Волинський донор-рекордсмен за життя здав 4 відра крові

Волинський донор-рекордсмен за життя здав 4 відра крові
55–річний вчитель фізкультури луцької школи № 9 Петро Пилипчук (на фото) за життя кров здавав більш як 100 разів.

Тому 14 червня, коли в Україні відзначається Всесвітній день донора, вважає своїм професійним святом, - пише Волинь-нова.

"Хочу всім пояснити, що це дуже корисно для здоров'я. Раніше, коли не так часто здавав кров, то мав високий тиск, аж зашкалювало. Зараз роблю це 5—6 разів на рік. Тепер маю стабільний тиск, як у космонавта", – розповів Пилипчук.

Вперше Петро Пилипчук став донором у 1977–му під час трирічної служби на Балтійському флоті. Уже тоді моряк із Волині здавав кров кожних три місяці, адже має дуже рідкісну четверту групу. Донором був у студентські роки під час навчання у Луцькому педінституті.

Після закінчення інституту він 16 років викладав фізкультуру у селі Рудка-Червинська Камінь-Каширського району. З 1999–го живе в Луцьку і працює в міській школі № 9.

"За моїми підрахунками, доводилося здавати кров понад 100 разів, а одна доза — 420 грамів. Ось і рахуйте, скільки це виходить літрів. Бувають випадки, коли навіть серед ночі телефонують. Нікому не відмовляю. Якось близько першої години ночі звернувся за допомогою мій колишній учень. Його дружина народжувала дитину і терміново потрібна була кров саме такої групи. Доводилося і в Києві здавати, і в районних центрах нашої області", - каже донор-рекордсмен.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський донор-рекордсмен за життя здав 4 відра крові
14 червень, 2013, 08:36