Луцькі дітлахи створювали писанки у товаристві митрополита

Луцькі дітлахи створювали писанки у товаристві митрополита
Юні лучани з родин учасників АТО мали нагоду розмалювати писанку разом із митрополитом Луцьким і Волинським УПЦ КП Михаїлом.

Про це пише Волинська правда.

Незабаром східні християни відзначатимуть величне свято Світлого Христового Воскресіння – Пасху, або Великдень. В українському народі це свято, маючи величезне духовне значення, також здавна оздоблене чисельними гарними традиціями. Одна з них – писанкарство.

«Великодня писанка з митрополитом», – таку назву мала спільна акція Волинської єпархії УПЦ КП та управління соціальних служб для дітей сім’ї та молоді Луцькради. Особливістю мистецького заходу було те, що юні лучани з родин учасників АТО мали нагоду розмалювати писанку разом із митрополитом Луцьким і Волинським УПЦ КП Михаїлом.

Малечі запропонували при створенні писанки не стільки дивитися на зразки, скільки пофантазувати. Звісно, основні технічні моменти пояснили фахові митці – викладачі Луцької художньої школи Людмила Пантелеєва та Ольга Кучма.

У творчій атмосфері митрополит Михаїл також провів духовну бесіду з юними митцями, зокрема, відповівши на їх запитання. А було вони доволі цікаві та різноманітні – від того, що означає одяг священнослужителя, до того, яким був владика Михаїл у дитинстві.

Митрополит Михаїл також, користуючись, певною мірою, неформальною родинною атмосферою, привітав краян зі святом Великодня.

Свої побажання і привітання зі святом висловили і маленькі учасники акції. Зокрема, юні лучани Юлія і Віктор побажали усім радості, щастя і родинного затишку.

Дітлахи також розповіли архієрею і про свої захоплення і вподобання. Як виявилося, серед дівчат є ті, хто відвідує секцію з кікбоксингу, а юні поціновувачі музики мали можливість, скориставшись наявністю в залі фортепіано, продемонсрувати своє вміння.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.