Додати запис

У Луцьку знущаються над тваринами. ФОТО

Біля гіпермаркету Там-Там знаходиться приїжджий зоопарк, де з тваринами поводяться не належним чином. Вони кричать, виють від холоду...

Згадайте вітер та холоди минулого тижня. В них погано облаштовані вольєри, повністю з металу, який весь холод вбирає в себе. Вони постійно в клітці, там сплять, їдять та випорожнюються, все це маскується каплею тирси та сіна.

Екзотичні тварини від такого можуть легко загинути... Самі ж вони виглядають нажаханими, втомленими, варто тільки заглянути в їхні очі..

ГО "Волинське товариство захисту тварин" буде займатись цією проблемою, ми будемо намагатись спасти тварин, допомогти їм, створити покращені умови для існування (в нашому місті або в будь-якому наступному).

Зараз пишуться звернення всіх небайдужих людей до міського голови, це якби перший етап - досудове попереджння тим власникам, аби вони все зробили щоб тваринам було комфортно, тепло, безпечно для здоров'я...

Другий етап - прокуратура, вже є декілька звернень і туди, тобто якщо наші умови не виконаються, буде поставати питання про вилучення тварин.

Подумайте, вони й так вже в неволі, то хоча б повинні мати належні умови для свого перебування в клітці! Допоможіть нам їх врятувати!



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба просто звернутись а прокуратуру з заявою про жорстоко поводження з тваринами. А це кримінальна відповідальність
Відповісти
вже звернулись, прокуратура мовчить(
Відповісти
Є Генеральна прокуратура, в яку можна поскаржитись на бездіяльність обласної прокуратури, є українські, міжнародні організаці з захисту тварин. Їм теж буде цікаво взанти про "захист" тврин на Волині. А задля експерименту, можна звернутись до новопризначеного губернатора Волині.
Відповісти
дякуємо за інформацію, спробуємо!
Відповісти

"Другий етап - прокуратура, вже є декілька звернень і туди, тобто якщо наші умови не виконаються, буде поставати питання про вилучення тварин." - чи вказували ви у зверенні в прокуратуру, які саме норми і яких законів порушено в даном випадку? І ще: "питання про вилучення тварин" - що ви конкретно мали на увазі? Хто і на підставі чого буде вилучати тварин - і що з ними буде далі? Швидше всього - цей зоопарк просто переїде у наступне місто згідно свого гастрольного маршруту і буде далі колесити Україною. Але - очі не бачать , серце не болить. Чи у вас часом не так?...Поділіться досвідом, будь ласка!
Відповісти
ми мешканці будинку по пр.Соборності теж звернулись в міліцію і в прокуратуру з скаргою на цей зоопарк! Але там нам сказали що товариство захисту тварин вже пробувало звертатись з такою самою скаргою .Але так як їхня скарга оформлена неправильно (її мала подавати голова товариства - Новарчук Дана, бо вона має представляти інтереси своїх членів товариства. Але приходили тільки якісь жіночки и дівчата. І так як їхня голова Новарчук Дана відмовилась приймати в цьому участь і засвідчувати таку скаргу, мотивуючи тим, що їй платять зарплату тільки за бездомних собак і іншими тваринами вона займатись не зобов"язана. Внаслідок цього вони не мають підстав приймати міри). Це добре, що так багато людей хочуть вирішити цю проблему бідних тварин - особливо молодь і журналістка, яка написала цю статтю!
Відповісти
Щодо Дани - не коментую, бо не знаю.

Особисто мені прийшла вже відповідь з прокуратури, що цю справу направлять до начальника управління вет медицини, який же 2 тижні назад надав дозвіл на розміщення цього зоопарку тут і не вбачав там ніяких поганих умов..Глухий кут
Відповісти
Ми вказали ЗУ "Про захист тварин від жорсткого поводження".
Навіть якщо і переїдуть в інше місто, в прокуратурі вже буде звернення про це, також ми долучимо зоозахисників з того міста де буде ще цей зоопарк і просто таких цих недо власників не відпустимо.

