Помилки при складанні УТП (унікальної торгової пропозиції) в бізнесі*

Помилки при складанні УТП (унікальної торгової пропозиції) в бізнесі*
Для просування бренду, товарів або послуг необхідно складати унікальну торгову пропозицію, яка допомагає дати відповідь на питання: чому клієнти повинні вибрати вас, а не конкурентів?

Сьогодні створенням УТП займаються менше половини представників бізнесу в Україні, а успішними назвати такі рекламні кампанії можна тільки в 20-30% випадків. Головна причина цього - серйозні помилки, які допускаються на етапі складання.

Розглянемо найбільш поширені огріхи й те, як їх не допустити.

1. Незнання ЦА
Якщо власник бізнесу не може визначити свою цільову аудиторію, то він не може скласти цікаве для них УТП.

Рішення проблеми. Якщо поточні покупці/споживачі приносять хороші доходи, то потрібно створити УТП для залучення більшої кількості клієнтів. Якщо ж поточний рівень продажів є незадовільним, то слід поміняти стратегії просування, які спрямовані на правильну ЦА.
2. Змішування з базовими речами
Конкретний бізнес за замовчуванням має свої особливості. Так, заклади громадського харчування повинні використовувати свіжі продукти, салони краси робити клієнток красивими та молодими і т.д.
Базові атрибути можна використання для формування УТП. У рекламі для ЦА варто згадувати тільки унікальні властивості, які відрізняють вашу компанію від конкурентів.
3. Всеспрямованість
Багато бізнесменів складають УТП, бажаючи охопити максимально багато людей. Це ефективно для торгового центру, де є всілякі товари для всієї родини. Але в більшості випадків важлива вузькоспрямованість. Унікальну пропозицію потрібно будувати навколо конкретної групи продукції або послуг, або для вузьконаправленої ЦА (вагітні матусі, власники смартфонів та ін.).
4. Багатослівність
Левова частка УТП на сайтах рекламних компаній має великий обсяг, але як то кажуть, стислість - сестра таланту.
Важливо підкреслити всі переваги вашого бізнесу і піднести їх всього в декількох словах або фразах.
5. Відсутність користі
Є безліч УТП, які не несуть ніякої цінності для клієнтів. В унікальну пропозицію для реклами продуктів потрібно коротко викладати тільки важливі моменти, не акцентуючи увагу на «закулісні» відомості.
6. Недоформулювання
Часті помилки - недомовленість і нелогічність складеного УТП. Рекламні пропозиції повинні бути такими, щоб клієнт після ознайомлення не зміг поставити запитання «І що?». Наприклад, фраза «у нас працює 5 касирів» нічого не конкретизує. Правильно буде вказати «час очікування в черзі - не більше 2 хвилин».
7. Обман і хитрість
Багато власників інтернет-магазинів або іншого бізнесу «прибріхують» клієнтам, але впізнана брехня завжди відштовхує покупців/споживачів. УТП має бути максимально чесним і адекватним. Тут працює правило: краще недохвалити, ніж перехвалити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помилки при складанні УТП (унікальної торгової пропозиції) в бізнесі*
27 лютий, 2020, 22:09