Додати запис

«Назад в СССР» через «родіну» Адама Мартинюка-1

Президент сусідньої Росії спізнився на зустріч із Віктором Януковичем через «поважну» причину – відвідував базу байкерів. В цей час під Уманню відбувся «з’їзд байкерів» під красномовною назвою – «Назад в СССР». Абсурдність ідеї повернення вільних людей у совково-колгоспне минуле особливих коментарів не потребує. Тим не менше, зробити ретроспективну подорож можна і без «машини часу». Для цього достатньо відвідати малу батьківщину першого віце-спікера Адама Мартинюка…

Столичним журналістам добре відомо, що виходець із глухого Полісся Адам Мартинюк у повсякденному побуті відзначається відвертим сибаритством. Іншими словами, зустріти першого віце-спікера за розкурюванням кальяну де-небудь на зручному фотелі елітного клубу можна. А от хоча б уявити його в більш-менш спартанській атмосфері – практично нереально.

Очевидно, саме такий спосіб життя (чи існування?) й визначає рівень морально-вольових якостей Адама Мартинюка та його найближчого і дальшого оточення. Відкритої конкуренції і ефективної протидії «любешівський комуніст» панічно боїться. Що й було доведено під час чергових відвідин активістами громадського руху «Відсіч» виборчого округу, від якого має плани вп’яте стати депутатом Верховної Ради Адам Мартинюк.

Власне, незрозумілі проблеми з розповсюдженням своєї позиції активісти кампанії «Помста за розкол країни» відчувають під час кожної своєї дії на «волинському» напрямку. Здавалось би: чим можуть бути небезпечні звичайні листівки з закликом не голосувати на майбутніх виборах за тих, хто підтримав сумновідомий законопроект Колєсніченка-Ківалова? Адже передвиборчої поліграфії на вулицях волинських міст вистачає.

А між тим, 21 червня активістів «Відсічі» спершу затримали в Любешові, а потім брутально не дозволили реалізувати їх конституційні права на батьківщині Адама Мартинюка - у Ветлах того ж Любешівського району. 28 червня вже у Ковелі місцеві правоохоронці додумалися наполегливо «запросити» «відсічан» до міськвідділку тільки за розповсюдження листівок. За компанію «загребли» і журналістів «Перця Волинського». Щоправда, після втручання депутатів облради «запрошених» відпустили.

Отже, 14 липня громадська організація «Відсіч» проводила черговий етап своєї кампанії «Помста за розкол країни». В 23-ому мажоритарному виборчому окрузі об’єктом акції вже вдруге став перший віце-спікер Верховної Ради Адам Мартинюк, який виявляє свій інтерес знову потрапити до парламенту за рахунок виборців Ківерцівщини, Маневиччини, Камінь-Каширщини та Любешівщини. Видання «Перець Волинський» вирішило здійснити інформаційний супровід акції.

Суть акції полягала в тому, що «відсічани» розповсюджували листівки із закликом не голосувати за Адама Мартинюка, роз’яснювали потенційним виборцям свою позицію. Відразу зазначимо, що листівки не є анонімними. Отже, організація бере на себе всю відповідальність за достовірність поданої інформації. Як бачимо, нічого кримінального.

14 липня. Селище Маневичі. Близько трьох годин «відсічани» спілкувались із маневичанами та розповсюджували свої листівки. Сприйняття назагал позитивне. Дехто відмовлявся брати листівки, стверджуючи, що й так за Адама Мартинюка голосувати не буде. Щоправда, не обійшлось і без пильного ока правоохоронців: роздача листівок подекуди проводилась у супроводі міліцейського авто. Міліціонери навіть зволили поцікавитися змістом листівок, але проведенню самої акції практично не перешкоджали.Була й відеозйомка. Невідомий, очевидно, задумував зробити її таємною, але як це часто буває в таких випадках, елементарно «спалився». Що з гумором відзначив й оператор «Перця Волинського» Олександр Стеренчук.

Ніяких особливих ексцесів не відбулось ні в селах по дорозі до Любешова, ні в самому райцентрі. Хтось підтримує «відсічан», хтось ні, але явної агресії не виявляє. Одним словом – звична напівсонна атмосфера середини літа.

Нарешті «відсічани» та журналісти дістаються до села Ветли, малої батьківщини антигероя листівок «Відсічі». Громадські активісти починають розповсюджувати свою поліграфію, а журналісти «Перця Волинського» вирушають у пошуках голови сільради, яка, за твердженням активістів «Відсічі», невмотивовано перешкоджала проведенню акції минулого разу.

