Створять робочу групу щодо питань Брищенського сміттєзвалища

Створять робочу групу щодо питань Брищенського сміттєзвалища
На Волині створять робочу групу, яка вивчатиме питання роботи полігону відходів у селі Брище.

Про це пише Волинь Online.

26 травня відбулась робоча зустріч на полігоні ТПВ (твердих побутових відходів) у селі Брище на якій були присутні очільники Копачівської, Заборольської, Боратинської, Жидичинської та Княгининівської ОТГ, очільники Гіркополонківської, Липинської та Підгайцівської сільрад міста Рожище та Луцька, а також депутати та жителі від с. Брище, Тростянка, Сирники та Буків.

Обговорили питання про встановлення заборони на вивіз не відсортованого сміття на полігон з 1 червня. Після двогодинного огляду самого полігону і гарячих дискусій, прийняли рішення про створення робочої групи до складу якої увійдуть очільники всіх громад та сільрад, а також представники Луцька, Рожище та Волинської ОДА (в особі радників губернатора з питань екології), представники управління екології у Волинській області та держспоживслужби.

Прийняли рішення про відтермінування заборони на вивіз не відсортованого сміття до 1 серпня. А за ці два місяці кожна громада має облаштувати площадки для збору відсортованих ТВП.

Вже за тиждень, кожен голова громади має представити список, в якому буде кількість і місця встановлення плошадок для сортування.

У свою чергу Волинська ОДА має на сесії 31 травня прийняти та затвердити Програму поводження з ТВП, в якій передбачають 18 млн. грн. У результаті спільних напрацювань, будуть виділяти кошти з обласного бюджету на закупівлю контейнерів для сортування в громади, які користуються полігоном ТВП в с. Брище.

Вперше питання полігону в Брище розглянули на рівні області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Створять робочу групу щодо питань Брищенського сміттєзвалища
28 травень, 2018, 04:10