Гунчик розповів, про що говорили на «дорожній» нараді в Києві

Гунчик розповів, про що говорили на «дорожній» нараді в Києві
Аби мати змогу ефективно ремонтувати дороги, треба перейти до принаймні 3-річного планування бюджету та відповідних програм. Адже через довгі «перехідні» періоди, працювати над поліпшенням дорожнього покриття можуть фактично лише протягом півроку.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 29 січня.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що минулого тижня був на засіданні круглого столу Держагентства автомобільних доріг України, на якому напрацьовували можливості подальшої активізації, пошуку методів та форм роботи з ремонту дорожнього покриття.

«Потрібно змінювати законодавство», – вважає Гунчик. Йдеться про те, аби приймати принаймні 3-річні бюджети та програми із фінансування, які матимуть 3-річний перехід. Адже без планового бюджетування та перехідних періодів «ремонт» втрачає перші 3 та останні 2 місяці, тож реально над питанням роботи на дорогах працюють протягом півроку.

Натомість на початку року могли б працювати над проведенням тендерних процедур, аби згодом не втрачати час на це. «Січень закінчився, а індикативних показників по митниці немає. Потрібно змінювати систему бюджетного планування», – додав очільник ОДА.

Окрім того, на заході обговорювали й про відповідальність «Укравтодору» та його структур за ремонт міжнародних доріг, які лишилися на його балансі, та контроль за перевантаженням транспорту, який рухається дорогою. Мовляв, треба працювати над суворішим покаранням за порушення. Причепи, які можуть возити по 60 тонн, насправді навантажують ще більше. За словами Гунчика, вагові комплекси не можуть повноцінно врятувати ситуацію. У деяких країнах є практика, коли «перевантаження водіїв фіксують вбудовані ваги, а водіям потім надходять «листи щастя».

«Заробляючи 10 копійок на перевантаженні, ми втрачаємо десятки, сотні тисяч гривень на тих дорогах, які переходять в неексплуатаційний стан», - додав голова ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик розповів, про що говорили на «дорожній» нараді в Києві
29 січень, 2018, 09:41