Через скандальний тендер перевірять поліцію охорони в Луцьку

Через скандальний тендер перевірять поліцію охорони в Луцьку
Управління Західного офісу Державної аудиторської служби пообіцяло перевірити закупівлі Волинського управління поліції охорони.

Про це аудитори повідомили у відповіді на звернення ГО «Центр журналістських розслідувань «Сила правди», - пише Громадське. Волинь.

Громадська організація звернулась до аудиторів після опублікованого матеріалу, як у Луцьку поліція охорони тричі купила форму для працівників в однієї фірми.

У матеріалі йдеться про закупівлю форменого одягу для поліцейських без проведення тендеру, розділивши передбачену суму коштів на допорогові суми, до 200 тисяч гривень, та розділивши предмет закупівлі.

Аудиторська служба відреагувала на звернення і повідомила у відповіді, що перевірить дотримання вимог законодавства під час чергового планового заходу фінансового контролю:

Однак, коли відбудеться плановий захід, аудитори не повідомляють. Заступник начальника управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Віталій Бондар каже, що наразі планового графіку проведення таких перевірок немає.

«Такі речі ми робимо під час ревізій, а коли буде ревізія, ми поки сказати не можемо. Наразі ревізію в замовника ми провести не можемо – немає можливості, бо в нас п’ятеро людей на всю область по напрямку правоохоронних органів, і через інші доручення, які нам дають і Кабмін, і місцеві органи, і правоохоронні. Тому провести велику ревізію в замовника немає можливості. В даний час ми чекаємо, коли буде прийнятий порядок перевірки закупівель – це дасть можливість врегулювати ситуацію. Документ поки розробляється і ще не прийнятий Кабміном. Нібито до кінця квітня має бути прийнятий. Тоді ми зможемо швидше проводити безпосередньо перевірки закупівель», – коментує посадовець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через скандальний тендер перевірять поліцію охорони в Луцьку
13 квітень, 2018, 00:17