Чому в Україні нападають на ромів. ВІДЕО

Чому в Україні нападають на ромів. ВІДЕО
Неприязнь до ромів може бути наслідком їхньої поганої інтеграції в українське суспільство.

Таку думку висловив керівник Волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Д'яченко під час ефіру ток-шоу «Протилежний погляд Live» на телеканалі «Нова Волинь», пише Конкурент.

«З жодною іншою етнічною групою у нас відсутня така проблема. Ми довгий час були ворогами з кримськими татарами, а зараз Україна дуже лояльна до них, а вони лояльні до України. Тому що вони інтегровані в наше суспільство: служать у війську, навчаються. Будучи зовсім чужим народом, який не близький нам культурою та мовою, ми знайшли з ними точки дотику», – сказав він.

Політик додав, що ще однією причиною негативного сприйняття ромської громади може бути високий рівень криміногенності серед них.

Своєю чергою, голова Волинської обласної громадської організації «Терне Рома» Тетяна Логвинюк вважає такі аргументи – стереотипами.

«Ми звикли звинувачувати ромів та бачити в них якийсь кримінальний елемент. Якщо апелювати до цифр, то лише 0,02% ромів мають у загальній картині криміногенної ситуації в області. Це мізерно. Можливо, ми не відкриваємо в ромах позитиву, а бачимо лише негатив? Або ми не готові сприймати інших?» – зазначила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тому що вони тільки і вміють красти та обдурювати.
Відповісти
Ніколи не любила брехунів, лодирів і наглих попрошайок і не важливо якої вони національності. Та якраз більшість ромів такими є, хоч це й не злочин. Тому й неприязнь.
Відповісти
Д'яченко дуже делікатно і м'яко сказав про них. То нечисть ,а не люди. Хто з ними стикався,або мав справу-мене зрозуміє. Нормальних-ОДИНИЦІ.
Відповісти
Цигани апелюють такими ж сетеротипами, мовляв для їхньої соціалізації не створено відповідних умов, і люди ставляться до них упереджено. Але вони забувають що всі без виключень етнічні групи знаходяться в набагато гіршому становищі через різні чинники, але тільки з циганами у нас така проблема і існує вона уже років 100 точно. Чув від старших людей як ще до початку другої світової селяни самотужки проганяли циган які розбивали табір біля селища оскільки цигани по ночах крали худобу і реманент у селян. Так що за 100 років люди не змінили свій стиль життя живучи за рахунок інших, і доки це не зміниться для них буде тільки гірше. А руйнуючи їхній останній аргумент мовляв у них нема своєї батьківщини, я думаю не складає проблем обживатися в селах звідки молодь втікає в міста, а старенькі доживають віку. Є цілі покинуті села зі всіми комунікаціями і засобами для існування. Але куди там жити в селах це важка праця на землі до якої циганам нема справи тільки красти і обдурювати.
Відповісти
можуть тільки красти і обдурювати. на все інше не здатні. ніяка соціалізацяя до них не підходить.
Відповісти
Останні новини
Чому в Україні нападають на ромів. ВІДЕО
30 червень, 2018, 11:10