Додати запис

Закон про амністію учасників Євромайдану – прояв гуманності Президента

Мабуть, ще жоден закон не приймався Верховною Радою таким поспіхом. Це було зумовлено соціальною напругою, яка склалась після подій на Євромайдані.

Дії силовиків та утримування людей під вартою, зрозуміло, не подобались нікому - ні опозиції, ні провладним народним обранцям.

Обурений цим був і Глава держави, який після «круглого столу» з екс-президентами пообіцяв усіляко сприяти звільненню учасників Євромайдану.

І дуже оперативно свою обіцянку виконав, коли 23 грудня підписав прийнятий парламентом Закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Зрозуміло, що закон, який приймається у такий короткий термін може бути недосконалим, містити певні юридичні неузгодженості з іншими законодавчими актами.

Для мене, як юриста, теж незрозуміле трактування поняття «учасник акції протесту і масових заходів».

Я погоджуюсь із головою Апеляційного суду АР Крим Валерієм Чорнобуком, який заявив, що у законі не відзначено, за які саме дії і правопорушення особи повинні бути звільнені від відповідальності.

Тобто існує загроза того, що від відповідальності може бути звільнена особа, яка хоч і була учасником відповідного протесту чи масового заходу, але вчинила інший важкий злочин.

Одне слово, є низка юридичних моментів, які депутати поспіхом не врахували.

Але можна прийняти відповідні поправки.

У Верховній Раді достатньо фахових юристів, які, сподіваюсь, зроблять цей важливий Закон прийнятним і для амністованих громадян, і для адвокатів та суддів, які зіткнулись з юридичними протиріччями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 39
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"ГУМАННІСТЬ" нашого "ГАРАНТА"президента ПРеваншистів,сьогодні побачив весь світ,як РОЗПРАВЛЯЮТЬСЯ з журналістами(ТЕТЯНА ЧОРНОВІЛ) та із АКТИВІСТОМ,якого порізали в Харкові! НЕ ЗАХИЩАЙТЕ ФАШИСТСЬКУ "владу"!!! Ви,просто,ПРИХВОСТЕНЬ!!!
Відповісти
Пане Олеже! У вашому заголовку не вистачає продовження? "Та прояву гуманності до правоохоронних органів, котрі не правомірно застосовували фізичну силу , що до мирних мітингувальників".Так, як вони теж підпадають під дію цього ж закону.
Відповісти
Як не як, але цей закон вчасний. І все ж таки свідчить про демократизм у державі.
Відповісти
Наш президент, не може особисто прослідкувати за всіма чиновниками, та органами. Потрібно розділяти ці речі. А то, у вас щоб не сталося у всьому винна Януковича. А закон прийняли хороший, хоч і не ідеальний. Потрібно бачити і позитивні речі, а не годин негатив.
Відповісти
...До речі,я не зміг прокоментувати,як ви підтримуєте Пшонку-вишинського,,,Цей "прокурор" показав на весь світ,як священник ЗАКЛИКАВ до ЗБРОЇ, показавши ПРОНАФТАЛІНЕНИЙ матеріал 2-охрічної давності?! А це ж - ПІДРОБКА ДОКУМЕНТІВ,ЧИ НЕ ТАК??? Ви ж юрист,навчаєте студентів,а вірите ПРовокаторам! Вже немолода людина,а "ведеться",як ЛОХ! ПРовокатори РАЗВЄЛІ вас,КАК КАТЯТ!!!
Відповісти
пане, не розпалюйте тут ворожнечу. самі схожу на провокатора. дорога ложка к обеду, як то кажуть.
Відповісти
ой, апять тут проплачена мандарина
Відповісти
Пишіть будь ласка адекватні відгуки. Які мають якесь відношення до статті. Особисті висловлювання, пишіть в іншому місці.
Відповісти
ну не можу я цій морді що зверху на фото на його підлабузницькі статті писати адекватні коментарі...
Може його і заставляють їх писати, щоб підтримати безповоротно втрачений рейтинг Янука.
Просто тошнить від цих писульок, який презік маладєц.
Відповісти
Якщо будете писати таку Єрісь, знову заблокують коментарі.
Відповісти
...і правильно зроблять. якшо люди не уміють висловлюватись виховано і до дєлу)
Відповісти
Закон прийняли, а чи буде він виконуватися. Не буду загадувати на перед, поживемо побачимо)
Відповісти
Янык - папик, дай ручку поцелую!

