Депутати розкритикували ідею підприємства для безпритульних тварин

Депутати розкритикували ідею підприємства для безпритульних тварин
Функції з відлову та утримання тварин і притулку для безпритульних звірів може виконувати зоопарк міста; спеціальне комунальне підприємство не є необхідністю.

Таку думку 20 листопада під час засідання депутатської комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва висловив голова комісії Юрій Вега.

Нагадаємо, що ГО «Волинське товариство захисту тварин» ініціювала створення комунального підприємства «Ласка». Воно необхідне для того, аби розмежувати функції, які нині виконує декілька комунальних підприємств і громадська організація.

Зокрема, «Ласка» буде ловити тварин, стерилізувати їх, займатися утриманням притулку, організовувати виставки, навчати дресирувальників та навіть у майбутньому виготовляти корм.

Статут нового підприємства, так само як і його ідею, депутати розкритикували. Наприклад, Юрій Вега не бачить перешкод для того, аби зазначені функції виконував луцький зоопарк.

«Утворюємо комунальне підприємство, а що заважає зоопарку займатися тими проблемами, якими хоче займатися «Ласка»?, - зазначав депутат.

Голова організації Волинське товариство захисту тварин Богдана Новарчук каже, що досвід інших міст показує, що для такої роботи повинен бути окремий підрозділ. Зоопарк, в свою чергу, повинен займатися зовсім не безпритульними тваринами.

Депутатові Роману Романюку здалися неправильними деякі пункти статуту. Зокрема те, що у проекті рішення вже прописано хто повинен стати його директором, а саме Богдана Новарчук. Окрім цього, згідно зі статутом, підприємство ловитиме тварин, стерилізуватиме їх і повертатиме на місце проживання.

Повернення, на думку депутата, можливе лише за згоди мешканців. Мовляв, на собаках «не помічено чи він злий, чи ні».

«Ми залишаємо великих тварин, відпускаємо лише соціалізованих тварин і під опікою волонтерів», - пояснила Богдана.

Не до кінця депутати зрозуміли і навіщо підприємство у статуті прописує серед видів діяльності виробництво корму, утримання інших тварин, окрім собак і котів (наприклад папуг, хом’ячків, господарі яких їдуть у відпустку), послуги з дресирування.

«Дана, організуйте роботу з дрібного. А ви статус скопіювали зі статусів міст-мільйонників, які вже функціонують Бог зна скільки», - зазначив депутат Роман Романюк.

Однак, на думку Новарчук, саме така діяльність у подальшому зможе дозволяти підприємству стати прибутковим. Остаточно долю «Ласки» і сфери її діяльності вирішить сесія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Один буде відловлювати собак, інший - каструвати, ще інший - наглядати за звіринцем. Нонсенс! Вже треба буде над ними генерального директора і трьох замів. А ті будуть вимагати заступників по кастрації і собачому сексу. А ще введуть посади на 1,5 посадового окладу за шкідливі умови праці ветлікаря, зоотехніка і менеджера по контрацептивах і інших протизапліднюючих засобах, сантехніка по абортах. А останні захочуть заступників по відлову і стерилізації. Гоголя сюди б, та Салтикова-Щедріна, бо вже прийшов час стерилізувати чиновників за хижацьку трату народних грошей.
Відповісти
А що нарахунок пезпритульних людей,яких в місті чимало!?!
Відповісти
Да хватит лицемерить.Только и пустые разговоры то о голодных то о безпритульных людях...Это красивые слова,типа о чем-то высоком.Человек сам выбирает образ жизни.Другое дело когда человек имеет страшный диагноз-вот тут надо всем миром.А в чем вина бездомных животных?Как раз-таки они и нуждаются в защите.А безкорыстие людей можно проверить только на бездомных животных. А новарчук б. лучше бы опикувалась бомжами-те хоть скажут как она их дурит.Несчастные же животные-молча мучительно умирают,попадая в ее -ласку-.А она тем временем двигается к заданной цели - по трупам.Главное себя любимую хорошо пристроить в этой жизни
Відповісти
Останні новини
Депутати розкритикували ідею підприємства для безпритульних тварин
21 листопад, 2012, 16:10