У луцькій сауні морозять, хамлять і не повертають грошей, - ЗМІ

У луцькій сауні морозять, хамлять і не повертають грошей, - ЗМІ
У «Печерських саунах» в Луцьку нема рушників, мокрі простирадла, поламаний чайник, побите джакузі, прокурена холодна кімната відпочинку й адміністратори-хами – стверджує луцька журналістка Людмила Шишко.

І спектр таких послуг коштує 180 гривень. Сауна - майже в центрі Луцька, недалеко від будівлі облдержадміністрації, йдеться у матеріалі журналіста в газеті Відомості.ua.

Уже в сауні відвідувачам, які завітали туди 1 січня, повідомили, що простирадла та капці видають за окрему плату.

Джакузі – надбите. Адміністратор, пояснила, що у них так Новий рік відсвяткували відвідувачі, але заспокоїла, що все продезінфіковане та чисте, розповідає журналіст.

Окрім того, адміністратор повідомила, що у них немає рушників і сухих простирадл.

На прохання принести чаю - принесли чайник і цукор у пластмасовому стаканчику, Пізніше виявилося, що чайник не працював, стверджує журналістка. Видали мокре простирадло замість рушника, порадивши його підсушити.

Коли відвідувачі зайшли у кімнату відпочинку, виявилося, що там холодно, бо було відчинене вікно.

«Ми одягнулись, і я прийшла «подякувати» адміністраторам за зіпсований настрій. Але замість того, щоб вибачитися, мені кинули: «Вам щось не так? А перед вами люди були, то їм усе сподобалося», розповіла журналіст.

До того ж, зі слів відвідувачки, їй не повернули гроші, хоча була вона там лише годину, заплативши за дві. «Ми грошей не повертаємо», - сказала адміністратор.

«А ЩО ВИ ХОТІЛИ – ЗА ТАКІ ГРОШІ?»

Представник власника «Печерських саун» Анатолій Байдоха прокоментував ситуацію:

«А що ви хотіли за такі гроші? У нас є інші сауни, набагато кращі, але дорожчі, треба було туди завітати. А то вибрали «студентські». Люди є різні, і той, хто кращого не бачив, то для нього це нормальна сауна. А рушників там не було і не буде. Туди треба зі своїми приходити».

Чоловік сказав, що про те, що рушників не видають, по телефону повідомляти адміністратор не зобов’язаний. «Мокре простирадло не мали права приносити. А вікно не зачинили, бо забули, напевно, провітрювали кімнату. І гроші за невикористаний час ми не повертаємо. Але я готовий вам повернути за ту годину, яку там не пробули», - сказав представник власника журналістці.

Ще він дуже нарікав на відвідувачів, які, мовляв, дебоширять у сауні, пляшки кидають із другого поверху, ламають меблі, крадуть телевізори.

НЕ ПО «ГОСТУ»

Голова громадської організації захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков каже, що у цьому разі порушено закон про захист прав споживачів:

«По-перше, має висіти прейскурант із зазначенням того, яка послуга надається та що в неї входить. Сауна – це не тільки парна, тут надаються послуги миття, так, як у лазні. Є стандарт, який регламентує їх, і є Правила з надання послуг лазень, а також Правила з побутового обслуговування. Обов’язково має бути куточок споживача, де вказано прізвище підприємця, книга скарг і відгуків».

«Повинна бути аптечка на місці. І в сауні, і в лазні обов’язково мусять бути одне простирадло на людину, рушники та капці. Перед входом має висіти інструкція, як правильно поводитись у сауні, з застереженням, що «курити і вживати алкоголь заборонено», повідомив Кожевніков.

«У кінці мають видати розрахунковий документ – чек – і подякувати клієнту. А тут, виходить, послугу надають, а за працю свою не відповідають. А це значить, що цей суб’єкт уже давно не перевіряли контролюючі органи», - вважає Геннадій Кожевніков.

За його словами, такі заклади має перевіряти хоча б раз у рік санітарна служба, і про це повинен бути відповідний документ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 41
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За його словами, такі заклади має перевіряти хоча б раз у рік санітарна служба, і про це повинен бути відповідний документ.

