До Плащаниці у Луцьку зійшлися, як на Паску. ФОТО. ВІДЕО

До Плащаниці у Луцьку зійшлися, як на Паску. ФОТО. ВІДЕО
Ніч з 8 на 9 листопада для православних волинян, які прибули до луцького храму Всіх святих землі Волинської нагадувала Пасхальну, кажуть у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

З нагоди перебування у цьому храмі Плащаниці Пресвятої Богородиці зі Святого граду Єрусалиму, яку біля 2-ї години ночі доправили зі Свято-Покровського кафедрального храму, тут відслужили Божественну Літургію.

Нагадаємо, з 8 листопада у Луцьку перебуває православна святиня - Плащаниця Божої Матері з Гефсиманського подвор’я з Єрусалима.

Богослужіння очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, якому співслужив сонм священнослужителів. Під час Літургії богомольці, яких до храму Всіх святих землі Волинської прибула величезна кількість, прикладались до плащаниці Божої Матері.

Після прочитання Євангелія із словом проповіді до вірних звернувся протоієрей Анатолій Ткачук. Отець Анатолій зауважив, що Єрусалимська Плащаниця Богородиці вперше в історії перебуває на теренах України: «і як сказав один ієрарх нашої Церкви, той хто приклався до цієї святині ніби як сам побував в Єрусалимі. Є вже факти про чудесні зцілення від цієї Плащаниці…отож нехай кожен із нас донесе до своїх домівок цю частинку єрусалимського миру».



До слова, як зауважив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, який перед Літургією звернувся із архіпастирським словом до вірних, в жодному з міст України де вже побувала Плащаниця Богородиці не збиралось стільки бажаючих приложитись до святині, як у древньому Луцьку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Плащаниці у Луцьку зійшлися, як на Паску. ФОТО. ВІДЕО
11 листопад, 2012, 13:17