Мешканці Володимирської у Луцьку просять встановити світлофор, де авто збило четвертокласницю. ВІДЕО

Мешканці Володимирської у Луцьку просять встановити світлофор, де авто збило четвертокласницю. ВІДЕО
Мешканці вулиці Володимирської у Луцьку просять встановити світлофор поблизу переходу, де 24 жовтня автомобіль збив четвертокласницю Соломію Бенедик. Через тиждень дівчинка померла у лікарні.

Про це Суспільному розповіла Суспільному лучанка Тетяна Калиновська.

Вчора, 12 листопада, люди зустрілися із першим заступником Луцького міського голови Григорієм Недопадом. Йому передали звернення із проханням встановити світлофор поблизу переходу, де 24 жовтня автомобіль «Volkswagen Passat» збив 10-річну Соломію Бенедик. Дівчинка згодом померла в лікарні.

Мама дівчинки Ольга Бенедик прийшла разом із мешканцям вулиці Володимирська на зустріч із першим заступником Луцького міського голови Григорієм Недопадом. Жінка каже: хоче аби міська влада почула людей і встановила світлофор поблизу пішохідного переходу, де 24-го жовтня збили її 10-річну доньку Соломію.

«В мене є ще одна дитина, теж любить тим переходом ходити, але я кажу йди до комфорту і там переходь. Казали, що тверезий. Побачимо, що зробить», - каже мама Соломії.

Недопаду люди принесли заяву з більш як 150-ма підписами мешканців Володимирської. У ній люди просять міську владу встановити світлофор поблизу переходу, де трапився наїзд на дитину.

«Ми дуже будемо просити і наполягати аби поставили там світлофор. І нехай міська влада передивиться по місту що робиться із світлофорами і зробить порядок», - звертається мешканка вулиці Володимирської Тетяна Калиновська.

Юлія Попко розповідає, що водії майже не реагують на пішоходів тому, що набирають швидкість вже від кільця Володимирської:

«Я живу там біля цього переходу вже 28 років і трапилося дуже багато смертельних ДТП».

«Буває так, що я із 2 дітьми йду і стою посередині смуги і мене не пропускають водії. Я почуваю себе в небезпеці», - зауважила мешканка вулиці Володимирська Тетяна Білецька.

У кабінет Луцького ЦНАПу, де відбулася зустріч із Григорієм Недопадом, не потрапили усі люди.

«Найбільш реальним місцем встановлення - це навпроти "кондитерки". Ми маємо погодити це все із патрульною поліцією. Будь-які дорожні знаки та світлофорні об'єкти встановлюються лише після того як дадуть оцінку організації дорожнього руху. Просто так його де-небудь не можна встановити», - зазначив Григорій Недопад.

До кінця тижня, сказав людям Григорій Недопад, відремонтують освітлення поблизу переходу: «Освітлювач пішохідного переходу. Думаю, найближчим часом його полагодимо для того, щоб він освітлював в темну пору доби пішохідний перехід».

«Місто говорить багато, але нас задовільнить тільки тоді, коли побачимо реальні якісь дії. А дій, на даному етапі немає.. тільки одна розмова», - зауважив мешканець вулиці Володимирська Сергій Білецький.

«Ніякої конкретики я не почула. Побачимо», - сказала мешканка вулиці Володимирська Юлія Попко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Світлор трена біля луцьккондитера там основний перехід.
Там зупинки з більшою кількістю людей і церква
Встановивши світлофор на переході тому що збили то авторами взагалі не будуть ставати біля церкви а будуть летіти прямо і дтп буде більше
Я нікого не хочу образити але краще світлофор біля церкви враховуйте те що тут більше людей переходить
А там рідко хто переходить там можна і камеру повісити
Відповісти
Актуально поставити світловор біля кондитерської
Відповісти
Мова йшла про встановлення світлофору саме біля вулиці Старосільської, адже неподалік знаходиться школа.Жодних попереджувальних знаків там немає, типу ,,уваага школа,,. Більість діток саме там переходить перехід. В будь якому випадку дорослі можуть краще зорієнтуватися в дорожній обстановці, ніж дітки.
Відповісти
Останні новини
Мешканці Володимирської у Луцьку просять встановити світлофор, де авто збило четвертокласницю. ВІДЕО
13 листопад, 2019, 11:53