На Волині люди перекрили міжнародну трасу. ФОТО

На Волині люди перекрили міжнародну трасу. ФОТО
Оновлено 15:30

Працівники державного підприємства «Волиньторф» вранці 14 березня перекрили рух на важливому транспортному перехресті у Маневицькому районі.

Люди на годину заблокували рух транспорту на автошляху Р-14 (Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ) і на трасі міжнародного значення М-07 (Київ-Варшава).

Протестувальники ходили по всіх чотирьох «зебрах», що є на перехресті, та не пропускали жодної автівки, навіть з іноземними номерами. До слова, на перехресті розташований стаціонарний пост ДПС. За мітингувальниками наглядали правоохоронці.



Працівники ДП «Волиньторф», яке знаходиться біля села Прилісне Маневицького району, хочуть домогтися, щоб їхнім директором знову призначили Івана Киричика.

Як розповіла голова профспілки «Волиньторфу» Аліна Базарнова, працівники підприємства хочуть, аби їхню вимогу почули у Міністерстві енергетики і вугільної промисловості.

«Дослухайтеся до думки трудового колективу. Скільки можна експериментувати над торфяною галуззю?! Акція триватиме доти, доки влада нас не почує. Ми хочемо, щоб нам публічно пообіцяли, що наші вимоги будуть виконані. Трудовий колектив хоче зустрічі з міністром. Ми хочемо почути, чому йому не підійшов наш керівник, чому йому не продовжили контракт. Все залежить тільки від влади. Якщо сьогодні нас не почують, ми готові їхати у Київ і пікетувати міністерство, Кабінет міністрів і Адміністрацію Президента», - розповіла Аліна Базарнова.



Вже об 11:00 рух відновили. Люди сподіваються, що зуміли привернути увагу столичних чиновників. Але наголошують: готові таку акцію організувати знову.

Після акції під стінами підприємства відбувся мітинг, під час якого люди повторили свої вимоги. З людьми поспілкувався голова Маневицької райради Петро Зінчук, хоча протестувальники переконували: районна влада недостатньо працює, щоб відстояти Івана Киричика на посаді директора.

Підтримати мітингувальників прибули і депутати-свободівці. Так, нардеп Анатолій Вітів пообіцяв скерувати у Генпрокуратуру відповідний запит.

Як розповів журналістам у телефонному коментарі новопризначений керівник ДП «Волиньторф» Олександр Шульга, нині він не з'являється на заводі, бо працівники його не пускають. Як працювати з колективом, який налаштовани вороже, він поки не знає. Але людей не винить, бо впевнений, що їх використовують. Звільняти нікого не збирається, запевнив він.

Олександр Шульга також розповів, що незгідний із закидами у недосвідченості, мовляв, відповідний досвід має, зокрема у торфяній сфері. Крім того, він зазначив, що має уже документацію та печатку підприємства.

До слова, на підприємстві працює близько 400 людей, мешканців села Прилісне та навколишніх сіл. ДП «Волиньторф» – найбільший платник податків до районного бюджету. Цьогоріч підприємству виповниться 30 років.

Нагадаємо, в Кабміні вирішили змінити директора заводу, призначивши замість Івана Киричика Олександра Шульгу, але на Волині такою ухвалою задоволені не всі.

Так, депутати Маневицької районної ради 27 лютого звернулися до Президента Віктора Януковича та Прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням не звільняти Івана Киричика.

Того ж дня на державному підприємстві «Волиньторф» відбувся мітинг працівників промислового об'єкту.

Ще один масштабний мітинг відбувся 9 березня, а в столиці, попри обіцянку голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, що проблему вирішать до 10 березня, й досі не вирішили, що робити з «Волиньторфом».

