У лікаря-гінеколога з Луцька після смерті виявили коронавірус

У лікаря-гінеколога з Луцька після смерті виявили коронавірус
У лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні, який помер учора, 29 березня, в інфекційній лікарні, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost стало відомо з власних джерел. Факт підтвердили і у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

За інформацією джерел видання, про результати лабораторних досліджень родичам стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Натомість у Волинській ОДА у коментарі запевняють, що на момент, коли тіло покійного віддавали родичам, уже було відомо, що коронавірус підтвердився й рідним померлого про це повідомили, пояснивши, що відповідальність за дотримання відповідних санітарних норм під час поховання – на них.

Згідно з розпорядженням головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 27 березня, тіло мають дезінфікувати хлоровмісним розчином та помістити у непронекний герматичний пакет-мішок. Труна має бути щільно закритою.

При похованні в приміщенні дозволено одночасно бути не більше ніж одній людині на 10 квадратних метрів на відстані не менше 1,5 метра. Місцева влада чи комунальні підтриємства мають записати контакти тих, хто був на похороні.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Лотвін дізнався про факт після засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке закінчилося приблизно о 17 годині, й тоді повідомив йому (Пустовіту – ред.).

«Місто поки не включалося. Будемо включатися завтра під час похорону», - сказав Пустовіт.

Прощання із покійним триває увечері 30 березня. Станом на 21:05 в ОДА повідомили, що поліція перевірила дотримання санітарних норм й присутні знають про необхідність тримати дистанцію.

Зауважимо, що вдень 30 березня під час брифінгу журналісти запитували у очільника обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка про причини смерті медика, життя якого обірвалося у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Натомість Ващенюк відповів (дослівно): «Він не йшов в нас по підозрі. Там було досить багато супутніх захворювань. Швидше за все, воно не пов’язано. Сьогодні (30 березня – ред.) аналізи будуть зроблені, завтра (31 березня – ред.) дамо інформацію».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що тепер буде? Чого не говорили , що він лежав в інфекціі З серцем не лежав жеВсе в тайні
Відповісти
Що значить що Пустовіт включиться завтра? Чому не ВЖЕ? Чому Ващенюк взнав після якоїсь там наради? Нарада важливіша? Та взагалі, чому тіло видали до результату аналізів? Система має ПРАЦЮВАТИ, а не чекати щоб хтось там взнав чи дав команду чи ще щось... В мене питання: якщо людина померла в інфекційній з підозрою на коронавирус, то чому видали тіло до результату аналізів ?
Відповісти
Upravlinnia pokazue svoju ne profisijnist. Pora na vuhid!
Відповісти
Оце так сюрприз.Волинська обласна клінічна лікарня.Хто за це все відповідає???Вже "начудили"з ЛМКЛ і її директором,а ні,ми ще трохи "почудимо".Карантин по "волинські"в топі.
Відповісти
Скількох людей він ще міг заразити поки "не йшов по підозрі"? Чому наша влада ні на що не здатна? Так і до них вірус добереться з таким карантином
Відповісти
в міській скривали хворобу головолікаря... в обласній вже лікарі починають вмирати (((
Відповісти
Чому результати були після того, як тіло видали?
Відповісти
Может вже час з такими як Ващенюк прощатись? Всі плани і протоколи порушуються і це вже очевидно. Тут самі лікарі біди нароблять!!!
Відповісти
Що не день, то світова сенсація в царині української медицини.
Відповісти
Звільняти з ганьбою усе медичне радянське керівництво. Рівень тотальної халатності на голову не налазить.
Відповісти
Це все результат повної безвідповідальності "тимчасових" і в.о., якихось радників, посіпак олігархів, чорті кого, тільки не людини, яка є патріотом свого міста, свого краю. Всі запопадливо заглядають в оченята швейцарцю, а в душі ненавидять, бо піти не можуть, кормушка тримає. Тому про людей думати немає кому, от від байдужості цих бездарів люди і вмирають.
Відповісти
Останні новини
У лікаря-гінеколога з Луцька після смерті виявили коронавірус
30 березень, 2020, 21:47