За наукові інновації на Волині обіцяють гроші

За наукові інновації на Волині обіцяють гроші
Регіональний конкурс наукових робіт «Фабрика креативних ідей» презентували у Волинській обласні раді.

Про конкурс, який проводить Волинський благодійний фонд «Будуємо нову Волинь», розповіли 11 січня.

За словами радника голови Луцької районної ради Олександра Колтуновича, конкурс оголосили тому, що часто наукові розробки не втілюються на практиці. «Багато вчених зроблять якісь проекти, отримають патенти, а потім вони лежать у них в шухляді в кабінетах», - сказав Колтунович.

«Сьогодні ми ставимо куди важливіше завдання – це поєднання таких речей, як наука, бізнес, реальне втілення наукових розробок», - додав він.

Як повідомив перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Лобач, мета конкурсу – «дати можливість молоді реалізувати свої ідеї».

На конкурс обіцяють приймати роботи з інноваційного розвитку та модернізації енергетики, промисловості, виробництва, транспорту, інфраструктури, містобудування, екології та інших сфер життя Волині.

Учасниками конкурсу можуть бути учні старших класів, студенти, аспіранти, викладачі та дослідники віком до 35 років. Прийом анкет починається 11 січня і триватиме до 29 лютого.

Конкурс відбувається в 16 районах та 4 містах обласного значення Волинської області. Серед учасників відберуть 9 номінантів. Переможців визначить Регіональна експертна рада. За перше місце обіцяють 2000 гривень, друге – 1500, третє – 1000 гривень.

Також Олександр Колтунович зазначив, що роботи переможців будуть втілені на практиці.

«Ініціатива цього проекту іде від влади. Переможці будуть враховані і втілені керівництвом області. Ці роботи будуть включені у Програму економічного і соціального розвитку області на рік», - сказав Колтунович.

Організатори радять за додатковою інформацією звертатися на сайт фонду "Будуємо нову Волинь" region.west-host.net, який всього лиш переадресовує користувача на головну сторінку сайту Волиської обласної організації Партії регіонів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За наукові інновації на Волині обіцяють гроші
11 січень, 2012, 13:05