Варто зауважити, що працівників, які організували акцію протесту, підтримує народний депутат України Ігор Єремеєв. Під час зустрічі з людьми, яка відбулася 9 березня, він пообіцяв зробити все для того, щоб підприємство й далі очолював Іван Киричик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 48
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотели "ДЕРМОкратию", кушайте, не подавитесь панове :)))
Відповісти
Дурак и в Африке дурак. А как?
Відповісти
Ну так давайте теперь, чтобы любое предприятие само себе директора выбирало - далеко зайдем!:(
Відповісти
уже зашли, куда дальше?
Відповісти
Олег ти як був рабом так і залишишся,інтелект не дозволяє, щось зробити.
Відповісти
"Рабом" кого?:) Похмеляться нужно!:)
Відповісти
Людей підгодовують гарними гаслами та дають транспоранти до рук. А десь наверху йде боротьба за сої бізнесові інтереси - а ви ходіть, ходіть, панове, і посміхайтесь, - вас знімають....
Відповісти
Люди вийшли САМІ. І відстоюють СВОЇ інтереси. Транспаранти і гасла малювались на швидкоруч.
Відповісти
И вдруг откуда не возьмись, появился... Витив!:) Не смешите, что люди сами вышли!!!
Відповісти
Примазуватись ніхто не забороняв
Відповісти
Та що ви таке говорите? Хто там сам вийшов? Я теж там був. Під загрозою звільнення був. А вам, мабудь, заплатили 200 гривень, бо ви, мабудь із сім'ї Киричика. Чи ви і з цим не згодні? Нема у нас на заводі сім'ї?
Відповісти
Весь завод - одна сім'я!!! Ніхто нас не купить, бо не має таких грошей, щоб купити народ, який бореться за правду...Все що ти пишеш повна дурня, і нам цікаво - скільки тобі заплатила влада за наклеп на народ?
Відповісти
А ви вважаєте, що правда за рейдерством? Ви взагалі розумієте, що тут відбувається? Киричик рейдер зараз. Бо його звільнили. Він не має більше відношення до підприємства. А нас він під танки бросає, бо йому чхати, що з нами буде.
Відповісти
Якщо злякався, то тебе туди ніхто не заставляє йти...Тут не про Киричика сім'ю йдеться! Тебе не хвилює те, що Януковича сім'я всю Україну охопила рейдерським методом - це є проблемою всього народу...Головна мета не дати зруйнувати підприємства!!!
Відповісти
А звідки інформація про плани його зруйнувати?
Відповісти
Якщо сліпий, то розплющ очі...може допоможе
Відповісти
Шульзі Шурі:
Під танки тебе "бросає" твоя ЖАДІБНІСТЬ!
Перш ніж до нас їхати, мову спочатку вивчи державну! Та й менталітет у тебе не наш, не український!
Відповісти
що ж ти кажеш, під якою загрозою? зїзди в Прилісне! завод для цих трудяг це все !
Відповісти
Осел ти ти нічого не зрозумів і не зрозумієш!!!
Тобі можи і заплатили а тут люди добровільно прийшли відстоювати!!!!!!!
Відповісти
Звичайно ви із сімї. Я робітник підприємства. І, вибачте, ім'я я вам не розповім, бо мене звільнят. Та щож це за цирк такий? Призначили нового директора - так призначили. Можливо хоч він про нас подбає, а не тільки про свою сім'ю.
Відповісти
Ти не робітник, якщо такий сміливий, то чому сциш сказати все це в очі народу, боїшся за свою сраку, що звільнять? Не подобався Киричик, то треба було звільнятися, а не зараз ходеш соплі жуєш!!!
Відповісти
О так Іван Миронович звичайно і спілкується з нами. В мене немає бажання розмовляти з билом. Всього найкращого. Добре вам красти і надалі. Я не заказував ніяких статей. Тут присмак заказної статті з боку Івана Мироновича.
Відповісти
Как дружно все работники предприятия "прыгнули" в интернет!:))) Ржунимагупатсталом!:)))
Відповісти
А я не працівник заводу!!! Просто надоїло дивитись, що влада народ має за бидло
Відповісти
Дай визначення поняття "сім"я Киричика"
Відповісти
Мені здається, що він має на увазі його дружину та кума. Самі знаєте імена та фамілії ;)
Відповісти
Слухайте, це смішно. Ну то ваша справа.
Відповісти
От в цій ситуації клоуном виступаєш саме ти!!!
Відповісти
http://kp.ua/daily/140313/384248/
Ось вам і підтвердження.
Відповісти
Кажеш працюєш на підприємстві.... Хто є начальником котельні? Маєш хвилину на написання. А то дуриш людей
Відповісти
Немає відповіді? Ніяк не можеш підтвердити свою приналежність до колективу? Згортай свій балаган! І починай працювати під іншим "ніком"!