Але показну ідилію та липневий спокій раптово перериває високий жіночий голос на вулиці поблизу приміщення сільради. Лемент здіймає невідома жінка. На її думку, поширювати листівки проти Адама Мартинюка у Ветлах не можна. При цьому вона показово рве одну з листівок.

У коментарі «Перцю Волинському» жінка вважає, що не тільки активісти «Відсічі» не повинні розповсюджувати листівки, але й журналісти не мають право з’являтися на території села. «Яке ви маєте право оце показувати?!», - на підвищених тонах звертається Віра Маковська (саме так вона відрекомендувалася на наше прохання). Загалом весь коментар зводиться до двох речей: 1) який святий і недоторканний Адам Мартинюк; 2) які недобрі активісти «Відсічі» і журналісти («незлим тихим словом» були згадані і працівники ТРК «Аверс», які нещодавно побували у Ветлах).

Будь-які посилання на Конституцію і закони України зустрічаються «в штики». Відчувається, що Віра Маковська звикла жити тільки за якимись місцевими неписаними законами. Секрет зацікавленості жінки в персоні Адама Мартинюка виявився простим. Місцеві жителі повідомили, що Віра Маковська є одним із керівників місцевого осередку Комуністичної партії України. Чим ще сподобався їй Адам Мартинюк, можна тільки здогадуватись...

Після досить тривалого коментаря, який Віра Маковська посилено пробує перевести в своєрідну екскурсію по селу, вирушаємо на пошуки місцевої влади – голови Ветлівської сільської ради Любові Павлік. Останню перехоплюємо на дорозі, відчувається, що пані голова кудись дуже поспішає. Мабуть, до активістів «Відсічі»?

Любов Павлік тримається відносно стримано. На запитання, чи перешкоджала пані голова «відсічанам» розповсюджувати листівки, відповідає ствердно. Але при цьому звинувачує активістів у тому, що ті відмовилися відрекомендовуватися. Найбільший їх «гріх», на думку Любові Павлік, в тому, що «відсічани» приїхали, як було сказано, «в село Адама Івановича» і розповсюджували листівки проти Мартинюка.

Чи є Ветли «селом Адама Івановича» (його власністю) і чи не став часом Адам Мартинюк ще й таким собі поміщиком-латифундистом, а ветлівчан вже давно записали в кріпаки, наразі невідомо. Але якщо виявиться, що так, то великого здивування принаймні в автора цих рядків не буде.

Попри все, Любов Павлік погоджується, що в селі Ветли Коституція України таки діє. Отже, норма статті 34 на територію сільради поширюється. Але «відсічани» під дію конституційної норми чомусь вибірково не попадають. Мабуть, тому, що у Ветлах неписаною пріоритетністю над всіма законами є інтереси Адама Мартинюка?

Ветлівчан, які не будуть голосувати за Адама Мартинюка, представниця місцевої влади прямо називає «виродками». Нагадую, що раніше інакомислячі йменувалися «ворогами народу». При цьому Любов Павлік посилено переконує, що за Мартинюка будуть голосувати всі ветлівчани. Від цих слів чути звичайним самонавіюванням. Отже, не все так гладко для Адама Мартинюка на його ж малій батьківщині...

КОРОТКЕ ВІДЕО РЕЙДУ.

Нашу розмову перериває телефонний дзвінок. Повідомляли про напад на активістів «Відсічі» і застосування проти них фізичної сили. Прибувши на місце події, застаємо активістів «Відсічі» Ольгу Сало та Олега Дукаса. В останнього в руках - розбитий телефон. Так нападники відреагували на спробу зафіксувати їх. Місцеві жителі хоч і завадили більш брутальному побиттю, але свідчити на камеру побоюються. На місці події спочатку з’являється невідомий автомобіль із трьома молодиками та пані голова на скутері. При появі Любові Павлік жінка, яка стала мимовільним свідком нападу на «відсічан», показово рве листівку. Відчувається, що це такий собі доказ лояльності.

Вимагаю від сільської голови втрутитись і викликати на місце порушення закону дільничного міліціонера. Любов Павлік вказує на одного з молодиків, якого називає «Русланом Івановичем». Мовляв, дільничний на місці. Але «Руслан Іванович» поводиться якось дивно. На вимогу в усталеному порядку зафіксувати правопорушення молодик аж ніяковіє і хоче непомітно покинути місце події.

