Нардеп вбачає у діях волинян-учасників «кремлівського збіговиська» державну зраду

Нардеп вбачає у діях волинян-учасників «кремлівського збіговиська» державну зраду
Нардеп з Волині Ігор Лапін звернувся до очільників правоохоронних структур з проханням відкрити кримінальну справу за «державну зраду» на волинських «делегатів», які побували в Росії.

Лапін подав депутатський запит голові СБУ Василю Грицаку, Генпрокурору України Юрію Луценку, начальнику УСБУ у Волинській області Юрію Фелонюку та прокурору Волинської області Андрію Коцурі щодо покарання осіб, які взяли участь у кремлівському заході.

Нагадаємо, 25 квітня група громадян України, що мешкають на Волині: Ольга Саган (голова ГО «Центр міжкультурних комунікацій», член «Всеукраїнської ради організацій російських співвітчизників»), Олександр Волянюк (екс-прес-секретар ГФ «Варта порядку», голова громадської ради при Волинській ОДА, активіст ПП «УКРОП») Олександр Булавін (голова Волинської обласної організації ветеранів України), Ілля Сметанін (керівник Волинського клубу авіалюбителів «ОВАЛ»), Валерій Корпач (член виконкому Луцької міської ради, член ПП «УКРОП») взяли участь у кремлівському провокативному заході «Велика перемога, здобута єдністю: подвиг партизанів і підпільників у Великій Вітчизняній війні» у Брянську (РФ).

Ситуація викликала глибоке обурення у лідерів громадського сектору Волині, а тому Лапін вважає, що участь представників громадсько-політичного середовища регіону в російських провокаційних заходах дискредитує Українську державу на міжнародній арені. Це дестабілізує внутрішньополітичну ситуацію в Україні в інтересах іноземної держави з якою Україна знаходиться, фактично, у стані війни.

Зауважимо також, що Ольга Саган дала широке інтерв’ю на брянському радіо у якому розкритикувала дії української влади, фактично, звинувативши її у сповідуванні фашистської ідеології. Голова ГО «Центр міжкультурних комунікацій» вказала на неправдиві факти, нібито, переслідування ветеранів Другої світової війни, російської національної меншини в Україні.

На думку нардепа, вона могла це зробити лише за завданням російських кураторів з числа представників російських спецслужб для виправдання перед міжнародною спільною російської агресії на Донбасі.

«Також наголошую на тому, що в провокативному заході у м.Брянськ взяли участь особи, які позиціонують себе як представники від громадськості у органах державної влади, місцевого самоврядування, ОСББ та самопроголосили себе «представниками» України», – додає Ігор Лапін.

Він зауважує, що Олександр Волянюк неодноразово відвідував зону бойових дій в якості волонтера, про що повідомляв в соціальних мережах.

«Ми вже маємо кілька випадків, коли на окупованих територіях, на території РФ та, навіть, на території Республіки Білорусь українські громадяни затримувалися співробітниками ФСБ та звинувачувались в шпигунстві чи тероризмі. Тому викликає подив, як Олександр Волянюк безперешкодно потрапив на територію РФ, взяв участь у заході, який є невід’ємною частиною «гібридної війни» та безперешкодно покинув територію країни-агресора?», – каже Лапін.

Нардеп вбачає у діях вищезазначених осіб ознаки вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачене статтею 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»), оскільки останні в умовах збройного конфлікту з РФ надають представникам вказаної іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Тому просить внести відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Посадити цю сволоту на 15 років або безмозгле бидло позбавити громадянства. .
Відповісти
СБУ повинна зайнятись цими любителями Русскага мира .
Відповісти
Останні новини
Нардеп вбачає у діях волинян-учасників «кремлівського збіговиська» державну зраду
18 травень, 2018, 21:07