У луцькому госпіталі атовців лікують тваринками. ВІДЕО

У луцькому госпіталі атовців лікують тваринками. ВІДЕО
У Волинському госпіталі ветеранів війни вже два роки бійці АТО отримують професійну психологічну допомогу.

Кімната, де військові відновлюють душевну рівновагу, діє два роки, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Тут відбуваються індивідуальні бесіди з психологом, бійці беруть участь у групових сеансах і майстер-класах.

Приміщення прикрашене картинами учасників АТО, у цій кімнаті мешкають риби, черепахи, кролики, папуги.

«Бійці сюди приходять, погладять тваринку, почухають за вушком, і їм вже добре. Прийшли до психолога, поговорили з ним. Є багато питань, які тут вирішуються, хлопці ставлять питання, дуже чітко, професійно допомагають, хлопці дійсно виходять звідси з посмішкою», – розповів представник ГО «КнягинАТО» Артур Булат.

Нині у госпіталі ветеранів війни перебуває 70 учасників бойових дій. Цього року курс лікування пройшли більше тисячі бійців.

«Формат роботи: рівне рівному. Тобто побратим побратиму допомагає своїм досвідом, допомагає, показує ту дорогу. А це важливо, бо дуже багато після війни, хлопці, з чим я стикався, що не мають майбутнього, не знають, що робити після війни», – сказав практичний психолог Руслан Ізмаїлов.

Кімната психологічної реабілітації і місцем зустрічі побратимів. Тут вони обговорюють актуальні питання, діляться ідеями і розповідають про досягнення. Костянтин Байчук та Артур Булат нещодавно взяли участь у всеукраїнському форму учасників АТО в Яремче. Там зібралися представники громадських і волонтерських організацій ветеранів з 21 регіону держави. Там волиняни представили і свої ініціативи.

«Додаткова пільга для учасників бойових дій – це право ввезення одного пільгового автомобіля на основі пільгового розмитнення. Дуже великі ціни у нас на автомобілі, порівняно з нашими зарплатами, далеко не європейськими», – зазначив керівник ГО «Захисник» Костянтин Байчук.

На заході волиняни почерпнули ідеї проектів, які реалізують в інших областях, зокрема Львівської, де бійці проходять реабілітацію за допомогою кінного спорту.

«Це був хороший майданчик, де був нормальний обмін думками, ідеями, проектами. Там були дуже різні проекти, серед них і житло для учасників бойових дій, як до цього підходять різні ГО, різні регіони. До речі, у нас в Луцьку це дуже добре поставлено, у порівнянні з іншими», – розповів Костянтин Байчук.

На форумі йшлося не тільки про проблеми учасників бойових дій, їхні проекти та ініціативи. Громадські активісти також підписали меморандум про співпрацю між регіональними організаціями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.