На Волині у пришкільному таборі побили дитину. ФОТО. ВІДЕО

На Волині у пришкільному таборі побили дитину. ФОТО. ВІДЕО
У селі Пустомити Горохівського району, що на Волині, у пришкільному таборі трапився конфлікт: за відмову нести колоду учня-рома побили дорослі чоловіки.

Інцидент трапився 30 травня у передобідню пору.

Учитель фізкультури Віталій Типа, наглядаючи за дітьми, наказав учням перенести велику колоду. Один зі школярів ‒ ром Раджик Ковальчук відмовився. Мовляв, не зобовʼязаний цього робити, окрім того, має травму ключиці. Між учителем та учнем завʼязалася суперечка, далі, за словами хлопця, педагог його декілька разів ударив. Пізніше «на підмогу» прибігло ще двоє місцевих мешканців.

«Вчитель заламав мені руку і сказав піднімати колоду. Я відмовився, бо вона тяжка. Пригрозив розказати директору, я сказав, що не боюся, все одно не підніматиму. Він почав мене обзивати, я почав їх обзивати. Потім прийшло двоє п’яних дядьків, які косили траву біля школи. Кажуть мені: «Що ж ти такий розумний?». Я не розумний, але заступитися за себе можу. І почали мене штовхати, кидати в асфальт. Потім почали бити. Заставляли мене піднімати колоду, але я все одно відмовлявся. Кинули мене в асфальт, я зігнувся, а вони почали бити», – розповідає Раджик.

ЧИТАТИ СТАТТЮ «ЗА ЩО ПОБИЛИ ХЛОПЧИКА-ЦИГАНА, АБО РАСИЗМ ПО-ВОЛИНСЬКИ»

Наразі дитина знаходиться у лікарні з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм хребта і лівого надпліччя.

Справу розслідують правоохоронці. Сільський голова Пустомитів Ярослав Зеленський коментує ситуацію неохоче. Запевняє, що у його селі до ромів ставляться нормально і ксенофобських настроїв тут ніколи не було.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заставити цього вчителя фізкультури щоб сам потягав ці колоди, а то звикли тільки командувати дітьми. А цих алкашів, що косили траву натовкти мордою в асфальт, але що їх товкти вони тільки те й роблять що п'ють і товчуться в асфальт.
Відповісти
А ти захищай ту циганву, то вони тебе рилом в асфальт і натовчуть
Відповісти
Такий бик,а вирішив на дітей все спихнути,нехай сам бере соває,хоча б для прикладу.Дитина не захотіла то за це треба бити?
Відповісти
Ти що також маку обївся?Вчителя на відео майже не видно,А цей циганчук за фізкультурника важчий кілограм на 10.
Відповісти
він допмагав якщо не знаєш то чого пиши,розумний такий
Відповісти
Ти бачив цих людей, що про них таке пишеш?
Відповісти
А еще на россиян кивают. Сами не просыхаете.
Відповісти
Сам циганчук спровокував конфлікт на камеру , щоб бабла зрубити.
Вчителю не заздрю, при любих розкладах буде винуватай він, а не це хамовите порося
Відповісти
Хай який не був херовий вчитель,але йому ніхто не надавав права піднімати руку на дитину даже на РОМА(ВАШІ ДІТИ НІКОЛИ НЕ РОЗКАЖУТЬ ВАМ ЧИМ І ЩО РОБЛЯТЬ З НИМИ В ШКІЛЬНОМУ ТАБОРІ)(БО ТАМ ПРАЦЮЮТЬ БІЛЬША ПОЛОВИНА ЗЕКІВ ТА ЗБОЧЕНЦІ ЯКИХ В ДИТИНСТВІ В ШКОЛІ ЧМИРИЛИ ЗАРАЗ ВОНИ ВІДРИВАЮТЬСЯ НА ВАШИХ ДІТЯХ ЗА ТЕ ЩО ВИ ЧМИРИЛИ ЇХ В ДИТИНСТВІ)
Відповісти
На 3 фото знизу це і є збоченці і алкоголіки кончені глянь на їх рила і видно що їх чмирили ЗАДУШИВ БИ ціх гнидників!
Відповісти
Хочу побажати тобі циган у сусіди хочаби на три місяці( можна і отаких дітей зо три штуки), а тоді побачимо, що буде з твоїм пофігізмом
Відповісти
Відлупили б тебе троє з такими рилами то ти не так говорив би.Як циган то треба бити? Сиди й сопи в дві дірки,а то не дай бог до тебе хтось добереться то не таку пісню заспіваєш.
Відповісти
циганву вонючу захищаєш?
Відповісти
А цигани ніколи не йдуть один на один, а як зграя кидаються на одного
з-зарогу і як правило з дрючками.
Для тих хто в бронепоїзді ще раз побажання: сусідів вам циган на три місяці(можна і отаких діток зо три штуки).
Відповісти
Це не цигани це непотріб!Яка на халяву живе в Україні.
Відповісти
На відео я не помітив, щоб учитель підняв руку на учня. Інше діло, що він спостерігав і дозволив прояву фізичної сили сторонніми особами по відношенню до дитини. І в цьому плані не особливе значення має дитина ром чи ні, просто комусь вигідно це роздувати.
Відповісти
зато Роми дружніший народ,чим Росіяни і Українці разом взяті,Ром в любе місто приїде і його там приймуть я к рідного,а ви сріться між собою на благо нашої влади...
не треба по одному бидлу судити всіх,серед них теж є нормальні люди...
Відповісти
Дружні в одному - коли і де в кого вкрасти.Те бидло ніхрена робити не хоче тільки милостиню просить
Відповісти
на відео вчителя майже не видно, бо він виносив гілля, а вже коли він почав наближатися до місця події,то було запізно...нажаль, шкода молодого вчителя.
Відповісти
Та ті цигани вже всіх задрали. Робити не хочуть, їм би тіки людьські кишені чистити та наркоту продавти. Оце їх назначення на цьому світі. Такому опецьку, наглоті так і треба.Ще шкода людей які постраждали. Схопилисяч цигани і написали в Терна рома, як відчули що пахн смаженим за побиття людей.Кажуть у селі страшна дитина цей Раджик, тільки знає що курити та матюжитись. Ганьба їм. Нехай Терна Рома вчить те циганське бидлоття працювати як усі українці, а не зводити їх у могилу наркотою.Не дарма ім палять хати у селах. Бо достали. Робити не хочуть а тільки КРАСТИ та проклинати людей, якщо не дають добровільно милостиню. ТЕРНА РОМА навчіть циган жити по людськи, а не скаржіться в усюди за рассизмза таких як Раджик і може вас люди почнуть пловажати. Ще раз ганьба Вам.Шкода тих людей, яких ваші соббраття побили, але і вам буде.
Відповісти
По-перше вчителя на відео нема .Я знаю цю людину - це порядочна людина.Ніколи він з учнів пальцем не зачіпив. Він всю свою душу в них вкладає скільки грамот кожен рік учні одержують за зайняті перші місця.Але видно тих що працюють вчителів і з душою відносяться до дітей в нас не люблять.
Відповісти
вчителя звільнили з роботи
Відповісти