Я - твой БатюХ!
Відповісти
Рідний, кривляйся в дзеркало ;)
Відповісти
Ти наколота?
Відповісти
нє, вона обколота )
Відповісти
Батюк, молодець. Має свою думку, а на остальних на срать. Поважаю такий вибір.
Відповісти
Так Батюк крім того що лизун щей серун?)
Відповісти
Зара Батюк прочитае дописи i давай наярювати в ВП: " ЗiТРiТЬ!!! ЗА ЩО Я ГРОШi ПЛАЧУ!!!!"
Відповісти
Дана стаття - констатація факту! Був прийнятий потрібний і успішний закон, нехай недопрацьований, але по-європейському демократичний. Безглузді вигуки в бік Батюка - нікому розуму не додають, більше того, створюють враження, шо коментують першокласники. Читайте побільше літературу, поширюйте і збагачуйте свій словниковий запас!
Відповісти
Ти наколота?
Відповісти
Ні, свіжа)
Відповісти
Смердиш :)
Відповісти
Кому як! Нормальним людям я пахну, причому Новим Роком)
Відповісти
Неважко здогадатись кому - Батюху )))
Відповісти
Йди до біса ;)
Відповісти
я так розумію тут та категорія людей, яким не вгодиш ніколи й нічим - критикували Президета, що не підписує закон. Нате вам - підписав. Тепер давайте покритикуємо за те, що підписав.... Критикани, агов, не перетворюйтесь у провокаторів. Для таких як Ви, які не бажають вникнути в суть, автор і пояснює плюси і мінуси цього закону. Чи може Ваше завдання провокувати тут народ? Але не забудьте, що за межами інтернету є ще реальні люди, які щодня борються з провокаторами - віртуальними в тому числі.
Відповісти
це погроза?
Відповісти
Ваша зекiвська влада значну частину населення позбавила стiлькох основних прав, що шквал ненавистi до ii опричникiв зупинити неможливо.
Відповісти
Слабо заборонити iнтернет в Украiнi? )))
Відповісти
А де ж Ви, панове-провокатори будете ховатися?
Відповісти
хто в курсі де пропав Пащенко?? невже у підпілля пішов? так кричав, що треба боротись до кінця, а сам голову в пісок))
Відповісти
А чого це ще не заборонили коментуваня як про пшонку ? Батюк, харош лизати !
Відповісти
Пане Батюк,а Ваш гуру-президент-прохфессор, хоч зміг вимовити правильно назву того закону, написаного йому такими прохфессорами як Ви,чи знову конфуз як завжди(йолка,і.т.і.)?,хоча слово амністія йому знайоме
Відповісти
На коменти Злата. Я так розумію,що Вам пані Злата зрозуміло всі плюси і мінуси цього закону,але мені чомусь видаеться що Ви так глибоко вникнувши в його суть, не відчуваете що "сссуть" Вам вже не під ноги,а на голову.Можливо я помиляюсь?.
Відповісти
Батюк слідкуй за собою, і тільки попробуй під час сесії взяти в когось хабар здамо всім миром.) Будеш жити на одну зарплату) і лизоблюдські дописи)
P/S Це стосується і інших потенційних хабарників, сушіть сухарі), або ставайте на біржу вже сьогодні)
Відповісти
Батюк, півчому не винен. Просто констатує факти!!) Чого ви так розкричалися тут? Тихіше. Нервові клітини не відновлюються.
Відповісти
РафІк не уиноуат)
Відповісти