Роман Іванюк: Лучанин з команди Порошенка*

Роман Іванюк: Лучанин з команди Порошенка*
На виборах Президента України в травні 2014 року понад 58% лучан довірили Петру Порошенку керувати країною.

Нині глава держави веде до Верховної Ради команду, яка допомагатиме йому провадити зміни.

У Луцьку від команди Президента кандидатом в народні депутати йде 31-річний фінансист Роман Іванюк.

Коріння

Роман Іванюк - лучанин з діда-прадіда. Його дідусь Володимир Антонович Іванюк все життя віддав волинській медицині. Працював у обласній станції переливання крові, 23 роки керував обласним управління охорони здоров'я.

Батько кандидата - Олег Іванюк - банкір. Декілька разів громада Луцька обирала його у міськраду. А як людину Олега Іванюка характеризує такий факт: після окупації Криму він звільнився з керівної посади в банку з російськими інвестиціями.

Луцьк: перші кроки

Роман Іванюк народився в 1983 році. В перший клас пішов у гімназії №4. Тут він захопився шахами, грав у баскетбол.
Однак зі спортом своєї долі не пов'язав, вирішив вивчати в Острозькій академії економіку. Академія привабила юнака українським духом, повагою до європейських цінностей та антикорупційною позицією. Крім того, цей заклад розташований близько до його рідного Луцька.

В Острозі Роман виділявся з студентської маси. Для прикладу, за результатами вступних іспитів посів друге місце з-поміж 800 абітурієнтів.

Практик

У 19 років Роман Іванюк вирішив, що одного лиш навчання йому замало і йде працювати менеджером у "ПриватБанк". Займається просуванням карткових проектів.

За декілька років Роман Іванюк приймає непросте рішення перебратися до Києва, де з 2004-го працював у "ТАС-Комерцбанку". Того ж року відбулася Помаранчева революція і молодий фінансист заявив про готовність працювати у новій владі. Йде на підприємство "Укрспирт". Коли зрозумів, що "нова" влада працює за старим принципом "захоплюй і розкрадай" - звільнився.

З 2007 року працював у приватному сектору: міжнародній компанії 1849PLC\WARBURG та представництві англійської компанії «Quint». Зустрічався з іноземними бізнесменами, переконував їх, що Україна має перспективи і з нею варто працювати. За його участі в економіку нашої держави влилися сотні мільйонів доларів.

Цікаво, що на новій роботі Роману Олеговичу довелося стати поліглотом. Польську мову він опанував ще в юнацтві. А для того, щоб вести перемовини з іноземцями на рівних, вивчив англійську та німецьку. А згодом взявся за арабську мову.

Сьогодні

Сьогодні Роман Іванюк - серед кращих молодих фінансистів України. Він - член наглядової ради компанії "Добробут", яка керує роботою мережі медичних закладів. Команда Романа Іванюка фінансово і організаційно підтримувала Євромайдан. Бригади невідкладної допомоги "Добробуту" транспортували Героїв Майдану до летовища у Борисполі для лікування за кордоном, а сьогодні реанімобілі компанії допомагають Збройним силам України.

Команда Порошенка та побудова нової України

У 2014-му, як і десять років тому, Роман Іванюк готовий поділитися своїм досвідом і допомогти новій владі будувати європейську Україну, розповідає свої ідеї представникам команди Петра Порошенка. Молодого фахівця підтримують і він вирішив приєднатися до партії Президента.

Балотуватися до парламенту вирішив у Луцьку, бо це - його Батьківщина. Лучани ж знають: хочеш, щоб інтереси твого міста захищали в парламенті - голосуй за людину, яка народилася і виросла в Луцьку.

Сьогодні команда Іванюка працює над проектами загальнонаціональних інвестиційних програм, які дозволять залучити в економіку десятки мільярдів доларів інвестицій.
Нагадало про себе й медичне коріння кандидата. Серед головних пунктів його програми - реформування медицини. Планується й залучення інвестицій з-за кордону на проведення реформи галузі охорони здоров'я.

Окрім того, у кандидата і його команди є бачення кардинальних змін податкового законодавства та судової системи.

Луцьк майбутнього

На думку Романа Іванюка, майбутнє Луцька за співпрацею з закордонним бізнесом помноженій на зміни в законах України. У міста є все, що необхідно для залучення іноземних інвесторів: близькість до кордонів з Євросоюзом, промислові традиції, кваліфікована робоча сила, конкурентна зарплата.

Роман Іванюк вважає можливим переконати великі німецькі автохолдинги будувати заводи під Луцьком.

Окрему мову треба вести про туристичний потенціал міста, за яким Луцьк не поступається Львову, Кракову, Варшаві.

До слова, кандидат у народні депутати підтримує анонсовану в програмі Петра Порошенка "Україна 2020" децентралізацію влади. Конкретно Луцьку децентралізація дасть більше прав і незалежності в частині залучення іноземних інвестицій, а більшість зароблених містом грошей залишатиметься в Луцьку, а не забиратиме Київ.

***

Реалізація цих задумів потребує сильного плеча, яке Роману Іванюку підставили Петро Порошенко і його команда. Тому в новому парламенті Роман Іванюк матиме союзників, які допоможуть йому змінити наше місто та Україну.

Іванна Петренко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Останні статті
Роман Іванюк: Лучанин з команди Порошенка*
03 жовтень, 2014, 16:28