Папірець нічого не змінить. Він просто коштуватиме власнику декілька лишніх "гривників".
А от якби ВолиньПОСТ зробив журналістське розлідування і завітав у деякі заклади луцька разом з чинними службами по перевірці, а згодом зробили статтю думаю це було б КРУТО!
Відповісти
"У кінці мають видати розрахунковий документ – чек". Гена, не мели дурниць, підприємець на єдиному податку. Часом читай ПК, тобі буде корисно.
Відповісти
ну ти і Вася!
Цей вид діяльності не вимагає встановлення касового апарату, про те, розрахунковий документ на вимогу споживача видати зобов'язані, це може бути прихідний касовий ордер.
Відповісти
"на вимогу споживача" - ТАК. "У кінці мають видати"- НЕ МАЮТЬ.
Відповісти
як мінімум, ці кошти повині бути в кінці дня записані у книгу доходів, тому за необхідності можна отримати документ навіть на наступний день. Якщо підприємець відмовив - приховав готівку.
Відповісти
хтось щось каже проти? Все так і робиться.
Відповісти
це розсадник хвороб і повій
Відповісти
Знаю таку, це Лучанка.
Відповісти
ну а як же, чого не кажуть, хто реальний власник? Це благодійник, депутат МР, голова бюджетної комісії, патріот і націоналіст, захисник народу і сброду олег Ч.
А байдоха - це не той, що з таксистів гроші збирав, створивши монополію?
Команда ще та!
Вони ніколи касових документів не давали, тільки в чорну працювати вміють.
Відповісти
Краще роскажи, скільки раз хабарі отримував від них.
Відповісти
жодного.
Ніколи не працював на державній роботі і не збираюсь, бо бути паразитом (це не відноситься до сумлінних і порядних держслужбовців, їх мало, але вони є) не дозволяють внутрішні переконання.
Відповісти
Завжди сплачуєш усі податки, чесно працюєш? Віддаєш 60 відсотків виручки в бюджет? Щоб бандюкі мали що з того бюджету вкрасти? Молодець, годуй і надалі бандитську владу.
Відповісти
То ты тоже "по-чёрному" незаконно на хлеб зарабатываешь? то иди на БОРДУ "обсмоктывать" кого-то - там тебе и место
Відповісти
а ты чек просил? там на предпринимателя оформлено и чек выдают, если кто стребует для отчётности............ты наверно самый белый и ЗП получаешь белую - тебе место на БОРДЕ Луцкой, там посплетничать таких как ты - много желающих
Відповісти
А я люблю туди ходити,мені там добре.
Відповісти
Вгомонися!!! Досить цього цирку, всіх по собі не суди і нік цей не викорстовуй отак як ти це робиш!!! Маразматік-маразматічка!!!
Відповісти
Не смій затикати рота хворій людині.Хай говорить шо хоче.
Відповісти
Лучанка - Молодець, шкода номера Вашого нема. Хто як хоче так і... в магазин ходить, треба конєчно все покращувать, але решті, не хочеш не йди, краще сразу в номєра, чи мо дійсно паритесь ?
Відповісти
То можу дати.Номер теж.
Відповісти
Краще б ти дитя замість того,щоб нісенітниці тут писати-ділом зайнялося, книжку прочитало-тобі це корисно, бо в житті ти навіть 3 слова без помилки не можеш написане, що ж зробиш якщо ти від життя обділене?
Пиши під цим ніком хоть 200 комментів всеодно це тебе з кращої сторони не виставить-тому що в тебе її нема, тому що ти тільки сидиш перед компом та друкуєш,друкуєш, друкуєш...
Що сказати? Психічно не врівноважене, реально хвора людина,реально!!!
Відповісти
Тебе випустили надовго? А ліки взяла,дивись,бо якщо не будеш приймати,знову загострення настане.Ти психічно не врівноважена, реально хвора людина,реально!!!
Відповісти
Справді, свинарник. Сауна як ніби після масованого бомбардування. Бруд, сморід, мийка для дешевих повій і "лучанки". Як в баюрі. Ще тільки щурів немає, щоб в піську влізли грітися.
Відповісти
Давно доказано,что наш народ - быдло, что отдыхающие, что владельцы. Поэтому никогда хорошо страна жить не будет...жаль
Відповісти
"сауни"дуже дохідний бізнес і займаються ним,як і магазинами на зупинках транспорту,місцеві властноможці...тому НЕмає документації,неможно добитися прізвища власника і чека за подані послуги...
Відповісти
закрити такі послуги
Відповісти
скур.вився толя байдоха
Відповісти
Ігорек, я нармальний пацан.
Відповісти
Ця сауна дійсно жалива і умови на рівні совдепії. А за персонал це окрема тема, де можна в наш час підібрати одне бидло, яке навіть з людьми не вміє розмовляти? Особисто в цій сауні була перший і останній раз. І всім знайомим буду радити обминати її стороною. За такі кошти можна відпочити набагато краще бо в нашому місті все таки є гарні сауни.
Відповісти
За 80 грн на годину? Скажи, де за такі гроші можна набагато краще відпочити?
Відповісти
І спектр таких послуг коштує 180 гривень. Сауна - майже в центрі Луцька, недалеко від будівлі облдержадміністрації
Розберіться з цифрами!
Відповісти
Плата за 1 годину коштує 80 грн. Що не ясно? Звідки ця "красавіца" взяла 180 грн. я не знаю.
Відповісти
Спектор ЕЁ услуг явно трывав не годину, а целых 2 часа, а 20грн за "надувные шарики"
Відповісти
до ксю тре сидіти в банку а не по саунам шля...ходити
Відповісти
Думав, що вона представниця першої найдавнішої професії - виявилось що другої.
Відповісти
Подія мала місце 1 січня. Матеріал опубліковано 24 січня. Готовий спорити - журналістка з Толіком в ціні не зійшлись.
Відповісти
не треба хамити, зразу видно рівень інтелекту
Відповісти
http://s61.radikal.ru/i172/1301/ce/f33a0ad2775a.jpg вона не схожа на журналістку.
Відповісти
"Печерські сауни" ще той гадюшник. Що персонал хамло, що обслуговування ніяке. Сподіваюсь, що після цього матеріалу у них не буде клієнтури, а Толік піде ставати на облік до центру зайнятості.
Відповісти
Не хвилюйся,їм Лучанка клієнтів наведе.
Відповісти
То тільки полішукам подобається свінарник "Печерські сауни", який розташований посеред болота на березі річки-смердючки...
Відповісти
відвідав печерську сауну №4 і був в шоці!!! Вода тільки холодна ! Попросив включити джакузі включили но замість теплої води була холодна ! Пояснили що включають 4-ту сауну рідко і неполадки з сантехнікою . на прохання повернути гроші почали хамити і не давали номер ні власника ні адміністратора ,нарешті наважились позвонити до когось старшого і повернули лише половину оплаченої суми , ми пішли з відтьля даже не намочились. Як люди терплять таку не повагу та й ще в таку пору що в країні іде переворот . А таких власників треба гнати з луцька!!!
Відповісти
Останні новини
У луцькій сауні морозять, хамлять і не повертають грошей, - ЗМІ
26 січень, 2013, 15:23