Відповісти
Людей ніхто не примушував, люди самі вийшли на мітинг!
Відповісти
Іван Миронович нікого не підкуплював і нікого не заставляв. Люди самі вийшли, щоб не допустити бандитів до влади...
Відповісти
Єремеєв взагалі то ніякої позиції не займає в даному питанні. він намагається між крапельками пройти. і ніякого толку з його допомоги немає поки що. а директор злякався очевидно. або напевно власний особистий інтерес переважив інтереси колективу та громади.
Відповісти
Рішення про відміну свого "злочинного" наказу Міністр зобов'язаний прийняти найближчим часом! А чи він сам його прийме, чи йому "відкриє очі Президент", який його призначав - це вже питання риторичне!
Після перекриття невдоволеним колективом "Волиньторфу"траси міжнародного значення - Міністру на горіхи перепаде добряче!.
Як мінімум, пояснювати свої дії (бездіяльність) перед Президентом однозначно прийдеться!
Відповісти
Да, шкандаль....
Відповісти
Допоки Волинь буде страждати від цієї засраної централізації, допоки всі гроші краю будуть йти в Київ - у нас нічого не буде і з нами ніхто не буде рахуватись.
Волині волю та незалежність від України!
Відповісти
Міністру Ставицькому лише 41 рік, зрозуміло, молодий, в енергетичній сфері ще не встиг розібратись (його 24.12.2012 р. лище призначили).
Але це не завадило йому вже через 2 місяці (20.02.2013) змінити керівництво "Волиньторф", яке він ні разу не відвідав, з людьми не розмовляв.
Якщо має хоч трохи розуму, сьогоднішня акція повинна відкрити йому очі... Як що нічого не зрозуміє - грош йому ціна!
Відповісти
А я згідний де в чому з одним з допичувачів! Не знаю як Волинь, а ось заході треба було б відділитися і створити справжню Незалежну Україну!
Відповісти
Україна як держава не відбудеться ніколи. Перш за все тому, що самі "українці" не люблять Україну. Крим, Одеса, Схід - хочуть в Росію, Закарпаття, Прикарпаття - готові продатись Австрії та Угорщині, Київ взагалі незнає чого він хоче. Найвірніший вихід для Волині та Волинян відновити Волинське Князівство у Його історичних кордонах (Волинська, Рівненська, частина Тернопільської, Житомирської та Хмельницької областей) у вигляді Незалежної Волинської республіки. Взяти все у свої руки, відновити роботи заводів, фабрик, колгоспів, залучити інвестиції, створивши сприятливий інвестиційний клімат, а там, дивись через 5-7 років і в Євросоюз з шенгеном і усіма привілеями (Польща нас підтримає).
Це те, що було би для нас усіх найкращим виходом. Чим меньша держава, тим меньше проблем.
Відповісти
Сепаратистські настрої можуть призвести тільки до громадянської війни.
Відповісти
Ніякого сепаратизму! Якби депутати з Волині у ВР не займались чєхньою, а справами, то давно могли би зареєтсрувати законопроект щодо змін в КУ стосовно регіонального референдуму. І ми легко могли би піти шляхом Монако, Ліхтенштайну, Андори чи, хоча би, Каталонії.
Відповісти
Як діти малі плачуть!!! Незнаєш ситуації мовчи!
Кожен боїться вийти і відстоювати свою думку, лише в інтернеті напише який поганий директор!!!
А чому не кричали, що ми вкладемо свої кошти коли підприємство занепадало?
де всі були? а тепер коли завод працює рентабельно, то вони приїхали і свій непотріб ставлять керувати!!!
якщо у бочку меду кинути ложку дьогтю, це вже не мед буде!!!
ось так і тут!!!
Відповісти
Вам цього мало???
http://kp.ua/daily/140313/384248/
Відповісти
Після вчорашніх заходів стало видно, що у ставицького і у його холуя шульги о4ко не залізне. Все те гівно, яке вони за добу вилили за допомогою інтернет-тролів на голову колективу і зокрема Киричику І М., тому підтвердження.

Відповісти
Комсомолка? Ну-ну... Ще той демократичний ЗМІ.
Відповісти
Половина що тут пише,нічого не розуміє Волиньторф найбільше підприємство.Там 400 робочих місць,і вони не хочуть її втратити.Бо не буде за що прокормити своїх дітей.Правильно роблять!
Відповісти
Іван Киричик Миронович РУЛИТЬ:-)
Відповісти
Останні новини
На Волині люди перекрили міжнародну трасу. ФОТО
14 березень, 2013, 11:26