У Луцьку для бездомних тварин створили підприємство

У Луцьку для бездомних тварин створили підприємство
Луцька міська рада прийняла рішення створити комунальне підприємство "Ласка", яке, зокрема, доглядатиме за бездомними тваринами, займатиметься їх відловом та стерилізацією.

Про це стало відомо 28 листопада під час сесії Луцької міської ради.

Як повідомив луцький міський голова Микола Романюк, міністерство екології України виділить близько 3 мільйонів гривень на створення підприємства. Але міська рада має дофінансувати 500 тисяч гривень на статутний фонд підприємства.

Підприємство доглядатиме за бездомними тваринами та проводитиме ветеринарну, промоційну діяльність щодо гуманного поводження з тваринами, шукатиме тваринам нових власників тощо.

Створення цього підприємства не знайшло одностайної підтримки в депутатів. Частина з них висловилася проти цього. Так, Юрій Вега (ВО "Свобода") не бачить доцільності у створенні підприємства. Він вважає, що це "ляже важким тягарем на бюджет міста". Його підтримав депутат Юрій Корольчук.

Проте більшість депутатів таки підтримала рішення створити підприємство.

Нагадаємо, ініціатором створення підприємства "Ласка" є Волинське товариство захисту тварин. Керівник організації Богдана Новарчук пояснювала, що підприємство необхідне для того, аби розмежувати функції, які нині виконує декілька комунальних підприємств і громадська організація.

Також нагадаємо, що депутати міськради й раніше висловлювалися проти створення підприємства "Ласка". Так під час засідання депутатської комісії 20 листопада Юрій Вега заявляв, що функції з відлову та утримання тварин і притулку для безпритульних звірів може виконувати зоопарк міста, тому спеціальне комунальне підприємство не є необхідністю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приятная новость.
Відповісти
"Також нагадаємо, що депутати міськради й раніше висловлювалися проти створення підприємства "Ласка". Так під час засідання депутатської комісії 20 листопада Юрій Вега заявляв, що функції з відлову та утримання тварин і притулку для безпритульних звірів може виконувати зоопарк міста, тому спеціальне комунальне підприємство не є необхідністю" Зоопарку ще тільки цього не вистачало
Відповісти
Останні новини
У Луцьку для бездомних тварин створили підприємство
28 листопад, 2012, 17:42