У місті на Волині думають, як до приїзду Епіфанія облаштувати парковку біля собору

У місті на Волині думають, як до приїзду Епіфанія облаштувати парковку біля собору
24-го квітня на черговій сесії Володимир-Волинської міської ради депутат Сергій Радкевич підняв питання облаштування парковки у центрі міста, поблизу Собору Різдва Христового.

Парковку почали облаштовувати рік тому, проте роботи не завершили, - пише "БУГ".

Депутат Радкевич подав запит, щоб вирішили питання з передачею частини землі на баланс міста, адже лише після цього можна розпочати будівельні роботи. Міський обранець наголосив, що в травні очікується приїзд Епіфанія і до цього часу потрібно впорядкувати територію біля Собору.

Фото зроблене рік тому
Фото зроблене рік тому

Нагадаємо, що рік тому у місті розпочали роботи по облаштування парковки в центрі міста. Тоді було підрізано дерева та вирівняно землю. Далі роботи зупинилися, адже парковка знаходиться на частині землі, яка перебуває в постійному користуванні релігійної громади. З міського бюджету кошти можна виділяли лише для будівництва на землі, яка належить місту. Тоді поставили питання про передачу земельної ділянки місту для парковки, а релігійній громаді пропонували надати еквівалентну. Тоді ж релігійна громада відмовилася і будівництво зупинилося.



Сергій Радкевич своїм депутатським запитом запропонував на сесії вирішити це питання, навіть якщо землю доведеться примусово вилучати. За його словами, земельна ділянка рік стоїть невпорядкована і її не можна ігнорувати.


Міський голова Петро Саганюк додав, що під час візиту предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в травні, спробує переконати єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, щоб ділянку передали.

“Якби треба було лише фінансувати, то б це питання вирішили. Гроші наші, а земля не наша” – сказав Саганюк.

Виступив зі словом депутат Руслан Мороз, який заявив, що потрібно вивчити питання, кому належить земля. Також пропонував передбачати обмеження в оренді.


“Ми надали землю в користування, але вони ж можуть відмовитися. Їх земля? Тоді хай і впорядкують її”, – наголосив Мороз.

Депутатський корпус підтримав запит.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.