Додати запис

Активісти затримали 4 фури сміття зі Львова на Волині

Вчора, 10 травня близько 4:30 ранку, активісти Національних Дружин та лісівники затримали 4 фури з львівським сміттям неподалік Берестечка.

Водії вантажівок кажуть, що їхали на Київ і нібито заблукали в дорозі. Чому вивантажили сміття – незрозуміло.

Фури перегнали в Горохів. Також викликали на місце події поліцію.

Раніше, а саме 9 травня відходи зі Львова опинились на цьому ж місці - на території Пісківської сільської ради.

Перший випадок вивантаження львівського сміття у Горохівському районі зафіксували 24 березня в межах Холонівської сільради, поблизу Мар'янівки, коли в селищі посеред білого дня висипали машину львівського сміття.


Нагадаємо, у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

У людей яким вистачило нахабності викинути сміття посеред лісу,напевно геть немає здоровго глузду, адже такі дії наносять не поправну шкоду екосистемі і на ліквідацію цієї шкоди потрібні роки та колосальні витрати. Надалі активісти Національного Корпусу та Національних дружин будуть здійснювати патрулювання та контроль лісосмуг, аби не допустити подібних актів "вандалізму" над природою. Також просимо усіх небайдужих громадян повідомляти, "Службу лісової охорони", "Нацполіцію",якщо Ви станете свідками подібної ситуації.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сміття наційонально свідоме - від рагулів!
Відповісти
Національні дружини - це що за ОЗУ?
Відповісти