Спадкоємців покійних вкладників Ощадбанку просять швидше прийти по гроші

Спадкоємців покійних вкладників Ощадбанку просять швидше прийти по гроші
Спадкоємцям померлих вкладників колишнього Ощадбанку СРСР необхідно звернутися у відповідне відділення (за місцем відкриття рахунку померлого вкладника) для отримання компенсації за знецінені грошові заощадження.

Про це інформує філія обласного управління АТ «Ощадбанк», пише прес-служба Волинської ОДА.

Нині із отриманих 11,8 млн грн, у залишку – майже 1 млн грн. Якщо у вищезазначений термін люди не звернуться, кошти, виділені області на ці цілі, повернуть у державний бюджет, у зв’язку із завершенням бюджетного року. Відтак, з 2013-го актуалізація даних буде здійснюватися повторно.

Як повідомляють в Ощадбанку, для отримання коштів спадкоємцю потрібно мати такі документи: оригінал свідоцтва про смерть, оригінал паспорта та ідентифікаційного коду спадкоємця, а також ощадкнижку померлого вкладника.

Як відомо, що механізм виплати так званих коштів «на поховання» виписаний у Постанові Кабінету Міністрів України №346 від 23 квітня 2012 року, яка передбачає часткове відшкодування - по 500 грн - спадкоємцям Ощадбанку СРСР, чиї рідні померли з 2005-го по 2012-й рік.

Нагадаємо, станом на вересень 2012 року майже 66 тисяч волинян отримали свою тисячу гривень – компенсацію за втрачені вклади радянських часів.

А згідно з повідомленням обласного управління АТ «Ощадбанк» від 12 грудня, компенсаційні виплати отримали вже понад 110 тисяч волинських вкладників Ощадбанку СРСР.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не зрозумів - в який вищезазначений термін?
Відповісти
Щось прес-служба невірно витлумачила. А якщо спадкоємців кілька? Має бути якийсь документ від нотаріуса, а не просто свій паспорт-код. А цей документ коштує 300 гривень. Та, напевно, ще й знову актуалізувати, тобто в хвіст черги бажаючих.
Щойно повернулася з ощадкаси - сказали, що 100% гарантії отримання до кінця року немає.
А на 2013 рік в бюджеті кошти на компенсації знецінених заощаджень не передбачені - вибори закінчились.
Відповісти
Останні новини
Спадкоємців покійних вкладників Ощадбанку просять швидше прийти по гроші
12 грудень, 2012, 17:15