Додати запис

Не смішіть кримчан, ми не клоуни

В самому серці "окупованого" Криму, в Севастополі живе і працює вебдизайнером моя приятелька, пластунка і просто хороша людина, Іра Пунька. Вийшла заміж за кримчанина і поїхала туди жити. З самого початку заварухи в Криму вона у мене "вуха і очі".

Так от. Я не говорю про "надійні джерела", у мене в руках нема "фінансової аналітики", я жодним боком не політолог чи експерт юриспруденції, просто розкажу, що там діється очима людини, яка живе у Сєвіку.

1. В Криму є продукти. Їх достатньо. Тобто абсолютно достатньо продуктів в Криму. Там зросли ціни, але, враховуючи інфляцію у материковій Україні, коли наші зарплати на третину здулися, розуміємо, що це, поки, ні про що. Наші півостровитяни - стоїки, гасла "потерпіти, потім буде краще" звучать звідусюди, зате "на родінє".

2. В Криму є гроші. Ну, я не про те, що кожен кримчанин отримав по золотому батону і жмені манни небесної, я про те, що, в принципі, сяке-таке забезпечення людей готівкою є.

3. Бабушки не розкаюються, не посипають голови попелом і продовжують радіти перспективі смерті в Росії-матушці. Навіть ті, які характеризуються витриманістю, логічним і ясним мисленням, можуть оголосити внукові, мовляв, нічого, що в тебе бізнес на Україні і український, навіщо він тобі? От, скоро підеш побудують завод, підеш працювати. І щодо пенсій, див. п.1: зате "на родінє".

4. Жодних масових протестів. Та, навіть не масових. Взагалі, ніяких. Навіть одиничних. Кому це треба, збирає пожитки і з'їжджає на материк, решта радіють і скільки їхнього віку не визнають, що "з нами" їм було краще, ніж "з ними". Глухе незадоволення мером Севастополя Чалим за призначення криміналітету на посади, залишилося глухим незадоволенням.

5. Стосовно наших оцих заголовків на тему: "в Криму скоро настане п...ць", бо ми цього хочемо, кримчани сміються і обзивають западенців "тупими", за те, що ведуться.

Так що, не смішіть кримчан, ми не клоуни. Жодна фінансова аналітика не працює там, де тотальне ураження головного мозку православієм і рашизмом.

П.С. Я не про те, що Крим - російський, я про настрої в Криму і заголовки, що не відповідають дійсності.

Шануймося,
Юля Смаль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Криму -кримське. Неньці - велику галічеченію!
Відповісти
Дуже твереза стаття. Автор молодець.
Відповісти
А, оно таки-Да!
Невзирая на очевидное желание автора пооб---ь-суть передана верно.Цинизм по отношению к людям не "титульной" нации достаточно характерен для западников-"...продовжують радіти перспективі смерті в Росії-матушці". Искренне желаю подобного как автору, так и ее матушке и бабусе.
Відповісти
"Всю жизнь мечтала умереть в России!" - це не автор придумала, це слова щасливої бабуськи в Криму після референдуму.
Відповісти
Дуже гарна нагорода від природи - це наявність мізок, а ще краща нагорода - це вміння ними правильно користуватися
Відповісти
Маленька методологічна помилка. Сєвік-це аж ніяк не серце Крима. Місто-військова база не дуже схоже на степавий Крим. Ситуації там кардинально протилежні.
Відповісти
однозначно, що Крим вже не будуть терирозувати галіцайським суржиком!
Відповісти
Якщо там так добре, то чому сюди їдуть, шукають де б хату/квартиру знайти?
Я чула вже подібне. І мене просто "вбила" інформація тих кримчан, що залишилися там і на весь татарський світ запрошували їхати жити у Крим,оскільки там залишилися цілі будинки та практично пусті квартири...
Відповісти
радійте, що до вас їдуть. Тільки за що житимуть?
Відповісти
Тут згодна з Вами - зарплата в Луцьку була одна з найменших в Україні...
Відповісти
Вы не клоуны-вы хуже.
Відповісти
На повідомлення з одного джерела відреагували ті, хто явно не вміє читати і в кого бажання перекриває усвідомлення. Ще раз перечитайте. Вся інформація від "бабушек". Це мабуть кримській варіант "пластунок".
Відповісти