Спроба розпитати «Руслана Івановича», чи він бува не дільничний міліціонер, викликає в нього заперечення. При цьому місцева влада (Любов Павлік) кожного разу підтверджує повноваження дільничного, на що «Руслан Іванович» «симетрично» рішуче відхрещується від причетності до МВС. Ситуація починає виглядати комедійно і трохи нагадує вибори кошового на Запорізькій Січі. Щоправда, запорожці відмовлялися від булави тричі, а «Руслан Іванович» за короткий проміжок часу зробив це з десяток разів.

Своєрідну гру «я не дільничний» перериває раптова поява іншого автомобіля, якого «відсічани» відразу впізнають. Саме з цього «чобітка» вискакували невідомі нападники. Як виявляється, вони приїхали повторно! Злочинців тягне на місце скоєння злочину?

Цього разу товариство 5-6-и чоловікам складає й вищезгадана Віра Маковська. Агресивно налаштовані чоловіки в камуфляжі зі стійким алкогольним перегаром, відразу кидаються до відеокамери і наносять по ній декілька ударів. Оператор Сашко Стеренчук при цьому намагається захистити робочий інструмент, і це йому, на щастя, вдається. Але ціною суттєвого зниження якості зйомки. Очевидно, саме цього нападники й добивалися.

Після нейтралізації відеокамери настає черга диктофона – його раптово вихоплюють із рук та розбивають. Попередження про відповідальність, згідно зі статтями 171 КК України, діють мало, хоча й дещо охолоджують запал нападників. «Дільничний-недільничний» Руслан Іванович зник ще відразу по приїзді «чобітка». Тож йому, у випадку підтвердження його причетності до служби в МВС, імовірно, доведеться відповідати за невиконання службових обов’язків.

Загалом ситуація навколо журналістів і активістів «Відсічі» починає чимось нагадувати атмосферу гоголівського «Вія»: навкруги так багато агресії, що все це починає скидатися на якийсь денний шабаш нечистої сили. Щоправда, на відміну від героя «Вія» семінариста Хоми, захисного кола навколо активістів і журналістів немає. Тож стусани, образливі слова, шарпанина та відверті погрози відчуваються не лише на вербальному рівні. Всю цю круговерть агресивної тупості доповнюються вигуками на кшталт «ми на Мартинюка молитися будемо!»

До слова, серед готових «молитися» на комуніста - і настоятель місцевої церкви Ярослав Скупейко (отцем його не називаю свідомо). Чи буде молитися Богу клірик із Московського Патріархату - навіть не уточнюємо. В щирість його молитви Всевишньому після побаченого не повірить і наївний.

«Отець» виявився чи не найагресивнішим серед нападників. Але якщо агресія його супутників була явною, то Ярослав Скупейко пробував впливати більш витончено. Зокрема з автором постійно проводилися виховні бесіди на тему: «їдьте-звідси-бо-зараз-тут-буде-багато-крові». При цьому ветлівський «слуга Господа» всім своїм виразом обличчя і поглядом підтверджував свої слова.

На доказ слів «священника» з’являється ще один персонаж на скутері. В буденних обставинах миршавий чоловічок, якого пані голова називає «Мішою», навряд чи б насмілився демонструвати свою фізичну міць. Але стійкий алкогольний вихлоп і відчуття безкарності натовпу додає сміливості. Тож «Міша» розмахує кулачками і йде в наступ. «Мішу» заспокоюють уже й ветлівчани. «Боєць» милостиво дозволяє відсунути себе від «немєстних» і лише час від часу імітує «атаку», при цьому не перестаючи «славословити» на адресу тих, які, як вважає «Міша», «приїхали розгладити поліщукам ізвіліни».

Врешті-решт, увесь цей шабаш починає елементарно втомлювати. Вирішуємо покинути «мартинюкофілів» на самоті з їх емоціями та симпатіями. Подібно до вуличного пса, на автомобіль, який набирає швидкість, усе ще кидається «боєць» «Міша» і пробує відкрити на ходу двері. З пришвидшенням транспортного засобу ще декілька секунд чути волання «Міші», але символічним обгавкуванням усе й завершується. Ми покидаємо «село Адама Івановича» та його духовних кріпаків-прихильників…

Пізнього вечора після відвідин Волинського обласного управління УМВС розмовляю з координатором «Відсічі» Ольгою Сало. «Помста за розкол країни» проводиться по всій країні, але, як зізнається Ольга, в жодній із інших частин України з проведенням акції немає і близько таких проблем, які є на Волині. Для львів’янки такий феномен є незрозумілим.

