Додати запис

Ще декілька слів про бюджет

Попри тотальну критику проекту бюджету на 2015 року, що в більшій частині ініційована олігархічними кланами через підконтрольні їм медія та інтернетресурси, рахую, що в даній ситуації потрібно бути об’єктивним, чесним по відношенні до себе і до тих реалій, які ми маєм насьогодні. Розумію, що можу викликати шквал критики на свою адресу, але важаю своїм обов’язком відмитити позитивні моменти запропонованого бюджету урядом, а саме:

1. Кабінет Міністрів (який, підкреслюю – працює в умовах війни) вперше збільшує фінансування ЗСУ та оборони країни на рівні 5% ВВП, що склає понад 90 млрд.грн.
2. пільги та фінансування соціальних виплат інвалідам та героям АТО Уряд не скасовував
3. фінансування соціальних галузей не урізається а залишається як мінімум на рівні минулого року. Треба розуміти, що підвищення соціальних виплат та збільшення заробітної платні не відбувається лише по тій причині, що в країні іде війна і левова частина бюджету вимушена спрямовуватись на військові цілі, оскільки нам необхідно зберегти цілісність нашої країни.
4. Уряд скорочує державний апарат та витрати на його фінансування на 20% (10% скорочено цього року), але не йде на скорочення штату найбільш соціально незахищеної категорії працюючих, а саме: вчителів та лікарів, на відміну від країн-реформаторів, які проводили реанімацію економіки шоковим методом по відношення до держслужбовців соціальної сфери.
5. Повна заборона перевірок малого та середнього бізнесу терміном 2 роки, оскільки на них тримається економіка країни, та скорочення кількості податків з 22 до 9. При цьому, наголошую, ставки існуючих податків не збільшуються (ПДВ, податок на доходи громадян).
6. Зменшення суми Єдиного соціального внеску з 42 до 15% із зарплат, які є меншими 12 тис.грн., що виведе бізнес з тіні і зменшить видачу заробітної платні «у конвертах».
7. Наповнення місцевих бюджетів можливе за рахунок встановлення місцевими органами самоуправління ставок акцизу та визначення розміру податку на нерухомість. Передбачено фінансування єдиних центрів надання послуг типу : «єдине вікно» з метою позбавлення бюрократичної машини та спрощення процедур оформлення дозвільних документів та звітності для громадян..

Таким чином, основними чинниками формування бюджету 2015 року є:
- збільшення військового бюджету при умові збереження соціальних виплат та без скорочення робочих місць бюджетникам соціальних галузей;
- збільшення дохідної частини бюджету за рахунок олігархічних кланів (нафтотрейдери, підприємста що видобувають корисні копалини без сплати реальної ренти за них, посередники, підприємства, що збільшують свої статки за рахунок надуманого відшкодування ПДВ);
- збільшення надходжень за рахунок заможних громадян (податок на пасивні доходи, роялті, податок на елітну нерухомість та предмети розкоші).

Звісно, що бюджет не несе бажаного соціального спрямування, але слід пам’ятати - іншого виходу, для того щоб наповнити бюджет держави, 20% економіки якої зруйновано агресією Росії, на сьогодні нажаль не має. Щоб одужати – потрібно ковтати пігулки. І не завжди вони приємні на смак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
штатний "соловейко" олігархів! Жми, чувачок...
Відповісти
"7. Наповнення місцевих бюджетів можливе за рахунок встановлення місцевими органами самоуправління ставок акцизу та визначення розміру податку на нерухомість."

Чи вникав новоспечений депутат у суть нарахування даного податку?! Певно, що ні...

Тетяна Монтян написала: " уряд .... ..... пропонує стягувати його не з вартості майна, як увесь цивілізований світ, а з квадратних метрів, ...

...Всі вже порівняли вартість квадратного метра палацу на Печерських пагорбах - та напів-сараю у віддаленому селі?

