Обласна клінічна лікарня єдиною на Волині рятуватиме важких хворих з коронавірусом

Обласна клінічна лікарня єдиною на Волині рятуватиме важких хворих з коронавірусом
Волинську обласну клінічну лікарню визначили єдиною, котра надаватиме медичну допомогу хворим, у яких – важка форма хвороби, спричиненої коронавірусом.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 18 березня, під час наради за участі обласної влади, медиків та нардепа Ігоря Палиці.

Ігор Палиця зауважив, що обласна інфекційна лікарня не має достатньо необхідного обладнання та інших умов для цієї місії, тому варто обрати закладом для повного карантину саме обласну клінічну лікарню. Палиця дав доручення максимально підготувати усі 600 ліжок, наявних в обласні лікарні, для забезпечення медичної допомоги важким хворим. Для того усі 600 ліжкомісць треба забезпечити кисневими концентраторами.

Нардеп доручив очільнику обласного управління охорони здоров’я Ігорю Ващенюку спільно з виконувачем обов’язків головного лікаря обласної лікарні Олександром Дударем до кінця тижня зібрати заявки на закупівлю усіх необхідних медзасобів.

«Кількість щодо індивідуальних засобів захисту і знезараження розраховуйте на місяць. Зробіть до п’ятниці, щоб в понеділок ми вже могли проплачувати», - сказав Палиця.

В обласній лікарні мають передбачити роботу фахівців для дітей, аби за необхідності хворих на коронавірус дітей не везли до дитячих медзакладів. Для проживання персоналу з обласної лікарні розглянуть можливість облаштування умов у пологовому будинку, аби медики не йшли додому й не несли небезпеку у родину.

«Треба зібрати медиків і розробити чітку інструкцію, кого куди везти. Щоб не було так, що середньої важкості хворих швидка везтиме до обласної лікарні», - додав нардеп.

Зауважимо, що у таких умовах обласна лікарня працюватиме лише на потреби боротьби із коронавірусом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дореформировались....жаль...жаль что одна больничка только способна
Відповісти
ну вот....благодаря реформам только одно заведение способно хоть на что-то
Відповісти
Приїхав "рішала"
Відповісти
Ви суті питання не знаєте! Обллікарня уходить на карантин, звідти всіх виселяють, ніяких прийомів, ставлять під охорону і приймати будуть лише хворих на вірус, бо лише там є належне обладнання і у потрібній кількості і ще будуть добавляти. Згідний, що велика помилка розташовувати у центрі міста, але щоб розгорнути і зробити лікарню або у військовій частині - немає змоги побудувати магістралі для систем ШВЛ, так що відштовхуються від того що є. Подивіться відео наради і все зрозумієте!
Відповісти
Але все ж таки, хто відповілає за прийняття рішень і хто їх приймає? Які повноваження в депутата і очільників обласних управлінь, хто кому підпорядковується згідно закону? З кого питати, якщо наслідки таких рішень будуть трагічні? Дикість якась, хто що хоче, то і робить.
Відповісти
МНС -Міністерство Надзвичайних Ситуацій(ситуація більш ніж надзвичайна) , -які обов"язки покладені на міністра і генералів цієї контори , хто знає? Реальну допомогу можна отримати з плану дій Громадянської Оборони бувшого СРСР у разі застосування бактерологічної зброї. Практичну допомогу можуть надати дівчата-сандружинниці(їм правда зараз по 60 р.), які їздили на збори і навчання по повістках військкоматів чи штабів ГО Союзу.
Відповісти
Останні новини
Обласна клінічна лікарня єдиною на Волині рятуватиме важких хворих з коронавірусом
18 березень, 2020, 14:43