А все пояснюється насправді дуже просто. Громадська думка на Волині, на відміну від тієї ж Східної України, однозначно проти закону Колєсніченка-Ківалова. Тож кожна акція «Відсічі» б’є в самісіньке «яблучко» і суттєво відбивається на популярності «мартинюків» і «смітюхів». Для «Відсічі» це сигнал про те, що їх акції потрохи досягають мети. Також зрозуміло, що протидіяти «відсічанам» на Волині будуть пробувати й надалі. Але очевидно, що для «червоних поміщиків» типу Адама Мартинюка цей «бій» буде хоч і «рєшитєльним», але «паслєднім»…

(Далі буде)
Руслан ТИМОЩУК, спеціально для «Перця Волинського», відео Олександра СТЕРЕНЧУКА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГАНЬБА ветличанам за ВОЛИНСЬКОГО ІУДУ!!!
Відповісти
Заказуха Єрьоми, хоча не погодитись важко, мартинюк - муділо редке.
Відповісти
Заказуха - не заказуха. Не так важно це. Важно що люди агресивні і зомбовані. Просто страшно дивитися відео. Піп шокував найбільше. І це ж ніби то тихе мирне Полісся. Кошмар повний.
Відповісти
Дайте пачку плакатів поїду у Ветли за екстримом
Відповісти
зомбі)
Відповісти
Полудурки комуняцьки.така підставах для їх хазяїна Адама Любешівського!!! З такими прихильниками Мартинюку треба хіба що в список скочити,бо можна казати,що вже програв він вибори.
Відповісти
Та внього тьорки серйозні з Симоненком, і той ніколи не запихне його у список. Так що мажоритарка останній шанс.
Відповісти
Людей в селах не можна ні в чому звинувачувати. Чи давно ви були в селі десь Любешівському або Камінь Каширському районі? В селі, куди їхати треба 2 год. 30 км, бо дорога така, що легше пішки йти. В селі, де люди працюють як кріпаки та 90% п'є безбожно, бо більше нічим не можна зняти хронічну фізичну втому та й занятись немає чим. І нікому вони не потрібні, на краю землі. І всім байдуже, що молоко в них приймають за копійки, і то ще треба грошей дочекатись. Що по селам закривають лікарні і до звичайного терапевта треба їхати 40 км. Що дах в школі провалився , а грошей поремонтувати немає. І прохання ( та й не прохання , а вже волоння якісь) - дайте РОБОТУ! Ми будемо пахати на полях, але ДАЙТЕ МОЖЛИВІСТЬ ПРОДАТИ ТЕ, ЩО ВИРОСТИЛИ. І тут комусь пощастило - депутат народився та виріс саме в цьому районі! Шавновні! Він для них - Бог! Бо він поремонтував школу, зробив дорогу, дав грошей на церкву і т.д. Він приїзджає та балакає з ними! І цих людей не хвилює, звідки ті гроші - з бюджету чи вкрав, яка їм різниця! Бо інші крадуть тільки для себе, а тут - і нам щось перепало! Бо інші політики, депутати, міністри - вони далеко, щось говорять, обіцяють... Та обіцяного сім років ждуть. А що це подачка, крихти, об'їдки з барського столу, що ці благодіяння - з їхньої ж кишені, тільки подані з бантиком - кому ви це докажете! І нічого дивного в тому, що сталось в Ветлах немає.Повірте, людям абсолютно все рівно, чи комуніст Мартинюк, чи регіонал, чи бютівець . Реальний результат - ось що працює.
Відповісти
Ірино, Ви загалом пишете досить добре! Тільки одне навіть не зауваження, а просто доповнення.
Якби на сьогодні жителі Любешівського району в тому числі і Ветлівчани хвалились тим, що завдяки їх земляку А. Мартинюку у районі відкрито потужне сучасне виробництво на 1 тис, а краще на 5 тис високооплачуваних робочих місць, що середня зарплата в районі Адама понад 4 тис грн, а тому люди за свої заробітки мають змогу достатньо робити пожертви Церквам, районний бюджет отримує такі доходи від місцевого виробництва, що будуються дороги, ремонтуються школи, ФАПи і т.д. От це я б зрозумів, що на Мартинюка-комуніста реально варто молитись. Бо чи він у владі чи ні, чи депутат чи ні, а люди мають роботу і мають доходи! А так, це банальний підкуп людей. І нічого доброго для перспективи Любешівського району він не робить! От як він не буде депутатом, то що цей район варто буде розформовувати чи що???
