Коли в Україні стартує епідемія грипу

Коли в Україні стартує епідемія грипу
У МОЗ повідомили, що початок епідемії грипу прогнозують на жовтень 2018 року.

Як передає у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України, громадяни можуть за свій рахунок придбати вакцину проти грипу в аптеках свого міста, - пише канал 24.

У ВООЗ опублікували прогнози щодо штамів грипу, які ймовірно будуть циркулювати в Україні цього сезону.

- вірус, подібний A/Michigan/45/2015 (H1N1) pdm09;
- вірус, подібний A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2);
- вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

"Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність 3 вакцин від грипу. Одна з них вже зареєстрована в Україні, друга – завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали по третій вакцини знаходяться на розгляді в Державному експертному центрі", – додали у МОЗ.

Українці зможуть за свій рахунок придбати вакцину в аптеці і зробити щеплення в лікарнях. До продажу препарати будуть доступні протягом вересня. Це дозволить попередити важкі ускладнення від грипу і знизити захворюваність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Спасение утопающих-дело рук самих утопающих!" Сами купите вакцину, сами прививайтесь... А руководитель Минздрава каждый день открывает нам новые прописные истины - то надо больше гулять на воздухе, то надо чаще мыть руки мылом, то надо кушать больше цитрусовых, то надо ограничивать спиртное...Не медик, а новый Миклухо-Маклай какой-то, несет просветление массам. Просветила бы лучше власть о том, что государство не выполняет главную статью своей же Конституции, которая гласит о том, что медицинские услуги гражданам Украины предоставляются бесплатно! Kostenlos, как говорят немцы. Медицинские реформы госпожи Супрун на грани фола - попахивает геноцидом народа...
Відповісти
Останні новини
Коли в Україні стартує епідемія грипу
03 вересень, 2018, 19:48