Волинські гірники продовжують протести через заборговану зарплату

 Волинські гірники продовжують протести через заборговану зарплату
Гірники шахти №9 “Нововолинська” сьогодні, 5-го квітня, продовжують протестні акції і вимагають виплатити заробітну плату повністю за лютий місяць.

Про заборгованість та стан коштів від реалізації вугілля з копалень розповів Андрій Пилипюк, - пише БУГ.

Зазначається, що 4-го квітня шахтарі 1-ї зміни відмовились спускатися в копальню. Генеральний директор ДП “Волиньвугілля” Андрій Пилипюк приїхав на зустріч з колективом. Він пообіцяв, що до вечора буде виплачено 25% заборгованості, завтра постараються ще 25%.

На рахунки працівників вугільного підприємства надійшло 26%, однак працювати вони відмовляються, доки не виплатять повну заборгованість перед Великоднем.

Пилипюк у розмові із журналістами надав пояснення щодо ситуації із виплатами.

“Заборгованість не лише по “Волиньвугіллю”, така напруга і в інших об’єднаннях України. 4-го квітня було засідання Кабміну щодо заробітної плати вугільним підприємствам. Ми чекали на рішення щодо державних коштів. А ті ж, які є зараз у нас – спрямуємо на часткову виплату. Заборгованість фактично лише за один місяць, бо за березень ще не закриті рахунки”, – розповів Пилипюк.

Поцікавилися також щодо заяв з боку профспілок з махінаціями у реалізації вугілля та не звітуванням про зароблені шахтою гроші.

Пилипюк зазначив, що вугілля зараз реалізовують ТзОВ “УНП”, а не ДП “Держвуглепостач”, так як у перших є передоплата коштів і не потрібно чекати 45 днів на оплату.

Так, в березні із шахти №9 було добуто вугілля на 13 мільйонів, але за той місяць повністю оплати від підприємства ще не має.

З початку року від “УНП” отримали більше 19-ти мільйонів передоплати. У звіті про поступлення та використання цих коштів зазначено, що їх спрямують на заробітну плату шахтарям 9-ї, Бужанки, апарату управління ДП “Волиньвугілля” та іншим структурним підрозділам. Також на податки, матеріали, паливо тощо.

“З січня місяця закупили обладнання на суму 3258809, 92 гривень. Це і мастильні матеріали, і лісоматеріали, підшипники, запчастини, солярка, вибухівка та детонатори тощо”, – звітує Пилипюк.

Виплата заробітної плати непромисловій групі та підземникам здійснюють на тому ж рівні. І зараз, як каже Пилипюк, вільні кошти перш за все спрямують на виплату працівникам обох шахт об’єднання.

Щодо махінацій із здешевленням у продажі вугілля генеральний “Волиньвугілля” зазначив, що це була просто технічна помилка.

Чому вугілля не йде на ДП “Держвуглепостач” Пилипюк вже пояснив, а про занижену ціну продажу розповів наступне:

“Це була технічна помилка, комерційний директор не додивився цифри, тому так сталося. Документи ми виправили, а він отримав догану. Все вугілля заактивоване на потрібну суму 2425 гривень за тонну, а не 2335 – це було помилково”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські гірники продовжують протести через заборговану зарплату
05 квітень, 2018, 14:19