Відповісти
Який реальний результат? Ірина або у Ветлах ніколи не була, або лукавить. Чомусь по інших селах і районах земляків-мартинюків немає, але люди живуть на порядок краще. І це не в селах, що при трасах, а в такій же глибинці. Що там в тих Ветлах аж такого, за що б Мартинюк міг би гордитися?
Відповісти
Так, є села, де живуть на порядок краще. А знаєте чому? Бо переважна кількість населення працює за кордоном - Італія, Росія, Португалія. Вважаєте це добре? Сім'ї не живуть разом, діти виростають без батьків. Так, вони привозять сюди гроші, будують будинки, вчать дітей. Запитайте в них - чи хочуть туди їхати? А що робити, коли тут немає можливості заробити на саме необхідне. Я ж не за Мартинюка! Я про те, що проблеми села ніхто не вирішує.
Відповісти
Може і на сезони їдуть і бухають селяни саме тому, що при владі такі як мартинюк і іже. Не замислювались? Я, особисто, іншої причини не бачу. Люди в нас роботящі, ресурсів -- повно, інтелект -- теж далеко не на останньому місці. Але. Навіть "отара баранів", якщо нею керує вовк досягне пермоги, а зграя вовків під кервництвом вовка...
Відповісти
"Зграя вовків під керівництвом барана", мав на увазі...
Відповісти
Ірина мислить, як доросле порося, тому й так живемо. А Адаму і його колегам по ВР саме таких полішуків і треба. Їм не потрібна багата і самодостатня Україна, бо вона не проголосує за кіло тухлої гречки. А багатою вона не буде, бо їй заважають мартинюки, палиці, смітюхи і інші запроданці, які забули, коли пятки помили від гною і перебралися в Київ керувати державою. На свідомості цієї затурканої полішні-електорату і автора коментаря під ніком "Ірина" коло замикається.
Відповісти
Шановний Не полішук. Ви, я бачу, надзвичайно розумна та високоінтелектуальна людина. І ви, мабуть, багато часу проводите в селах та багато спілкуєтесь з селянами. Чи Ваші п'ятки знають, що таке гній? Ви навіть не потрудились зрозуміти мій коментар. Ви навіть не зрозуміли, що і мене турбує свідомість електорату в селах, але реальність - є реальністю. Люди не вірять нікому, розчарування в політиках, у владі, в опозиції таке велике, що важко навіть уявити, як і хто може його подалати. І не принижуйте, будь-ласка, полішуків. Це дуже добрі та трудящі люди. Щирі та прості. А те що затуркані - що ж , це проблема, а що ви особисто зробили, щоб допомогти її вирішити?
Відповісти
А де живуть на порядок краще? В який глибинці? Назвіть нас. пункт?
Відповісти
Да, мусор повний отстой. Прав був один журналіст, коли казав, мєнти, як малі діти, тільки член товщий.
Відповісти
Я не зрозумів, хто у кого на службі - комуніст мартинюк у попа, чи піп у мартинюка
Відповісти
Побачивши це, я накінець зрозумів слова з інтернаціоналу - кипит наш разум возмущенний. У Леніна і його нащадків вроджений сифіліс, ото і закипають міжки.
Відповісти
а дівчата на підтанцьовці у мартинюка класні. Так років тридцять тому назад давалки класні були. Релаксував дядько Адам члени свої класно
Відповісти
гарні кріпаки у Адама - бабоньки ще так, на трієчку, а кобелі спиті - гарне гарматне мясо для мірового пролетаріата. Побільше їх знімати треба
Відповісти
якщо по закону - дільничного треба гнати за злочинне недбальство, а насправді він получить від Адама грамотку, або барське похлопування по щоці від пана. Комуняки скупі за свої бабульки подарунки робити, а партійних грошенят Адам мабуть вже отсосе у Симоненка.
Відповісти
у ветлах тоже є українці, але мартинюкова підстилка їх називає виродками. Нічого дивного у цьому не має - у війну бандерівців тоже не було - любили совєтів
Відповісти
