У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування

У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування
Із 11 квітня у вихідні в області вводять режим максимального обмеження пересування.

Зокрема, з 13.00 суботи до 06.00 понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь, інформує Волинська ОДА.

Додаткові обмежувальні заходи прийняли, враховуючи епідемічну ситуацію, яка складається в регіоні, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 9 квітня.

«Сподіваюся, що волиняни із розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, аби унеможливити швидке розповсюдження та масове захворювання коронавірусною інфекцією. Завдяки нашим спільним діям ситуація в області контрольована. Якщо населення продовжуватиме дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують», - наголосив голова облдержадміністрації.

Як уточнили Інформаційному агентству ВолиньPost у Волинській ОДА, в області на вихідні не закриватимуть магазини та аптеки. Обмеження стосуються пересування та перебування громадян в громадських місцях. Волинян закликають максимально дотримуватися правил карантину і не виходити з дому без потреби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 18
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-перше, головне слово тут не "вводять", а ПРО-СЯТЬ!
А по-друге, може вони ще пояснять, що це ще за "особливий режим пересування"??? "режим максимального обмеження пересування"... Немає такого "обмеження" для громадян. А різні самоуправства "вахтьорів", що конфліктують з Конституцією, можна ігнорувати.
Не допомагайте розганяти паніку і створювати "ажіотаж" для магазинів
Відповісти
А собачку можно
Відповісти
заборонити пересування приватним транспортом пора пересідати на велоситеди
Відповісти
Власне так, влада в умовах надзвичайної ситуації, а не надзвичайного стану може тільки просити, а не накладати заборону. Інакше, незважаючи на епідемію - це пряме порушення Конституції. І дійсно, що означає фраза "вводять особливий режим пересування"? В даних умовах, будь то федеральна влада, будь то місцева влада - не мають на то повноважень.
Відповісти
Йдіть в ср...ку.
Відповісти
А хоч якісь пояснення будуть? Що означає "просять", що буде у випадку порушення? І головне: а це часом не порушує конституцію?
Відповісти
Що ви гвалт підняли!!! Що ви за люди такі???!!! До вас звернулись з проханням, щоб ви цього дотримались, щоб запобігти розповсюдження вірусу, а вони все перекрутили і паніку підняли!!! Що ви за люди такі?!
Відповісти
Ідіоти. Зараз народ рване скуповувати все/заправлятись і кількість заражень буде ще більше. Цікаво, чи готові вони понести відповідальність за такі рішення.
Відповісти
сміх і гріх, квн та й годі...
це просто з них почали кепкувати, що ОДА сидить і мовчить, а олігарх керує, завдання роздає, от вони і вирішили "прийняти участь" і проявити заботу, а зробили "показуху", бо кому це потрібно? хто бережеться - вдома сидить і так, а кому пофіг - то вони не ховаючись по дворах пиво п*ють на лавочках, пройдіться ввечері, переконайтеся.
Відповісти
а ще цікаво то виглядає для Луцька, міська влада одне вводить, обласна інше, а ти думай що хочеш, весело, як ніколи, такого настільки вже бездарного управління складно пригадати, хіба за часів француза.
Відповісти
Може ти і побіжиш :) Чого бігти якщо просто попросили і з понеділка знову все буде як до сьогодні! Такі "Вася" і роБлять паніку!!!
Відповісти
Олен! Як що будете все ігнорувати...то повиздихуєте...
Відповісти
На введення карантину подали до суду!
http://ukraine24news.com/news/novosti_198.html?fbclid=IwAR1rkhVwkaWaio2UmC6NuFBbQpHk5B0QZCDLIidkCw6gT8jw1D0iklEDV6o
Відповісти
не Васі роблять паніку а ідіоти в адміністрації...
Замість того , щоб забезпечити регіон масками, антисептиками, тестами, вони створюють ажіотаж на продукти, ліки і бензин...
якщо завтра комусь треба будуть ліки або треба буде відвезти рідних в лікарю - побіжите в обласну адміністрацію?
Відповісти
Про-сять, бо на ці та наступні вихідні наближаються Вербна Неділя і Пасхальні свята. І так, як у нас у такі дні вдома сидіти, аж ніяк не прийнято, відповідно нашим людям треба додатково нагадати і наголосити на необхідності більш суворо дотримуватися вимог карантину. Інакше ж до них не дійде! Більш жорсткий карантин на період свят запроваджується і в інших країнах.
Відповісти
Сьогодні була неприємно вражена,а точніше шокована картиною "карантинного ринку"у Ковелі. На привокзальному ринку,у так званому пасажі,торгівля іде по максимуму! Овочі,риба,ковбаси усе не прикрите на стелажах і на землі.Правда є і маски і рукавички,тільки не на продавцях,а на продаж!!! Шкода,що не зробила фото,була без телефону(вибігла в аптеку). Цікаво,що про все це думає місцева влада і правохоронці,чи у них усе "на мазі"?
Відповісти
"Волинська ОДА інформує" - кого вона інформує? Десь мені щось присилали якесь повідомлення через оператора моб.звязку, інтернет ........... Десь там кинули статтю, а я ніби то маю неї ОБОВЯЗКОВО побачити?
Відповісти
В 8 ранку спокійно, без черг взяв 120 пачок гречки і повернувся в краївку. Чищу зброю, чекаю сигналу.
Відповісти