Судитимуть посадовців волинської шахти, які завдали 500 тисяч шкоди

Судитимуть посадовців волинської шахти, які завдали 500 тисяч шкоди
На Волині судитимуть посадовців, які завдали державі шкоди на понад 500 тисяч гривень у ході будівництва шахти "Нововолинська".

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про службове підроблення та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України), вчинені за попередньою змовою тимчасовим виконувачем обов’язки директора та головним інженером державного підприємства «Дирекція по будівництву об’єктів».

Керівник підприємства та головний інженер (він же – голова комітету з конкурсних торгів ДП) задля одержання приватним акціонерним товариством «Макіївський завод «ЛАЗЕР» майже 25 млн. грн. неправомірної вигоди, сплачених за машини й устаткування для гірничих робіт, у жовтні-листопаді 2015 року внесли у документацію щодо проведення відкритих торгів на закупівлю товарів завідомо неправдиву інформацію про необхідні характеристики предмета закупівлі.

Вчинивши усі дії, аби конкурс виграв "потрібний" суб’єкт господарювання, посадовці за державні кошти закупили у нього для будівництва шахти "Нововолинська" машини та устаткування, технічні характеристики яких не відповідали проекту будівництва шахти.

У подальшому ж, аби адаптувати придбану техніку та змонтувати закуплене устаткування у шахті, вони уклали додаткові угоди з Державним підприємством «УкрНДІпроект», яке виконало роботи із адаптації машин й устаткування для гірничих робіт та їх монтажу у шахті «Нововолинська». За ці роботи було додатково сплачено понад 588 тис. грн.

Незаконними діями посадовців державі завдано тяжких наслідків.

Керівник та головний інженер державного підприємства невдовзі постануть перед судом, який і обере для них міру покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Судитимуть посадовців волинської шахти, які завдали 500 тисяч шкоди
31 жовтень, 2017, 16:07