Підсумки-2012: втрати року

Підсумки-2012: втрати року
Під закінчення 2012 року ВолиньPost згадує декого з тих, хто пішов з життя у попередні 12 місяців.

Як би не було сумно ще раз повертатися до смерті тих, кого любили і поважали, все ж вшанувати їх пам’ять, ще раз згадати, - не зайве.

Хай там як, але це теж ті події, які назавжи вписані в історію 2012 року.

6 cічня пішов із життя відомий на Волині бізнесмен, директор ТзОВ «Світ ЛТД», організатор акції «Людина року Волинського краю» Олексій Левченко.

Незмінний керівник ТзОВ «Світ ЛТД», яке 20 років організовувало міжнародну виставку «Міст», а також фестиваль «Оберіг», Олексій Левченко помер від інфаркту міокарда 6 січня, перебуваючи у Польщі. До свого 60-річчя він не дожив менше трьох місяців.

2 лютого на 54-му році раптово зупинилося серце у керівника волинської організації циган «Терне Рома» Сергія Григориченка.

Відомий на Волині ром свого часу пережив інсульт та інфаркт, що суттєво вплинуло на його здоров’я. До 55-річного ювілею Сергій Григориченко не дожив місяць. Циган по крові й українець за паспортом, Сергій Григориченко понад усе хоче «примирити» ромів і українців.

28 березня пішов із життя заслужений журналіст України, головний редактор найтиражнішої в області газети «Волинь-нова» Степан Сачук.

Перед смертю почувався зле, мав проблеми з легенями. Відомому і шанованому волинянину було 74 роки.

У найпопулярнішій волинській газеті Сачук почав працювати з 1965 року, а з 1997 року очолював творчий колектив редакції. Луцька міська рада у 2007 році присвоїла Степану Сачуку звання «Почесний громадянин міста Луцька».

1 вересня від онкологічного захворювання у віці 87 років помер відомий краєзнавець, директор Торчинського народного історичного музею Григорій Гуртовий.

Гуртовий родом із Запорізької області, у 17 років його вивезли до Німеччини. Після трьох років важких поневірянь і голоду у 1945 році повернувся додому. На Волинь Гуртовий приїхав у 1947-му в пошуках хліба. Працював у луцькій районній газеті. Саме на Волині почав збирати пам’ятки старовини. Він збирав і будував Торчинський музей з першого експоната, був всі п’ятдесят п’ять років в одній особі і директором, і екскурсоводом, і науковим співробітником. Григорій Гуртовий провів серйозні дослідження в галузі історичного краєзнавства Волині, досліджував козацтво і доводив його волинське коріння.

12 липня знайшли повішеним колишнього депутата Луцької міської ради Миколу Нікітюка. Він вчинив самогубство у підвалі будинку, в якому мешкав.

Нікітюк народився 1953 року в містечку Березно Рівненської області. З 2006 по 2010 роки був депутатом Луцької міської ради від Соціалістичної партії України. Згодом був членом партії «Справедливість». Очолював Волинську правозахисну групу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Березне - селище і саме БерезнЕ, а не БерезнО!!!!
Відповісти