Відеокамери, фото і стеження: «політика» по-луцьки

Відеокамери, фото і стеження: «політика» по-луцьки
"В політиці, як і на війні - всі методи хороші". Схоже саме такого принципу дотримуються люди, які в розпал політичної кризи в Луцькій міській раді, влаштували стеження за посадовцями муніципалітету та народним депутатом Ігорем Лапіним.

Про факт стеження громадськість почула 3 березня, а ще раніше, 2 березня, непрямий доказ цьому з'явився на сайті інформаційного агентства "Волинські новини" в матеріалі "Луцьк засинає, мафія прокидається...". З публікації можна зробити висновки, що невідомі незрозумілим чином опинялися поруч з народним депутатом Ігорем Лапіним у щонайменше двох місцях та фотографували людей, з якими він зустрічався. Чи підслуховували їх? Невідомо.

3 березня в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд" секретар міської ради Юлія Вусенко робить заяву, яка виводить тему стеження в публічний простір.

"Якщо говорити про погрози, то на сьогоднішній день на мене чинять шалений тиск. За мною слідкують, їздять і я про це вже написала заяву у відповідні органи", - мовила Юлія Вусенко.

ВолиньPost надіслав запит у міську раду, щоб отримати відео з камер на будівлі муніципалітету, аби перевірити цю інформацію. Ми отримали відео, які підтверджують слова Вусенко. За нею і не тільки за нею стежили щонайменше два авто - біла Skoda Octavia (номерний знак АС 1480 ВТ) та сіра Skoda Octavia (номерний знак АС 5847 ВІ).

******************

Для прикладу публікуємо три ролики, які вирізані з запису за 27 лютого.

Передобідня пора. Юлія Вусенко йде до парковки. На зустріч їй з авто виходить Ігор Лапін. Вони стають біля білого авто Skoda Octavia (номерний знак АС 1480 ВТ) та розмовляють. Саме через це фото на "Волинських новинах" вийшло в такому ракурсі з шматком бокового дзеркала.






17:33

На парковку під'їжджає біла Skoda Octavia. З відео видно, що в салоні відбувається якийсь рух. Виявилося, що в цей час біля будівлі мерії з кимось розмовляв перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Його фотографували з співрозмовником. Зверніть увагу на сіру Skoda Octavia, яка припаркована на віддалі.




18:38

Обидва авто залишалися на парковці до 18:40. Однак виявилося, що в білій Skoda Octavia сиділо 4 людини.

О 18:39 на парковку приходить Юлія Вусенко. Сідає в службове авто, яке виїжджає на вулицю Даргомижського. За мить до цього з білої Skoda Octavia виходять двоє чоловіків, які пересідають у сіру машину та їдуть за секретарем. Біла згодом теж їде.



******************

Юлія Вусенко та Ігор Лапін не поспішають давати коментарі. Вони звернулися до правоохоронних органів та вважають, що саме правоохоронці мають дати об'єктивну оцінку цим діям.

Від себе додам, що ці авто бачу не перший раз. У травні 2016 року я працював головним редактором інтернет-видання Волинське Агентство Розслідувань, яке часто критикувало "Укроп". Якось з колегами зауважили, що кілька днів бачимо навпроти редакції, яка тоді була на вулиці Шопена, білу Skoda Octavia. Згодом її змінила сіра Skoda Octavia. Сфотографували обидві авто, а за трохи вони зникли.

Фото білої машини збереглося в архіві і як виявилося - недаремно.





Думаю, що читачам і без правоохоронців зрозуміло, хто й для чого стежить. Такі методи політичної боротьби є порушенням одного з основоположних прав людини на приватність. Чи виправдані вони у політиці? Думаю ні.

Але сподіваюся, що лучани мають "довгу пам'ять" та дадуть відповідну оцінку цим діям під час виборів.

ТЕКСТ - Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще цікаво, що номери на цій Skoda, якщо пробити, належать Audi 100!
Відповісти
Ну яка приватність може бути у громадському місці?)
Відповісти
Просто Картковий будинок.
Відповісти
Після таких витівок точно за Укроп не голосуватиму і всіх близьких та друзів у цьому переконуватиму. Після побаченого, після таких брудних методів у політичній боротьбі, щоб за таке л..а..й..н..о голосувати, та ніколи у житті ні за які бабки. Дякую Волиньпосту, що не блокуються коментарі у новинах про Вусенко. Бо на проукропівських Волинських новинах, що не коментар, то бан, а то і взагалі коментарі вимикають, щоб читали їхню брехню і не писали в коментах правду. А громадськість має знати правду, бо це наше місто, міська влада має бути обрана народом, а не однією людиною. Дякую ще раз Волиньпосту, Ви молодці, Ви за правду, з Вами Бог.
Відповісти
Так а хто за ким слідкував. Судячи з усього, ті за ким слідкували слідкували за слідкуючими :)
Відповісти
бонд 007-клоуни
Відповісти
Розвідка УКРОПу на чолі з Тіводаром рулить.
Відповісти
Інсценуація чистої води для підняття рейтингу. Хватить займатись цим срачем. Призначайте позачергові вибори і нехай громада вирішить хто реально достойний очолювати місто без цього передвиборчого цирку.
Відповісти
Можливо пора вже закінчувати з приватною армією УКРОПу.
Відповісти
Якщо хватить сміливості правоохоронним органам, то нехай назвуть імена "хероїв" і тих хто давав їм накази! А люди після цього дійсно вирішать за кого голосувати.
Відповісти
дешевий розвод!!!!! рейтинг треба підняти
Відповісти
Оце вже рівень!!! Добротний матеріал!!
Відповісти
Побачимо що переможе - "довга пам'ять" чи гречка, посипана укропчиком)
Відповісти