Мешканці «холодного» будинку не платитимуть за «холості» батареї

Мешканці «холодного» будинку не платитимуть за «холості» батареї
Холодні батареї у будинку на вулиці Кравчука, 4 – наслідок відсутності комуніцкації між державним комунальним підприємством «Луцьктепло» та МЖК, яке обслуговує будинок. Натомість мешканцям пообіцяли, що цьогоріч їм не доведеться платити за час , коли батареї були холодними.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 31 жовтня.

Директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна розповіла, що будинок на вулиці Кравчука, 4 обслуговують від котельні на вулиці Карбишева. Проте проблема – у внутрішньобудинкових мережах, до яких підприємство не має доступу.

«Якщо ви самі кажете, що зверху тепліше, а знизу холодно, то проблема у внутрішньобудинкових мережах», – каже Малютіна.

Аби врегулювати це питання, має бути порозуміння з ОСББ та мешканцями, адже трапляються випадки, коли люди втручаються в мережу – звужують труби, встановлюють теплі підлоги. Це, в свою чергу, впливає на систему.

Малютіна нагадала, що на підприємстві запровадили фіксування дати подачі тепла. Тобто, нарахування проводять з дати фактичної подачі тепла. Натоміть мешканці зауважують, що минулоріч була аналогічна ситуація, а платили з першого дня.

За словами Малютіної, саме МЖК минулого року найдовше не підписувало документи із фіксованими датами подачі тепла. «Теплоносій подається до будинку належної температури та належного тиску», – каже Малютіна. Мовляв, треба шукати компроміси, а комунальне підприємство теж зацікавлене у вирішенні проблеми.

«Вода подається гаряча на будинок. Давайте разом розбиратися, чому вона не циркулює», – запропонувала керівник підприємства.

Директор МЖК Валерій Ковалюк МЖК розповів, що теплоносій подають на технічний верхній поверх, а потім він опускається донизу. Вчора, наприклад, зафіксували, що на подачі та звороті фактично не було перепаду тиску, який би дозволив підняти теплоносій доверху та опустити. Тому, аби «запустити» будинок, треба принаймні на добу дати необхідний перепад тиску. Проте схема теплопостачання така, що під час падіння показників треба починати все спочатку.

«При теплій температурі такі будинки «запускаються» достатньо важко», – підсумував Ковалюк.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що, можливо, хтось зробив ремонт та порушив систему. Тому варто оглянути квартири. Натомість депутат Андрій Козюра зауважив, що найбільша проблема – у відсутності комунікації між МЖК та «Луцьктепло», які не можуть порозумітися, виїхати разом та владнати ситуацію. «Чому люди від цього мають страждати?» – спитав Козюра.

Зрештою Малютіна зауважила, що підприємства більше комунікуватимуть. Натомість мешканцям будинку на вулиці Кравчука,4 пообіцяли, що цьогоріч проконтролюють, аби люди не платили за холод в оселях. Відтак сплату їм нарахують з дати фактичного отримання тепла в помешканнях.

«Луцьктеплу» рекомендуватимуть зробити перерахунок й по інших будинках, де тепло не подали вчасно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"«Луцьктеплу» рекомендуватимуть зробити перерахунок й по інших будинках, де тепло не подали вчасно." - та КОЛИ ВЖЕ НАРЕШТІ ЇХ ЗАСТАВЛЯТЬ за це ВІДПОВІДАТИ ?!!!
Відповісти
А у нас на Вінниченка 16 до вчора не було зовсім включено опалення, у мене ввечері в кімнаті було +8 тепла(
Тільки ближче до півночі запустилося тепло в батареї !!! То за що ж я маю платити? А нарахують з якого дня? Мабуть за півмісяця в квитанцію ввалять суму, а ще й передплату втицьнуть((((
Відповісти
Зробіть порядок на Федорова 1. У нас холодно
Відповісти
Останні новини
Мешканці «холодного» будинку не платитимуть за «холості» батареї
31 жовтень, 2017, 11:10