На думку нашої Нової Чесної Влади, плата має бути однаковою"
Відповісти
Юрист це зовсім не еконоіст!!!
Г.Балашов дав зрозуміле пояснення про Ляшка і Ко + Лапіна:
http://www.youtube.com/watch?v=CwYhMjLLUAg&index=1&list=UU7IkW1jdMEZNIILyf0DncAw
Відповісти
Лапін - це ходяча ганьба луцьким виборцям. Хто цього безграмотного афериста вибрав у депутати? Він навіть у своїй статті не може без елементарних помилок написати!
Відповісти
нажаль в коментарях жодноі конструктивноі пропозиціі до голосування. Люди ви б хоч би натякнули що вас цікавить. Вам лиш би обгадити. надсилайте пропозиціі які відстоювати в парламенті. Якщо вам всерівно то ви просто тролі. зараз 03.25 Якщо пропозицій нема то звинувачуйте себе за байдужість .
Відповісти
Перед тим як гадити прочитайте що було і що є на виході. ато клеймите завчасно. Це смердить заказухою
Відповісти
29.12.2014 року. Закінчився вчорашній робочий день. Бюджет прийнятий і проголосований у Верховній Раді. Доповідаю що абсолютно всі пропозиціі небайдужих лучан внесені і підтримані в сесійній залі. Ви навіть не уявляєте якою плідною була співпраця з Вами. Особливо депутати аплодували поправкам Філолога, 5 і 10, 234, і окремо тролю з іменем і ще один.
Відповісти
нажаль, ато, жодноі, жодної коми. Зовсім неграмотна людина. Щось середнє між пі... і ср... .
Відповісти
правильною дорогою йдете! Народ треба виморити...
Відповісти
1) Пане "юристе" тобто війну оголосили (чи і на цьому теж економите)????
2) А ті хто не брав участі в АТО не люди?
3) Щоб ти жив на мінімумі.....
4) Трандьож яку нам постійно втирають...
5) Трандьож оскільки крім планових завжди роблять позаплпнові перевірки....
6) Брехя в цифрах....
Відповісти
А як же ПОЧУТИ КОЖНОГО???? А якже виборець???
Відповісти
"Это желание избежать осуждения каждой конкретной цифры. Многие нардепы говорили о том, что когда уже будут приняты изменения в бюджетный и налоговый кодекс и на основании этого будет новый проект бюджета, мы пройдемся по каждой цифре каждого министерства, по каждой циферке расходной части. И найдем там блох, мух, заначки и коррупцию. Правительство именно этого избегало. Проголосовали чистый лист бумаги".
Відповісти
Ігор! Голосував за тебе. Помилки треба визнавати. Не бійся, люди зрозуміють і це нормально. Поговори з економістом-нардепом Пинзеником.
Відповісти
Лапіну та ляпкіним-тяпкіним за "життя по-новому"!
Відповісти
Яценюк і його луцьке обличчя - Лапін вирішили знищити бідних людей. Але перший їх крок - всіх зробити бідними. Може хто пояснить Лапіну, що одна справа мародерствувати на сході, а інша - працювати на громаду.
Відповісти
Що то за депутат, що каже ви мені кажіть що робити. Та на фіг ти туди йшов, коли не знаєш що робити. Це не бурштин незаконно видобувати.
Відповісти
Чи дотримується Лапін свого улюбленого гасла, яке він виклав у Фейсбуці: "Не вс...емось!"? Чи поки не завжди вдається?
Відповісти
Ігор, будь-ласка попроси у свого батька повернути простим людям "віджате" ним-же, і тоді люди більше почнуть довіряти ВАМ.
Відповісти
Це на війні "все зрозуміло" можуть вбити лише раз і на завжди. А в політиці вбиватимуть щодня. Ти ж не Яйценюк, який казав: "Якщо куля в лоб, то куля в лоб..."!
Відповісти
"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Лапіна Ігоря Олександровича — старшого лейтенанта". Вітаємо.
Відповісти
" Вы спите, товарищ?
- Не спится,-- ответил Швейк со своей койки,-- размышляю...
- О чем же вы размышляете, товарищ?
- О большой серебряной медали "За храбрость" которую получил столяр с Вавровой улицы на Краловских Виноградах по фамилии Мличко; ему первому из полка в самом начале войны оторвало снарядом ногу Он бесплатно получил искусственную ногу и начал повсюду хвалиться своей медалью: хвастал, что он самый что ни на есть первый инвалид в полку. Однажды пришел он в трактир "Аполлон" на Виноградах и затеял там ссору с мясниками с боен. В драке ему оторвали искусственную ногу и трахнули этой ногой по башке, а тот, который оторвал ее, не знал, что она искусственная... и с перепугу упал в обморок. В участке столяру ногу опять приделали, но с той поры он разозлился на свою большую серебряную медаль "За храбрость" и понес ее закладывать в ломбард. Там его сцапали, и пошли неприятности. Существует какой-то там суд чести для инвалидов войны, и этот суд постановил отобрать у него эту серебряную медаль и, кроме того, присудил отобрать и ногу...
- Как так?
- Очень просто. В один прекрасный день пришла к нему комиссия, заявила, что он недостоин носить искусственную ногу, отстегнула у него ее и унесла... " (с))) - так-то - сто лет назад писано!
Відповісти
плюспіццот
немає нічого нового під сонцем - написано ще раніше...
Відповісти
А де коментарі Лапи Долара? Все-таки "вср...ся".
Відповісти
це усе ми і самі можемо почитати, де хлопче люстрація на Волині ????
Відповісти