У Луцькраді з порушенням Регламенту змінили керівників комісій

У Луцькраді з порушенням Регламенту змінили керівників комісій
У Луцькій міській раді змінили голів постійних комісій з порушенням Регламенту та Положення про комісії.

Про це йшлося під час сесії Луцької міської ради у середу, 31 травня.

Депутат міської ради Микита Рабан заявив, що на зміну голів комісій є об'єктивні та суб'єктивні фактори затвердження персонального складу комісій. За його словами, об'єктивною причиною є обрання Ігоря Поліщука секретарем Луцької міської ради та виключення його з комісії, суб'єктивною - бажання Олександра Козлюка вийти із однієї комісії та увійти до складу іншої.

Тож, в проекті рішення Рабан пропонувалося, щоб Козлюку очолив комісію "підприємництва", а комісію "материнства" - Майя Шостак, бюджетну - Борис Смаль.

Зауважимо, що саме ці депутати не підтримали фракцію УКРОП під час "перевороту" у міській раді.

Також Рабан зазначив, що в міській раді "часи змінилися і найбільша фракція не може не мати голови в жодній комісії".

Депутат міської ради Павло Данильчук зауважив, що в проекті рішення про зміну голів постійних комісій має бути мотивація та причини відкликання, але цього у проекті депутат не знайшов. Фактично це порушення регламенту.

А депутат Тарас Шляхтич висловив думку, що проект рішення мусить містити відомості про причини відкликання чинних голів.

"Чому в поданому проекті рішення не зазначено відомості та причини. Чи ви вважаєте це рішення прийнятим відповідним до регламенту, якщо там є норма яка є порушена?" - обурився обранець громади.

Депутат міської ради Артем Запотоцький висловив думку, що у міській раді встановлюють "диктатуру". Так, він зазначив, що "УКРОП" відмовився очолювати будь-яку комісію восени 2015 року. Також Запотоцький впевнений, що в цьому рішенні прослідковується певна закономірність: голова комісій стають депутати, які підтримали фракцію "УКРОП" під час зняття Юлії Вусенко із посади секретаря ради.

До слова, депутат Шляхтич запропонував заслухати керівника юридичного відділу щодо законності проекту рішення, але "за" проголосувало лише 17 депутатів. До слова, з лав фракції "УКРОПу" лунали вигуки: "не голосуємо". В результаті рішення заслухати юриста не підтримали.

"Є низка порушень в цьому проекті, це і пункти Регламенту і Положення про постійних комісії, також низки різних пунктів, щодо висновків, відсутності причин відкликань, процесу та обрання нових комісій.

Оскільки це питання розглядалося тільки земельною комісією, а також нікому не повідомили про її засідання. Досить дивне внесення такого важливого рішення. Дивним є і відмова Ігоря Поліщука прокоментувати законність такого рішення. Викликає подив і небажання залу почути думку міського юриста", - додав на завершення Шляхтич.

Зрештою 23 депутати з "укропівської" більшості прийняли рішення про зміну голів комісій з порушеннями Регламенту Луцькради та Положення про постійні комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді з порушенням Регламенту змінили керівників комісій
31 травень, 2017, 15:45