Додати запис

Музикотерапія або музика, яка лікує.

Музикотерапія – практика використання звуків, мелодій для відновлення рівноваги емоційного і покращення фізичного стану людини. У 2003 році музикотерапія визнана офіційним методом лікування. Відкриті музичні та медичні академії, де існують відділення музичної реабілітації, де навчають як використовувати музику для лікування фізичних і душевних недугів.
Музика – потужний лікувальний засіб для впливу на душевний і фізичний стан людини. Ще із давніх-давен користувались цілющими властивостями музики – лікарі Древнього Риму і Єгипту застосовували звуки для лікування душі і тіла. Лікарі Древнього Китаю навіть готували «музичні рецепти» і вірили в те, що мелодія має вплив на органи людського тіла.
Існує величезна кількість підходів до вивчення впливу музики на тіло, фізичний та емоційний стан людини. Якщо розглядати лікувальні властивості музики із точки зору ритму, то можна говорити про те, що у природі кожен її елемент має визначений ритм свого руху – так кожен орган людини працює у своєму ритмі. Відповідно його рух співпадає із ритмом деяких музичних інструментів.
Коли організм хворіє – ритм роботи органів порушується і коли дати тілу послухати певну ритмічну мелодію, тоді можна налаштувати ритм хворого органу на здоровий режим.
Лікар Михайло Лазарев із Москви успішно лікує бронхи і легені, у своїй практиці він використовує гру на флейті. Відомий французький актор Жерар Депардьє, в юності вилікував дефект мовлення за три місяці,слухаючи щоденно за порадою лікаря музику Моцарта. Сьогодні існує Міжнародна музична асоціація, котра професійно готує «лікувальну музику», а також навчає спеціалістів із музичної терапії. Спеціалісти асоціації знають, якими мелодіями можна вилікувати пацієнта від безсоння, депресії, нервового напруження, а також вміють користуватися музикою для відновлення організму хворої людини після важких захворювань і операцій.
Доведено, що кожен музичний інструмент має свій особливий ритм, що має цілющі властивості.
• Скрипка допомагає пізнати себе та інших людей, допомагає відчувати співчуття до інших, розвиває бажання допомагати та підтримувати інших;
• Барабани покращують сердечний ритм. Позитивний вплив на ритм серця має арфа.
• Флейта відповідає звуковому ритму роботи легень і розширює їх.
• Віолончель відповідає ритму нирок.
• Саксофон впливає на ритм сексуальної енергії, відповідно активізує діяльних статевих органів.
• Фортепіано покращує роботу щитовидної залози.
• Орган надає силу, наповнює енергетикою, найбільш сильно впливає на хребет – даючи йому велику силу. Орган дає своєрідний зв'язок енергій від Космосу до Землі. Не дарма орган використовується у церкві – у тому місці, де відбувається спілкування людини із вищою божественною силою.
Якщо ви захоплюєтесь музикою, то для підтримання загального тонусу організму ви можете скласти свій музичний план дня.
Розпочинати свій день варто із сонат і концертів Антоніо Вівальні, серенади Шуберта – і ваша ранкова сонливість миттєво зникне.
Перед сном та при безсонні рекомендовано обирати музику, ритм якої трішки повільніший від частоти скорочення серця. Ввечері корисно слухати сюїту Грига «Пер Гюнт», «Сумний вальс» Сібеліуса, п’єси Чайковського.
Універсальну дію на емоційний і фізичний стан людини має вплив музики Моцарта – вона підвищує загальний тонус організму і підвищує працездатність. Японці вважають, що музика Моцарта робить хліб запашнішим, а горілку саке – солодшою і ароматнішою.
Перед важливою зустріччю або серйозною розмовою, коли потрібно перебороти відчуття невпевненості, музикотерапевти рекомендують Баха, і П’яту симфонію Баха. Музику Баха можна використовувати для зосередженості уваги і перед важливою розумовою працею.

Оточуйте себе гарними мелодіями, котрі радують вашу душу!

Ольга Созонік, ВОГО "Корпорація щастя"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спасиба ВАМ
Відповісти
Дякуємо! Ви мені багато в чому допомогли із здоров'ям! Тільки ви трохи помилились з музичними творами на ранок і вечір. Там навпаки - я на собі випробував. :)
Відповісти