Смерть на підводі: на Волині відпустили винуватця аварії

Смерть на підводі: на Волині відпустили винуватця аварії
У селі Бортяхівка Рожищенського району водій «Мазди» наїхав на підводу, внаслідок цього їздовий опинився в лікарні, а згодом помер.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду від 5 липня, - пишуть Волинські новини.

Виявилося, 18 лютого обвинувачений, керуючи автомобілем марки «Мазда» рухався вулицею Миру неподалік будинку № 10, що у селі Бортяхівка Рожищенського району Волинської області в напрямку села Тихотин, не вжив своєчасних заходів для зменшення швидкості до повної зупинки машини, внаслідок чого зіштовхнувся з гужовою підводою під керуванням чоловіка, яка рухалась в попутному напрямку. Після аварії усі учасники покинули місце події.

Зазначимо, що внаслідок ДТП їздовий впав із гужової підводи, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження, 20 лютого був госпіталізований у Рожищенську ЦРЛ, 24 лютого переведений до Волинської обласної клінічної лікарні, де помер у реанімаційному відділенні. Причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалась забоєм головного мозку із крововиливами під оболонки.

Допитаний у судовому засіданні водій «Мазди» свою вину визнав повністю та не оспорював фактичних обставин злочину.

Син потерпілого в судовому засіданні показав, що ввечері приїхав батько та попросив його розпрягти коня, однак він зробив це лише зранку, тоді і побачив, що підвода дуже пошкоджена. З його слів, батько жалівся лише на біль у плечі та повідомив йому, що потрапив у ДТП. Через два дні він почав скаржитись на біль у голові, тому його відвезли до лікарні, де він через деякий час помер.

Просив не позбавляти обвинуваченого волі у зв'язку з тим, щоб він у подальшому допомагав їм матеріально. Обвинувачений частково відшкодував його родині матеріальну та моральну шкоду.

Відтак, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки, однак на підставі ст.75 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом 3 років він не вчинить нового злочину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю я цих "їздунів" на підводах і велосипедах. В них є одна спільна риса - їхати в темну пору доби, без жодного світловідбиваючого елементу, я вже не кажу про ліхтар, і в стільку п'яним. Хто водій, той знає про що я кажу... Впевнений, що і в цьому випадку було так-само.
Відповісти
Женя +1!!!
а коли відгальмував, вийшов і дав ляща, то ти теж винен!! бо ж "я уто кумуві гній вузев, то троха вепіли..." та бл.. в тюрму зразу!
Відповісти
хороший син коня випріг аж в ранці,,,,
Відповісти
хороший син коня випріг аж вранці..... не поціковився що з батьком.
Відповісти
"хороший син" коня випріг аж в ранці..... не поцікавився що з батьком.
Відповісти