Додати запис

Звіт Волинського комітету гуманітарного забезпечення війська (жовтень 2014 – березень 2015 року)

Як голова Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська, публікую черговий звіт комітету про допомогу українській армії.
З часу створення комітету загальна сума допомоги військовослужбовцям перевищила суму 5 мільйонів 600 тисяч гривень, зібрано та доставлено близько 200 тонн необхідного гуманітарного вантажу. А з моменту останнього звіту, а саме з 21 жовтня 2014 року, було надано допомоги на суму 2 мільйон 200 тисяч гривень.
Основним напрямком роботи Волинського комітету гуманітарного забезпечення війська, який створений обласним осередком ВО «Свобода», є забезпечення, доставка та підконтрольна передача з рук в руки, за участю представника Комітету, всього необхідного для військовослужбовців. Також, в міру можливого, ми споряджаємо мобілізованих волинян та бійців добровольчих батальйонів необхідним спорядженням.
Хочеться зауважити, що за п’ять місяці гуманітарний комітет доставив на передову, де наші волинські хлопці захищають Україну від агресора, понад 50 тонн необхідного вантажу: медичні препарати, військову форму, взуття, продукти харчування, набори ключів, глибинний насос, 30-кіловатну автономну електростанцію, білизну та інші речі.
До збору продовольства, засобів гігієни та медикаментів долучилася всі без виключення громади Волині. Особливо активними були УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом, Луцький район на чолі з районною радою та адміністрацією, м. Володимир-Волинський, м. Луцьк, Волинське обласне лісове господарство на чолі з свободівцем Василем Мазуриком, громада міста Устилуга.
Ми відправляли вантаж в Маріуполь, Слов’янськ, Піски, Щастя, Старобільськ, в район Горлівки та на Чернігівщину. Вантажі отримували: 14-та бригада, 24-брагада, полк «Азов», Луцький прикордонний загін, добровольчі батальйони «Карпатська Січ», «Торнадо», «Січ», «Айдар».
Автомобілі для доставки вантажу надавали підприємці з Любомля Віталій Данилюк та Олег Посельський, а також Василь Карпюк - житель села Старий Порицьк Іваничівського району.
Авто джип «Черокі» для 14 бригади реактивного дивізіону було придбане та передане за сприяння Волинського обласного лісового господарства та комітету.
Також гуманітарний комітет долучається до ремонту та відновлення застарілої військової техніки для 14 бригади. Нещодавно депутат Володимир-Волинської районної ради, свободівець Петро Козлюк разом з активістами села Ласків, а також представником гуманітарного комітету в місті Ковелі Вадимом Ткачуком, привели в бойовий стан автомобіль, котрий передали 14-й бригаді. Саме 14-ій бригаді було передано ще один автомобіль - волинський всюдихід автомобіль «Волинянка» під назвою «Бандерівка» від лучанина Ореста Ковальчука.
Надпотужну 30-кіловатну автономну електростанцію, вартістю біля 100 тисяч гривень, яку з братами придбав екс-голова Іваничівської РДА, свободівець Андрій Бадзюнь, було передано командиру добровольчого батальйону «Карпатська Січ», свободівцю Олегу Куцину.
Необхідні лікарські засоби та інші речі було передано командиру мотопіхотного взводу капітану Петру Нагайовському для біців, які проходять вишкіл на Рівненському полігоні, іншу партію ліків отримали бійці добровольчого батальйону «Торнадо».
Іваничівці Василь Карпюк та Павлом Семенюк нещодавно ініціювали збір продуктів харчування, які вже доставлені в зону бойових дій.
Усі витрати з доставки вантажів у зону проведення АТО здійснювалися за кошти комітету.
З часу заснування комітету активно до його роботи долучились депутати німецького міста Цвікау на чолі з депутатом Карлом-Ернстом Мюллєром, яке є побратимом міста Володимира-Волинського.
Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська закликає громаду долучатися до спільної справи захисту країни та допомоги її оборонцям!

Сергій Коба, голова Волинського комітету гуманітарного забезпечення війська
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І справу хорошу роблять, і звітують - приємно.
Відповісти
Коба - най-найрозумніший депутат з так званого "княжого". Побільше б таких. І справ хороших багато робить, і сорочку на грудях не рве, як Гузь, і не гвалтує, що патріот. Мовчки, як і подобає, робить добрі справи.
Відповісти
Сергій Коба - це майбутній голова міста. Не маю найменших сумнівів, що громада його восени обере.
Відповісти
ШО ТИ КУРНУВ ЩО ТУ ФІГНЮ НАПИСАВ АБО САМ СОБІ ПИШЕШ. ХТО ЙОГО ВИБЕРЕ, ХТО ВІН ТАКИЙ ШОБ МЕРОМ БУТИ. ПОЧАЛИ СЕБЕ РОЗХВАЛЯТИ БО ВИБОРИ НА НОСІ. ХВАЛИ МЕНЕ МОЯ ГУБЦЮ. В ОДНОМУ НОМЕРІ АЖ ДВА СВОБОДІВСЬКИХ ХВАЛЕДУПИ
Відповісти
SOS!!!Прошу допомоги або поради!!!Що робити?Чоловіка моєї двоюрідної сестри мобілізували , і поки він на навчанні на Рівненському полігоні, їй потрібно знайти чи купити повністю обмундирування і всякі дрібнички аж до ліхтариків по списку на суму 30 тисяч грн.Вона залишилася з двома малими дітками, без роботи(живе у селі, то робота лише на власному городі, з якого годі прогодувати дітей)Чоловік їздив на заробітки по будовах, але гроші йшли на будівництво власної хати, то ж запасів ніяких.Звичайно, що вона буде намагатися забезпечити чоловіка найнеобхіднішим, бо як інакше, коли відправляєш рідну людину на війну?Але виникає питання:де ідуть кошти, які виділяє держава?Ми платимо військовий збір, надсилаємо на різні рахунки, прем'єр звітує про мільярди, що виділяють з бюджету...Як бути в цій конкретній ситуації?!!!Порадьте, будь ласка.
Відповісти