У Луцьку не дали грошей на неіснуючий муніципальний хор

У Луцьку не дали грошей на неіснуючий муніципальний хор
Депутати Луцькради відхилили пропозицію Наталії Бунди щодо виділення 600 тисяч гривень для діяльності комунального підприємства «Муніципальний хор міста Луцька», адже відповідне підприємство ще не створене.

Рішення прийняли під час сесії 26 квітня.

Бунда просила колег виділити 600 тис грн для діяльності муніципального хору, який міг би презентувати місто в Україні та за кордоном, а також створювати якісні культурні проекти та навіть фестивалі.

За словами обраниці громади, на початку року вона вже зверталася за виділенням 1,2 мільйона для КП, проте тоді коштів не виділили. Наразі ж на півроку для діяльності хору, коли такий створять, треба було б 600 тис грн.

Проте депутат Борис Смаль зауважив, що якось дивно виділяти кошти на неіснуюче підприємство. Мовляв, ситуація дещо абсурдна, якщо депутати таки передбачать кошти. Натомість Бунда зауважила, що якщо кошти виділять, то вже на наступне засідання вона представить проект та напрямки діяльності підприємства.

Зрештою, депутати зійшлися на думці, що у Луцьку чимало талановитих хорових колективів, серед яких – дитячі. Тому доцільніше буде підтримувати їх. До того ж, у перспективі комунальне підприємство має заробляти кошти, а не лише «виймати» їх з міського бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неуки!!! Муніципальний хор це обличча культури міста! Та ми чекаємо тих нещасних коштів щоб співати! Щоб робити те що МИ вміємо і робимо класно! Ми професійно співаємо і хочемо представляти нашу країну! Діти це чудово, але вони не спроможні заспівати партесні, барочні твори наприклад.Звичайно депутати не мають вищої музичної освіти тому їм легко говорити "та нашо він нам". А ти піди і знайди роботу по спецу у нашому місті. Да чорта з два!!! Конкуренція сумашедша!!! Тому це не просто хор! Це робочі місця для людей які ХОЧУТЬ співати на професійному рівні, а працюють прибиральницею, чи ще кимось.( Вибачте, наболіло)
Відповісти
Який абсурд!!! З такими "депутатами", наше місто ніколи не стане культурним осередком!!! Так і будемо розводити самодіяльність!!! Дуже жаль!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку не дали грошей на неіснуючий муніципальний хор
26 квітень, 2017, 13:49