ТОП-5 найуспішніших політиків року на Волині

ТОП-5 найуспішніших політиків року на Волині
Найбільш успішним регіональним політиком року на Волині назвали голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука – такими є результати опитування експертів, яке провів Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Експерти, відповідаючи на питання «Кого ви вважаєте найбільш успішним регіональним політиком 2012 року?» найбільше голосів – 40 % віддали Борису Клімчуку.

Цікаво, що в такому ж рейтингу найуспішніших політиків року, який ЦПАВК складав наприкінці 2011 року, на першому місці теж був голова ОДА Борис Клімчук. Проте цього разу - у 2012-му – за нього віддали свої голоси на 25 % менше експертів.

На другому місці – народний депутат від ВО «Свобода» Євген Мельник: він набрав 16% голосів експертів. Стільки ж назвало найуспішнішим політиком року ще одного нардепа – Ігоря Палицю.

Іншим двом нардепам – свободівцю Анатолію Вітіву і самовисуванцю Ігорю Єремеєву – експерти віддали по 12% голосів.

Як зазначив виконавчий директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Шелеп, попри регулярні чутки про зміну очільника області, попри зміну керівників в правоохоронних органах Волині позиції Бориса Клімчука залишаються сильними.

«За рік в області не відбулося особливих потрясінь для вертикалі виконавчих органів влади. Окрім того, економічна та політична ситуація перебуває під контролем Бориса Клімчука, він займає лідируючі місця в національних рейтингах за соціально-економічними показниками», - зазначив Шелеп.

«Попри намагання деяких опозиційних депутатів, обласна та районні ради не стали самостійними політичними гравцями, а й далі здебільшого орієнтуються на голову облдержадміністрації», - сказав Михайло Шелеп, підводячи підсумки політичного року на Волині.

Проте, одним з сигналів того, що позиції Бориса Клімчука в очах київського керівництва не надто міцні, може бути той факт, що за три роки президентства Віктора Януковича місцеві чиновники так і не змогли переконати його відвідати Волинь, вважають у ЦПАВК.

Разом з тим експерти назвали тих політиків, які, на їх думку, несподівано досягли політичних успіхів в 2012 році - тих, хто гідний називатися «політиком-несподіванкою» року.

На думку експертів таким політиком гідний назватися Євген Мельник (40 % голосів), депутат облради Ігор Гузь (20%), секретар Луцької міської ради і голова виборчого штабу "Батьківщини" Григорій Пустовіт (8%) та нардеп-свободівець Анатолій Вітів (8%).

Меншу кількість голосів експертів отримали голова партії УДАР на Волині, нардеп Юрій Савчук, нардепи Ігор Єремеєв та Валерій Черняков, кандидати у нардепи Роман Карпюк та Ігор Алєксєєв.


Довідка

Опитування проводилось у період з 17 по 26 грудня 2012 року. Участь в опитуванні взяли 25 експертів. Експертами виступили політичні аналітики, журналісти, викладачі ВНЗ, громадські діячі, державні службовці. Експерти відповідали на 10 відкритих та напіввідкритих запитань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я що, топ-топ політик? Чому не згадали!
Відповісти
Опитування проводилось у період з 17 по 26 грудня 2010 року....
Відповісти
Дякую, виправили
Відповісти