Вилучення тварин, мається на увазі переміщенням їх у державні зоопарки на постійне місце.
Ми самі не зможемо цього добитись, звісно, але якщо нам допоможуть люди, якщо ця справа піде далі, отримає розголос..хто знає, може все вирішиться!
Відповісти
а почему бы членам общества защиты животных не организовать бойкот этого зверинца у его стен, чтобы туда не ходили люди и не покупали билеты - давая прибыль владельцу этого гестапо?! вот сейчас же организовывают бойкот предприятиям регионалов - и тут так можно! свяжитесь с руководителем общества защиты животных в нашем городе Новарчук Даной - это ее прямая обязанность начать активные действия ! также нужно призвать людей нашего города не ходить в этот зверинец и не водить туда детей! и было бы хорошо забрать бедных животных оттуда!
Відповісти
ми не можемо їх взяти та просто забрати..наш державний зоопарк наприклад не виявив ініціативу допомогти їх вилучити та поселити в себе на деякий час..
Відповісти
Якщо ти маєш на увазі наш Луцький зоопарк - то це комунальна установа з найманими працівниками, а не контролюючий орган. Тому "наш державний зоопарк" (кого конкретно ти маєш на увазі таким терміном - будівлі зоопарку? чи його мешканців? чи його вольєри?))))) не має права "щось" чи "когось" вилучати. Це комунальне підприємство (як і інші в будь-якому місті) фінансується з міського бюджету - а тому є фінансово підзвітним певним установам. Пані Каріна, хто ти за освітою?
Відповісти
а що ви тоді можете?) просто сидіти і нити про бідних тваринок? скільки ви грошей вже виманили по людях "на бідних собачок"? от візміть ці гроші та викупіть усіх тварин з того зоопарку - і тоді подаруйте нашому зоопарку!
Відповісти
а чому щось робити взагалі маємо лише ми? інших це не стосується? проявляйте ініціативу, пропонуйте щось, а то легко скинути все що стосується тварин, на зоозахисників, а ми будемо чекати поки ви все зробите і критикувати.

Щодо нашого зоопарку, я не писала, які вони погані, що не хочуть забрати тварин, я написала про ініціативу допомогти.
Відповісти
Каріна, добрий день.
Наразі цей зоопарк перебуває на Тернопільщині. Ми вражені ставленням до тварин там. Теж робимо певні кроки щодо власника та можливостей передачі тварин до стаціонарних зоопарків. Дуже цікавить ваш досвід, навіть якщо він не є успішним, щоб не наступати на ті ж граблі.
Відповісти
добрий!
в нас ця справа піде до суду. Знайшли хороше місце для всіх тварин. Але ви молодці, що теж намагаєтесь допомогти. Думаю під кількістю скарг та заяв на власника, він здасться і добровільно віддасть тварин.
Звертайтесь до міського голови, прокуратури, а також екологічної інспекції.
Відповісти
При складанні скарги вам потрібно було посилатись на порушення норм таких законів та законодавчих актів: Наказ Мін.охорони навк. природ. середовища та ядерної безпеки №115
"Про затвердження Правил видачі дозволів на спеціальне використання диких тварин та інших об'єктів тваринного світу, віднесених до природних ресурсів загальнодержавного значення "; ЗУ "Про тваринний світ"; Наказом Мін.охорони наколиш. природ.середовища №429 " Про затвердження Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах ". А також - поскаржитись екологічній службі.
Відповісти
візьму до уваги! дякую!
Відповісти
Але,на жаль, Луцьк вже давно набув слави міста, в якому ДІЙСНО ЗНУЩАЮТЬСЯ НАД ТВАРИНАМИ - і не тільки в таких гастрольних приватних зоопарках,а й в гицельскій установі КП "Ласка" , куди звозять чи підкидають собак. Вже не раз журналісти брались за цю тему - але всі дотичні контролюючі органі вважають, що "все нормально". Так буде і тут - побачите;)
Відповісти
давайте не чіпати тему собак, я волонетр в притулку і волонтер цієї організації, ті хто в притулку ніколи не був, а читали брєдні на сайтах, ніколи правду не будуть знати..За мої 2 роки волонтерства мені не має в чому звинуватити директора притулку, наразі вона активно допомагає допомгти тварин з цього недо зоопарку
Відповісти
і до речі в Луцьку ще ситуація нормальна( я про "ДІЙСНО ЗНУЩАЮТЬСЯ НАД ТВАРИНАМИ - і не тільки в таких гастрольних приватних зоопарках,а й в гицельскій установі КП "Ласка""), в інших містах притулку взагалі нема і там їх відстрелють та трують легально...а в нас Дана добилась аби це припинили...і за це їх великий + як людині
Відповісти