На Волині знайшли в землі останки радянських воїнів. ВІДЕО

На Волині знайшли в землі останки радянських воїнів. ВІДЕО
Останки 11-ти радянських воїнів, полеглих у боях за Ковель, стараннями волинських пошуковців перепоховали на військовому меморіалі поблизу села Мощена Ковельського району.

До 68-ої річниці визволення України в лісі поблизу Мощеної, де в роки Великої Вітчизняної війни тривали жорстокі бої, впорядкували братську могилу, повідомляє ТЦК Ковель.

Від місцевих жителів пошуковцям стало відомо, що в лісі біля села Мощена Ковельського району є забута братська могила, а в навколишніх окопах – непоховані в роки минулої війни останки радянських воїнів. Місцевість довкола взялися досліджувати пошуковці загону “Відродження”, який діє при обласній громадській організації “Сумління”, та працівники Волинського регіонального музею Українського війська та військової техніки.

На місці перепоховання ще раніше встановили дубовий хрест та пам'ятну дошку. “Війна не закінчується, доки не похований останній її солдат”, - про це в день перепоховання останків ще 11-ти полеглих воїнів найчастіше згадували промовці на мітингу пам'яті.

Учасники церемонії перепоховання вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.