Додати запис

Мандат складати не планую

13 сесія Волинськjї обласної ради, короткий огляд подій.

Ця сесія стала резонансною через юридичне трактування припинення діяльності фракції Об’єднання Самопоміч в обласній раді. Чому юридичне?

Тому що фактично депутати, які обиралися від партії Об’єднання Самопоміч, працювали і будуть працювати на користь громади.

Прочитав коментарі і теорії , чому я вийшов з фракції. Легше вилити море бруду, ніж провести системний аналіз і зробити обґрунтовані висновки. Найбільше дивують заяви про вплив третьої сили на депутатів, які покинули фракцію. Уточнюю для всіх – третьої сили не було. Нікому не продавався, в унісон з Укропом не голосував, скрізь відстоював інтереси громади, перебуваючи в фракції, дотримувався партійної дисципліни. За час депутатства нерухомості не придбав і капіталів не збільшив. Наразі чекаємо рішення центрального виконкому партії.

На цій сесії розглядалося багато резонансних питань, на які б було варто звернути увагу. Наведу коротко свою пророблену роботу, а виборці хай оцінять, чи я гідно виконую покладені на мене обов’язки та часом чи не перебуваю під впливом третьої сили.

1. Озвучений депутатський запит до Гунчика В.П. в якому я вимагаю, щоб він доручив юридичному департаменту разом з департаментом соціального захисту розробити процедуру, за якою працівникам новолинських шахт зарахують 2009р. в стаж, як робота в важких умовах праці.

Якщо такої процедури не буде, то юридично 2009р всім шахтарям буде зарахований лише до загального робочого стажу і не вважатиметься як робота в важких умовах, тобто кожен шахтар повинен пропрацювати на рік довше, щоб отримати шахтарську пенсію.

2. Спільними зусиллями депутатів від Об’єднання Самопоміч добилися виділення фінансування на ремонт дороги Нововолинськ- Володимир-Волинський. Попередньо до 2018р ніяких робіт на цій дорозі не планувалося.

3. Добився змін в програму Екологія 2016-2020р. В розділ охорона атмосферного повітря включено встановлення стаціонарного посту для контролю якості атмосферного повітря в м.Нововолинську.

Після встановлення такого посту зніметься соціальна напруга в районі 15,5,6 мікрорайонів. Пост в автоматичному режимі цілодобово може забирати від 8 проб на визначення концентрації забруднюючих речовин, які містяться в атмосферному повітрі, таким чином буде проводитися цілодобовий моніторинг стану атмосферного повітря поблизу промислової зони.

4. Добився змін в фінансування для будівництва полігону твердих побутових відходів для м.Нововолинська. Теперішнім планом передбачено 100% фінансування в 2017р, а не як раніше до 2020р.

5. Відстоював інтереси Ківерцівського національного природничого парку «Цуманська пуща» більш ніж пів року, блокуючи рішення виділення їхніх земель для ведення мисливського господарства двом ГО Горинь та Легіон. На превеликий жаль, ця сесія була дуже багата на бюджетні питання і частина депутатів не встояла спокусі, обмінявши інтереси парку на власні політичні інтереси, і рішення було підтримано більшістю. Я ці рішення не підтримав!

Вранці перед сесію завітав в управління Державної екологічної інспекції, щоб уточнити деталі перевірки Птахокомплексу «Губин». Дізнався, що в наслідок ініційованої мною перевірки даного підприємства нараховані збитки за забруднення навколишнього середовища та штраф разом більш ніж на 100тис.грн. Більша частина цих коштів надійде в міський бюджет.

Завдяки вчасному реагуванню вдалося запобігти екологічній катастрофі. На відміну від м. Ковель, де сьогодні оголошений надзвичайний стан у зв’язку з несанкціонованим захороненням відходів птахокомплексів.

За кожним з цих питань величезний об’єм проробленої роботи та витраченого часу, але є позитивний результат і це приємно.

В одному інтерв’ю Садовий сказав, в українській політиці ти можеш бути або рабом, або ворогом. Рабом бути не вмію, тому хтось вирішив зробити з мене ворога.

Мандат складати не планую, працював і буду працювати на користь громади, яка мене обрала.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.