Види покрівельної черепиці*

Види покрівельної черепиці*
Покрівля є однією з найважливіших частин вашого будинку. Вона не тільки допомагає захистити вас та ваше майно від поганої погоди, але й відіграє декоративну функцію. Черепиця з різних матеріалів є одним з найпоширеніших видів покрівлі. Для її виготовлення використовують сталь, алюміній, бітум, глину та інші матеріали. Кожен з них має свої особливості. Так, ціна на металочерепицю Харків зазвичай вигідно відрізняється від цін на кераміку.

Металева черепиця

Має ті ж переваги, що й покрівля з листового металу: міцність, довговічність, широкий асортимент. По формі плитки нагадують вироби з глини й шиферу. Лакофарбове покриття дозволяє створити імітацію під інші матеріали, а також забезпечує додатковий захист від вологи, перепадів температури.

Металева черепиця значно товстіша в порівнянні з бітумною, але помітно легша, ніж вироби з кераміки чи бетону. Це хороший варіант для домовласників, які хочуть отримати імітацію природних матеріалів без створення додаткового навантаження на будинок.

Окремо варто виділити мідну черепицю. Вона є довговічною (100-200 років), міцною, але коштує дорого. Вироби набагато тонші й легші, ніж плитки з інших металів.

Керамічна черепиця

Вироби з глини є вогнестійкими і достатньо довговічними. В порівнянні з бітумною черепицею вони потребують меншого догляду. Ще одна перевага – екологічна чистота, оскільки черепицю виготовляють з натуральної глини. Традиційно керамічна плитка була представлена лише в теракотовому кольорі. Сьогодні її асортимент значно розширився. Ви можете знайти жовті, зелені, блакитні та інші плитки.

Бетонна черепиця

Така ж вогнестійка, як і керамічна. Але в порівнянні з нею бетонна черепиця значно міцніша. Виготовляється з суміші піску, портландцементу і води. Результат – дуже міцне покриття для даху.
Головний недолік бетону – велика вага. Але він не важчий, ніж сланець, з якого також виготовляють покрівельні матеріали.

Бітумна черепиця

Головна перевага – мала вага. Плитка виготовляється з целюлози або скловолокна, просякнутих бітумом. Зверху черепиця має шар гранітної або базальтової крихти. Вироби доволі дешеві, добре захищають дім від протікань. Плитка трохи товстіша в порівнянні з бітумною.
Черепиця відносно недовговічна, але цей недолік можна частково усунути при ретельному догляді.

Полімерпіщана черепиця

Більш сучасна альтернатива кераміці. Виготовляється з суміші піску й полімерних матеріалів. Ззовні доволі точно повторює керамічну черепицю, але є значно міцнішою і рідше потребує ремонту. Більш легка в порівнянні з бетонними та сланцевими виробами.

Композитна черепиця

Вироби мають кілька шарів з різних матеріалів, а зверху покриті акриловими чи сланцевими гранулами. Мають переваги металевих покрівель, але виглядають більш природно. Композитні плитки мають меншу вагу в порівнянні зі сланцем і бетоном.

Сланцева черепиця

Одна з най довговічніших покрівель. Може виконувати свої функції до 150 років. Кожна плитка має унікальний малюнок. Черепиця доволі складна у встановленні, а також є дорогою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.