У Ковелі педагог бив дітей шкіряним ременем, змоченим у воді

У Ковелі педагог бив дітей шкіряним ременем, змоченим у воді
Працівник Ковельського реабілітаційного центру постійно карав вихованців шкіряним шитиком, змоченим у гарячій воді.

Про знущання педагога дізналася психолог закладу, пише Волинь-нова.

Новий практичний психолог центру Людмила Іванова написала доповідну записку виконуючій обов’язки директора Марії Троцюк. У документі вона стверджує, що 8 листопада 2012 року під час групової консультації зі старшою групою дівчаток виявила факт фізичного насильства з боку чергового з режиму, після чого поговорила зі старшою групою хлопчиків.

«Діти зізнались, що Г. систематично карав їх шкіряним шитиком, сам визначав їх кількість для кожного, а перед тим, як бити дітей, змочував ремінь у гарячій воді, щоб біль був відчутніший. Чоловік бив вихованців по сідницях, іноді – по оголеному тілу. Після покарання підлітки казали: «Дякую за виховання» і йшли у спальні кімнати. Екзекуції проходили на його зміні після 20-ї години, коли Марія Троцюк йшла додому. Він викликав їх до себе в кабінет по одному і, закриваючись, «виховував», у той час, як інші чекали під дверима і чули все, що за ними відбувається. Під час бесіди підлітки показали психологу синці і подряпини, які залишились після знущань», - пише видання.

Крім консультацій з неповнолітніми, психолог провела відеозапис із 12 дітьми та виявила блокнот із записами прізвищ вихованців і кількістю «шитиків», які їм потрібно «отримати». Жінка зазначає, що діти знаходились на межі істерики та панічно боялись чергового. Під його виховні методи потрапляли і дівчата.

Після доповідної психолога Марія Троцюк (яка їй, до речі, доводиться матір’ю) видала два накази: один – створити комісію зі службового розслідування щодо фізичного насильства над вихованцями з боку чергових з режиму, другий – відсторонити педагога від роботи.

Чоловік, якого звинувачують у насильстві над дітьми, працює в центрі із 2009 року. У поясненні ситуації вихователь зазначив: «…зібрані нею (психологом) незаконно свідчення дітей не відповідають дійсності, є наклепницькими та зібрані з метою заплямувати мою репутацію, честь та гідність». Примітно, що на його захист виступили 14 із 40-ка працівників закладу. Більше того, колеги звернулися до голови обласної ради Володимира Войтовича із проханням підтримати його кандидатуру на посаду директора центру.

Виконуюча обов’язки директора центру Марія Троцюк подала заяву про факти фізичного насильства над неповнолітніми у міліцію. Працівники слідчого відділення Ковельського міського відділу внутрішніх справ відкрили кримінальне провадження, яке знаходиться на контролі міжрайонної прокуратури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
іде боротьба за владу!
Відповісти
Судити того пєдагога, відправити на зону, там таких люблять.
Відповісти