ветлюкам багато не треба - кільо гречки, кільо сахару, трохи з лісу вкрадуть, трохи контрабасу з білорусі завезуть. А приїде дядько Адам і скаже живемо погано, бо діти Африки голодають, а їм треба теж їсти і діти Адама голодають, головне, щоб самогонка була хороша і бензин для самоката сільського голови, а далі................
Відповісти
врешті врешт можна зрозуміти ветлюків - для них Мартинюк Адам дійсно допомагає - дорога, школа, дитсадок, гостинці до дня всіх дебілів. В окремо взятому селі це непогано, але допомога не з власного гаманця Мартинюка, а з державного. Просто Адам має можливість своє рило всовувати в державне корито, а обрізки давати і односельцям. А вони і тому раді, бо не в кожному селі навіть за рахунок державного бюджету щось робиться. Це одна сторона медалі. Хтось і древніх сказав, що свобода починається тоді, коли помирає останній раб. Це друга сторона медалі. На даний час домінує принцип - хліба і видовищ.
Відповісти
Мені Ваша думка глибоко противна, але я готовий своє життя віддати за те, що Ви маєте можливість її висловити. На жаль Вольтера у Ветлах не читали.
Відповісти
А цікаво, хто кого - Мартинюк чи Єрємєєв. За першим імпотенція і нафталін, за други - кокаїн і крадіжка недокраденого комуняками
Відповісти
А цікаво, чи ризикнуть автори репортажу повторити свій подвиг. Було б цікаво подивитись на ерекцію місцевого самоврядування, представника опіуму для народу (по визначенню Ульянова-Лєніна, який, до речі, в одному з листів до Дзержинського Ф.Е. наполягав, что нужно побольше расстреливать попов и помещиков), та Шарікових, основне кредо яких бити буржуїв та глушити горілку.
Було б дуже цікаво..........
Відповісти
Ветли, це суспільний зріз Полісся. тут живуть по принципу - він злодій, але наш злодій. Чужих злодіїв нам не треба. Бєрдяєв з цього приводу сказав: Мне хочется сказать великому народу - Ты жалкий и пустой народ............
Відповісти
Мойсей 40 років водив євреїв по пустелі, очікуючи, що помре останній, хто знав, що таке рабство
Відповісти
Паршивому "правнику" (забацаному полішуку з потрісканими пятками і немитою шиєю). "Мне хочется сказать великому народу - Ты жалкий и пустой народ............".
Не треба вважати, що всі такі тупі, як ти. Ці слова "йдуть" в коментар, як горбатий до стіни і належать вони не Бердяєву, а російському поету М. Лєрмонтову в вірші "Три стиха о Наполеоне". Адресовані вони французам після програшу війни з Росією 1812 року.
Відповісти
"сенека", "політично озабочений (заклопотаний)", "статист" і "правник" - одна рука. Навіщо розкидатися вольтерами, шаріковими і дзержинськими? Тим паче - "ерекція"? Схоже, на анекдот, коли в армії сержант приказав молодому нецілованому новобранцю з села принести піввідра менструації. Останній насунув на вуха пілотку, взяв відро і пішов... А цього "сенеко-правника" за рівнем розвитку інтелекту можна посилати і за "менструацією", і за "ерекцією".
Відповісти
Ветлянське бидло так заповзято лиже сраку комуністу Мартинюку, що це викликає огиду по всій країні!!!а Любка то ващще отстой!!! стара бидлячка і хабалка намагається вигнати людей з села, бо воно мовляв Адама Івановича, і вони на нього моляться!!!як швидко полешуки повернулись до кріпацького стану!!!
Відповісти
А ця копиця сіна на фото (2Х2)- це сільська голова? Ну, бля! 160 кг забійної ваги! Любешівські конокради замість коня помилково вночі можуть її вкрасти і здати на ковбасний цех. Ну і ну!.. Дорідні мадонни в Ветлах. Майбути, мать-героїня?
Відповісти
Пане Арістотелю, дефініції (пардон, особисто для вас - визначення) слів ерекція та реакція для мене відомі. А яскрава (на думку Арістотеля) алегорія з анекдотом про нецілованого Арістотеля, який бігає з відром за менструацією - повний відстій.
Відповісти
Статисту. Як тобі живеться зі статусом ідіота?
Відповісти