові ставки ввізного мита почнуть діяти з 1 січня 2013 року.
«За» прийняття у другому читанні як закону законопроекту «Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України» (щодо приведення ставок ввізного мита до критеріїв СОТ) проголосували 264 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Закон передбачає підвищення ставок ввізного мита на продукти органічної і неорганічної хімії, штукатурні матеріали, вапно, цемент, барвники, пігменти, фарбувальні матеріали, замазки, лаки та інші товари.

Як зазначив під час виступу в парламенті голова комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, підвищення ставок може принести до бюджету країни додатково 500 мільйонів гривень.

Разом з тим, до другого читання депутати відмовилися від підвищення мита на продовольчі товари, пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них, хімічна продукція (групи 38, 39), а також обладнання та їх частини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З Нового року подорожчають будматеріали і фарби
07 листопад, 2012, 10:35