Університети Волині закриваються через брак коштів на опалення

Університети Волині закриваються через брак коштів на опалення
Найбільші волинські університети - Східноєвропейський національний імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет - закривають на два місяці у зв'язку із відсутністю коштів на опалення.

Графіки навчання стиснули до межі і період між екзаменами становить 2-3 дні, пише Вголос.

Нагадаємо, у Луцькому національному технічному університеті другий семестр навчального року розпочнеться пізніше, ніж зазвичай. Загалом пари викладачі мають намір проводити до 25 грудня, а зимову сесію закінчити 5 січня.

Ще з листопада аудиторії навчального закладу опалюються дуже погано, пише Вголос. Викладачі також незадоволені, бо можуть не отримати зарплату за січень-лютий. Проте самі бунтувати бояться, натомість підбурюючи студентів, додають журналісти.

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки студенти розповідають: «Підготуватися нормально неможливо. У аудиторіях відносно тепло, а на історичному факультеті викладачі не заперечують, коли студенти сидять в куртках. Тому в нас справи кращі ніж в Луцькому технічному університеті».

Ще один студент додав, що керівництво вузу поставило завдання - якнайшвидше здати сесію та закрити вуз до нового року.

«У нас сесія закінчується до нового року. В мене останній екзамен 30 грудня. А взагалі розклад екзаменів - 15, 19, 24, 28 та 30 грудня. Підготуватися нереально і легко втратити стипендію. На пари підемо десь з середини лютого, а може і у березні. Про зміну графіку навчання із студентами ніхто не радився. Ми відпрацьовували декілька субот. Термін навчання скоротили, а програму і завдання на екзамени - ні», - кажуть студенти.

«Характерно, що ще під час виборчої кампанії керівництво обох найбільших вузів Волині досить легковажно ставилося до цією проблеми і пов'язували її вирішення з олігархом Ігорем Палицею, за якого активно агітували на виборах у стінах вузів ректор та декани. Особливо на цьому поприщі відзначилися у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки», - пише видання.

«Нічого, Палиця нам допоможе. Дасть грошей на опалення - самовпевнено заявляли окремі викладачі та декан. Але після виборів - замовкли. Ось такий рівень європейської освіти у нас. Навіть тепло в аудиторіях не можуть забезпечити», - розповів студент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коцан, Гаврилюк, Шваб і Божидарнік - дякуємо за європейську освіту без опалення.
Відповісти
У шию гнати таких "господарників"!!!
Відповісти
Не думаю, що проблема у місцевих керівниках. Така ситуація по всій країні. Держава тупо не має грошей.
Відповісти
Назвіть де ще така ситуація?!
Відповісти
В Донецькому національному технічному університеті
Відповісти
Хай ще лікарні закриють!!! Розігнати в шию всіх освітян та медиків! Нащо вони потрібні! Рабам не потрібна освіта та медицина: менше знають - менше думають і більше працюють. А на медикаменти з ТАКИМИ цінами і такою зарплатою все одно не вистачить. Багаті ж не журяться, а вчаться і лікуються закордоном)))
Відповісти
Ххах)) Колеги, нереально підготуватися до екзамену? ща 3 дні? Да? а от в інших ВУЗах готуються і нічого , здають)) СЛАБАКИ))
Відповісти