Досудовими розслідуваннями займатимуться окремі посадовці в міліції

 Досудовими розслідуваннями займатимуться окремі посадовці в міліції
Завдяки вступу у силу нового Кримінально-процесуального кодексу час слідства у кримінальних справах зменшиться, а звернення не будуть ігнорувати.

Такі перспективи 21 листопада окреслив начальник головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник у Луцьку.

«Другу добу ми живемо після того, як сталися реформи, яких у нас не було більше ніж півстоліття. Це зовсім інші відносини у суспільстві», - зазначив правоохоронець.

Він вказав, що згідно з новими нормами КПК, вводиться кілька нових посад та збільшується зв’язок між прокуратурою, судом та міліцією. Наприклад, слідчі погоджуватимуть дії з прокурорами.

Зокрема, вводиться посада керівника досудового розслідування. Цю посаду отримають перші заступники начальників обласних, районних та міських відділів та управлінь МВС.

«Все це зробилося для того, аби ті люди, які живуть в нашій державі були більше захищені, аби могли більш оперативно і більш об’єктивно отримувати допомогу від нас. Аби ні одна з цих заяв, які йдуть до міліції, не була проігнорована», - зазначив Фаринник.

Разом з тим, посадовець заперечує песимістичні прогнози, згідно з якими, забезпечити роботу міліції згідно з новими кодексом буде вкрай важко.

«Сьогодні друга доба, і вже набагато краще, легше, бо система починає працювати. Ніякої паніки, хаосу немає, як кричали деякі народні депутати з екранів і трибун. Все працює і буде працювати. Є деколи людський фактор, часом машина отримує збій, але зараз все починає працювати. На сьогоднішню добу, результати вже в п’ять разів кращі, аніж у першу добу», - додав Фаринник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей "Титанік" (новий КПК) далеко не запливе, бо потоне.
Відповісти
"Зокрема, вводиться посада керівника досудового розслідування. Цю посаду отримають перші заступники начальників обласних, районних та міських відділів та управлінь МВС". Знову почнеться катування, знову менти будуть яйця в двері затискати і бити валянком з піском по нирках, щоб вдало їх відбити без синців.
Відповісти
Це не закон,а шизоїдний глум!!!
Відповісти
Останні новини
Досудовими розслідуваннями займатимуться окремі посадовці в міліції
21 листопад, 2012, 15:54